Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Sokeritehtaalla
2
Vierailun taustaa Iitin lukion ranskan ryhmä teki yhdessä Tornion lukiossa ranskaa lukevien kanssa matkan Clermont-Ferrandiin, Auvergneen välisenä aikana. Vierailu Bourdonin sokeritehtaalle oli osa matkaa.
3
Tietoja tehtaasta Bourdonin sokeritehdas on perustettu v se on vanhin Ranskan 30:stä jäljellä olevasta tehtaasta. Se on myös pienin. Tehtaalla on 80 vakituista ja 60 osa-aikaista työntekijää.
4
Sokerin valmistus Clermont-Ferrandissa on 420 viljelijää ja 4000 hehtaaria sokerijuurikasta. Sokerijuurikas kasvaa vuoden. Sokerin valmistus: Aluksi juurikkaan yläosa leikataan pois ja juurikkaat pestään. Sitten juurikkaat raastetaan ja raasteeseen lisätään lämmintä vettä, jolloin sokeri nousee esiin. Sokerivesi puhdistetaan sokeri valmis, mutta jalostusta jatketaan vielä epäpuhtauksia sisältävällä sokerivedellä ja saadaan erilaisia lisätuotteita.
5
Kuvia Tehdas Sokerijuurikkaita
6
Sokeria eri tuotantovaiheissa
Suojakypärät olivat pakollisia tehdastiloissa Ryhmämme työn touhussa
7
Tehdaskoneita
8
Tietokoneita tarvitaan myös sokeritehtaassa
9
Paikallista terveysvalistusta
10
Yhteenveto vierailusta
Kaiken kaikkiaan vierailu oli yllättävänkin kiintoisa, sillä aikaisemmin en tiennyt tehtaista, tai ainakaan sokeritehtaista, juuri mitään. Oppaamme kertoi asiat selvästi ja lyhyesti, mikä teki kierroksesta mukavan. Miinuksena tehdasvierailusta voisi mainita tehtaassa leijuneen hirveän hajun, joka tarttui vaatteisiinkin joissain määrin.
11
Tekijä: Joonas Pitkänen, 2008
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.