113.1.2005 Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohje Jos haluat vaihtaa aloitussivulle kuvan, käytä tätä pohjaa. Napsauta hiiren oikealla painikkeella dian oikeassa laidassa sijaitsevaa kuvaa ja valitse.
Advertisements

Koulumatka & käyttäytyminen koulukuljetuksissa Ykspihlajan koulu; Vingen koulurakennus.
1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96.
RISKIENHALLINNAN MALLEJA TTM 21 | YHTEISTYÖSSÄ.
LÄMMITYSVERKOSTON VIRTAAMIEN TASAPAINOTUS. Tausta ja tavoite Lämmitysverkoston virtaamien tasapainotus on tyypillinen putkiurakoitsijan tehtävä. Tässä.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
Putkinippujen purkaminen perävaunusta Niput oli lastattu perävaunun lavalle vinoon. 27-vuotias kokematon varastomies avusti merkinnäyttäjänä.
Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi.
1 Rengas räjähti ja paineisku heitti asentajan betonilattialle TOT-raportti 3/97.
Paras paikka asua –näyttely Kuopion korttelimuseo ALOITA Peli nuorille ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville aikuisille OMAAN ASUNTOON MUUTTAMINEN.
Vanteen hitsaus Kaksi asentajaa korjasi työkonekorjaamolla hitsaamalla ajoneuvonosturin paineenalaisen pyörän vannetta. Toinen asentaja.
Kurottajan etupyörän irrotus Kaksi huoltomiestä irrotti kurottajan etupyöriä renkaiden ollessa paineellisia teollisuuslaitoksen korjaamohallin.
Ilmanpaine- ja Tuulivyöhykkeet  Auringon valo- ja lämpösäteily  => Maapallolla vallitsee säteilytasapaino, sillä tulosäteily palaa ajan myötä lähtösäteilynä.
Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja.
Painepesurin suihku osui pesijään TOT-raportti 21/05.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
Pyöräkuormaajan kuljettaja putosi työtasolta pestessään koneen jäähdyttäjää TOT-raportti 8 / 08.
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
Arviointi osana oppimisprosessia
YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Paperirullien lastaus rekka-autoon
2C Metsätalouden veroilmoituksen täyttäminen Suomi
The 9 block vision processing model
Mikä on turvallisuustuokio
Traktorin renkaan vaihto
Tilastoja Vantaalta Väestö-, rakentamis- ja työttömyystiedot päivittyvät seuraavan kerran lokakuun lopussa Työllisyysastetta kuvaavat ¼-vuositiedot.
PELAAJASIIRRON EETTISET SUOSITUKSET (nämä ohjeet perustuvat Palloliiton eettisiin suosituksiin) Perusperiaate nro 1: Emme estä sopimuksettoman, velvoitteensa.
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
VaR-mallien toimivuuden testaus historian avulla (backtesting)
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Kuorma-auton perävaunun renkaan paineistus
Tekstinhuoltoa 3.
Lastaus kuorma-autoon
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Työkoneen paikatun renkaan paineistus
Kuorma-autonkuljettaja puristui jarrujen säädön yhteydessä renkaan ja lokasuojan välistä TOT-raportti 28/01 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut.
RATASÄÄNNÖT JA RATAKÄYTTÄYTYMINEN
Henkilö-auton renkaan vaihto
Laskutusprosessin tavoitetilan kuvaus
Kenguru-kilpailu.
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot joudutaan tekemään uudelleen.
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot tammi-syyskuulta joudutaan.
Sokeritehtaalla.
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Rakennusmies putosi lämpöeristenipun päältä 2,3 metriä maahan
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Hyönteisten torjunta-aine (sisältää imidaklopridia)
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Käyttöturvatiedotteet
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Ympäristöriskinarviointi viranomaistoiminnassa
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
Lainsäädäntö / nostotyö ½ (
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
OPA - Ohjaamista ja palautetta digitaalisesti
LASTEN EKG -AIHEITA TUTKIMUKSELLE
Pelipaikat numeroina 3 m viiva
Tiirismaan vesopäivät
Vaatteet vastuullisesti
Siltojen hoito- ja vuositarkastuskoulutus Siltojen hoitotoimenpiteet rakenneosittain
Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva
RAI Espoossa
Esityksen transkriptio:

Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Selvitä rengastyöhön liittyvät vaarat ja oikeat työmenetelmät ennen kuin korjaat ja paineistat isoja renkaita. Noudata rengastöissä ohjeistettuja turvallisia työmenetelmiä. Käsittele paineistettua rengasta aina huolellisesti ja varovaisuutta noudattaen. Tyhjennä rengas tai alenna sen ilmanpaine ennen kuin irrotat pyörän ajoneuvosta. Poista renkaan ilmanpaine aina, jos rengas tai vanne on vaurioitunut tai edes epäilet niiden kuntoa. Vältä työskentelyä suoraan vaurioituneen paineellisen pyörän sivulla, jossa renkaan räjähdyksen painevaikutus on todennäköisesti suurin. Älä lämmitä tai hitsaa vannetta renkaan ollessa vanteella. Käytä aina rengastöihin tarkoitettuja työvälineitä ja apulaitteita.

Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen purkautumisen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Tarkasta ennen renkaan asennusta vanteelle, että rengas ja vanne sekä vanteen osat ovat ehjiä ja yhteensopivia. Tarkasta ennen renkaan paineistusta, että vanne on koottu oikein ja rengas on asennettu oikein vanteelle. Esipaineista rengas varmistaaksesi, että lukkovanteen osat asettuvat oikein ja rengas nousee oikeaan paikkaan vanteelle. Suojaudu itse tai suojaa pyörä paineistamisen ajaksi. Paineista ja koeponnista rengas, mikäli se on mahdollista, turvahäkissä, joka estää renkaan räjähtäessä osien sinkoutumisen ja hajoittaa myös vaarallisen painesuihkun. Kiinnitä pyörä paineistusta varten asennuskoneeseen, ajoneuvoon tai muuhun kohteeseen, jossa pyörä pysyy paikallaan renkaan mahdollisesti räjähtäessä. Älä paineista suoraan lattialla tai maassa lappeellaan olevaa rengasta.

Ajoneuvon renkaan ilmanpaineen purkautumisen aiheuttaman tapaturmavaaran torjunta rengastyössä Käytä automaattista paineistuslaitetta tai riittävän pitkää täyttöletkua, jossa on painemittari ja renkaan täyttöventtiilin kiinnitettävä tartuntapää. Ole vähintään 1,5 m:n etäisyydeltä renkaan kulutuspinnan puolella paineistaessasi suojaamatonta rengasta. Seuraa renkaan täyttymistä turvalliselta etäisyydeltä. Älä etsi renkaasta vikaa ylipaineistamalla, jos voit selvittää vian syyn muulla keinoilla. Älä ylitä koskaan renkaan paineistuksessa renkaalle sallittua suurinta painetta. Lopeta paineistus, jos havaitset jotain epänormaalia, kuten äänen, joka voi syntyä renkaan kudoksen vaurioituessa tai sisäisestä vuodosta. Poista renkaan ilmanpaine selvittääksesi paineistuksen aikana ilmenneen ongelman syy. Käytä paineistuksen aikana kuulonsuojaimia.