Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

113.1.2005 Kurottajan etupyörän irrotus Kaksi huoltomiestä irrotti kurottajan etupyöriä renkaiden ollessa paineellisia teollisuuslaitoksen korjaamohallin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "113.1.2005 Kurottajan etupyörän irrotus Kaksi huoltomiestä irrotti kurottajan etupyöriä renkaiden ollessa paineellisia teollisuuslaitoksen korjaamohallin."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 113.1.2005 Kurottajan etupyörän irrotus Kaksi huoltomiestä irrotti kurottajan etupyöriä renkaiden ollessa paineellisia teollisuuslaitoksen korjaamohallin edessä. Kurottajan vasemman puolen pyörien irrotuksen jälkeen huoltomiehet irrottivat oikean puolen etupyöräparia. Kun ulompi pyörä oli irrotettu akselilta, sisemmästä renkaasta purkautui voimakas painesuihku, jonka seurauksena 27-vuotias huoltomies kuoli ja toinen vahingoittui pahoin.

2 www.tvl.fi 213.1.2005 Työtapaturmaan johtaneita tekijöitä Huoltomiehillä ei ollut rengastyökokemusta. Huoltomiehille annettu opastus oli ollut puutteellista. Renkaat oli irrotettu paineellisina. Suositusten vastaiset työvälineet. Vanteen reunaolake oli murtunut ennen tapaturmaa. Toinen huoltomies oli seisonut lähellä rengasta.

3 www.tvl.fi 313.1.2005 Vastaavien työtapaturmien torjunta Vaativat rengastyöt tulee suorittaa alan erikoisliikkeissä, joissa on alan koulutuksen saaneita henkilöitä. Kauan käytössä olleet ja kuluneet vanteet pitää poistaa käytöstä. Vanteen kunnon tarkastamiseksi irrotettavan pyörän renkaan paine tulee poistaa aina ennen pyörän kiinnitysten aukaisemista. Poikkeavan rengas- tai vannevaurion jälkeen on vähintään kaikki saman työkoneen renkaat ja vanteet tarkastettava. Usein toistuvista tai muuten systemaattisista vaurioista on ilmoitettava työkoneen ja renkaan tai vanteen valmistajalle. Rengastöitä tekeville on annettava opastus työhön liittyvistä vaaroista ja turvallisista työmenetelmistä.


Lataa ppt "113.1.2005 Kurottajan etupyörän irrotus Kaksi huoltomiestä irrotti kurottajan etupyöriä renkaiden ollessa paineellisia teollisuuslaitoksen korjaamohallin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google