Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Advertisements

Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Nuorten Tietokoneenkäyttö.
OSA-AIKATYÖ PALVELUALOILLA
Nuorten palvelut Reimari 3
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Ihminen ääriolosuhteissa -kurssi
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
SOS-hanke/Aikuissosiaalityö
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
SOSIAALINEN MEDIA AMMATTIKORKEAKOULUN HYÖTYKÄYTÖSSÄ Juhana Kokkonen
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Armi – arkiohjauksen malli Paremmin arjentaidoin ja opintojen kautta työelämään Marika Lius ja Katja Bergström.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Verkossa ja mukana nuorten elämässä Kotiovi omalla nimellä –hanke ( , kevät 2016) Sininauhaliitto Juha Valta Projektityöntekijä Ratakatu 6,
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
EFCAP ry Vrk Marko Lehtoranta Sisä-Suomen poliisilaitos Tampereen pääpoliisiasema Keskitetty rikostutkinta.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Onko Facebook monopoli?
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Facebook.
Vanhempaintoimikunnan kokous 4/2017 Anna Niemi koulukuraattori, YTM
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu

Nuoret kunnan päätöksenteossa
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Kulttuurienvälinen viestintä
Saana Rantsi
Oman elämän raiteilla!.
Kotikäynti osallisuutta edistävänä työtapana vammaissosiaalityössä
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Monikanavainen työpaikkatiedotus
Sosiaalisten verkostojen analyysi (ja Web2.0)
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Sukupuolivaikutukset vammaispalveluissa
SUMU RYHMÄ – SURUSSA MUKANA
LIITE vuotiaiden Audio-visuaalinen kulutus
Jämsän kaupungin nuorisokysely, kevät 2019
Nuoret ja trendit -tutkimus
Esityksen transkriptio:

Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki, sosiaaliohjaaja, Oulun kaupunki

Facebook-palveluohjauksen kehittäminen Sosiaalityön ulottaminen nuorille tuttuihin arkiympäristöihin voi auttaa löytämään apua tai tukea tarvitsevat nuoret ajoissa. MOPOTuning-hanke: Nuorten palveluohjaus Facebookissa Nuorten palveluohjaajan kaveriksi linkittynyt yli 1100 nuorta ja yhteistyökumppania

Läsnäoloa ja vuorovaikutusta Kaveripyynnöt ja pyyntöjen hyväksyminen Tiedon jakaminen opiskeluun, työhön, terveyteen, palveluihin, vapaa-aikaan, tapahtumiin sekä muihin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin liittyen Henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta, sekä tarvittaessa ajanvaraus vastaanotolle Vuorovaikutteisuus – omat tilapäivitykset ja toisten käyttäjien päivitysten kommentointi, aamun ajatukset ja muistiinpanot Työskentelyn keskiössä ovat yksilön tarpeet, voimavarakeskeisyys, motivointi ja kannustaminen

Nuorten kokemuksia Kyselytutkimus syksyllä 2013: Vastaajia 51 (miehiä 27, naisia 24) Ikähaarukka 16-26v, 57% vastaajista 18–20-vuotiaita 46 vastaajaa asui Oulussa, 5 muualla kuin Oulun alueella 34 vastaajaa asui omassa taloudessa, 15 vanhempien luona ja 1 oli asunnoton Vastaajista 20 opiskeli 2. asteella, 17 työttömänä, 9 työsuhteessa tai yrittäjänä, 5 kotiäitinä tai eläkkeellä Internetyhteys oli käytettävissä 98% ja mobiilinetti 84% vastaajista Tärkein vastaajien käyttämä sosiaalisen median palvelu oli Facebook (~79%).

Tiedon jakaminen on tärkein toiminto nuorten palveluohjaajan Facebook-palvelussa! Nuoret toivoivat erityisesti tietoa avoimista työpaikoista riippumatta iästä, sukupuolesta tai työmarkkina-asemasta

Yleisimmät yhteydenottojen aiheet: toimeentulo, opiskelu, asuminen, työ ja terveys. Henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta on toiseksi tärkein toiminto

Läsnäolo, tavoitettavuus ja vuorovaikutteisuus on kolmanneksi tärkein toiminto Yleisen kuulumisien vaihdon merkitystä ei pidä väheksyä – jokaisella on tarve tulla kuulluksi!

”Palveluohjaaja tekee älyttömän tärkeää työtä! Facebookin kautta on erittäin lähellä myös kotiinsa syrjäytyneitä nuoria ja sen kautta nuori saa helposti kannustusta ja tukea, jos omat voimavarat ei tunnu riittävän, olo tuntuu yksinäiseltä eikä apua jaksa hakea. Tällaisia Facebook-tukijoita ei voi koskaan olla liikaa. Jos kunnalla olisi paljon resursseja, olisi hyvä olla erikseen Facebookissa palveluista, tapahtumista, koulutuksesta ja työelämäasioista päivittävä ohjaaja sekä tsemppari, jolta tulisi sitten nämä aamun ajatukset ja joka vastaisi nuorten kysymyksiin ja voisi olla tukevana aikuisena vierellä.” Työntekijän näkökulmasta Facebook-palveluohjaus on lähes kynnyksetön, ennaltaehkäisevä, joustava ja palveluntarjoajalle kustannustehokas palvelu sekä myös edesauttaa työntekijöiden verkostoitumista

Facebook-palveluohjaus Oulun kaupungin palveluna alkaen Lisää tietoa Nuorten Facebook-palveluohjauksesta, palvelun kehittämisen prosessista sekä ajatuksia sosiaalisen median hyödyntämisestä nuorten sosiaalityössä löytyy YAMK opinnäytetyöstä: syksy 2010 Idea sosiaalisen median hyödyntämisestä nuorten sosiaalityössä huhtikuu huhtikuu 2014 Facebook-palveluohjauksen pilotointi hanketyönä käyttäjäkohtainen tutkimus syksyllä 2013 Palvelun arviointi sekä juridiset kysymykset keväällä 2014 Palvelun juurruttaminen ja vakinaistaminen syyskuu 2014

Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Sosiaalityötä tulee tehdä siellä missä nuoretkin ovat! eBrandin 2015 tutkimuksen mukaan nuorten suosituimmat sosiaalisen median kanavat olivat YouTube, WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Spotify, Skype, Snapchat, Twitter ja Feissarimokat

Kiitos! Kysymyksiä?