NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TIETOKONE PROJEKTI Prosessin vaiheet Tarve Hankinta Kokoaminen
Advertisements

Lihan kylmäketjun vaiheet
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Kuinka rakentaa tietokone itse
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Kuinka selität mitä on NANOTEKNIIKKA?.
Sulautettu tietokone. Miten tähän on tultu? • ”varsinaisen” tietokoneen historiassa – Tavoitteena on ollut laskutoimitukset – Toimistosovellukset, merkkien.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
Proteiinit.
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Sensorinen integraatio
Hakkerointi.
DIABETEKSEN ITSEHOITO
Tiivistetekniikka Oy Tiivisteratkaisut prosessiteollisuudelle Liukurengastiivisteiden kunnostus- ja huoltotoiminta (Huoltomyynti : Tomi Sillanpää)
Pilkun käyttö PILKUN PÄÄSÄÄNTÖ: Pilkkua käytetään a) erottamaan eri lauseita toisistaan ja b) samanarvoisia lauseenjäseniä toisistaan. A-kohdan 1. poikkeus:
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
TURVALLISTA MATKAA TULEVAISUUDEN ÄLYAUTOLLA VTT:n media-aamiainen Tapani Mäkinen.
Hyppönen & Kinnari. Ajatusten ja mielen tiede Kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä ”Suuri persoona” ”Good Cop & Bad Cop” Markkinoinnin A & O Mielikuvien.
Tietokonetomografia CT tai TT
Ultraäänitutkimus/ Ultrasound
Hiukkasilmaisimet Veli-Matti Kittilä.
Nanoteknologia Jaakko ja Tuomas.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
Ihmisen keinoelinten valmistaminen ROOSA VANHANEN 3A.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
TERVEYSTIET O 8 7. MURROSIÄN MUUTOKSET. Kaikki muuttuu  Pohdi, mitä murrosikä tarkoittaa?  Lue tarina ”Kaikki muuttuu” (OK s. 50) ja listaa vihkoosi.
Seminaariesitelmien aihejako Ryhmä1: Fyysisen kerroksen toiminta (esimerkiksi) -Taajuusalueet -Bittinopeudet/modulaatiomenetelmät -Kantama, tehokulutuksen.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.
Paikkatietojärjestelmät Kaikesta tiedosta jopa 80 % on sidottavissa johonkin paikkaan (maantieteellinen koordinaatisto, hallinnollinen raja tai osoite)
2. esitelmä Mitä nanoteknologia on?
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
Fysiikka ja kemia Antiikin aikoina ja pitkään sen jälkeen tutkijat pohtivat laajasti luonnonilmiöitä. Sama tiedemies saattoi tutkia geometrisiä ongelmia,
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
Pharmanex® Bone Formula
Tupakan haittavaikutukset
Arvio väestönmuutoksesta vuoteen 2015 mennessä
Liikutaan Kpl 29.
HYÖDYKKEET JA TUOTANNON- TEKIJÄT
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
2. Tiedonkäsittelyn tutkimus
Voiko omilla elämäntavoilla vaikuttaa yhteiskuntaan?
Proteiinit.
Liikutaan.
Kivennäisaineet Pinja, Laura, Ella.
TIIMITOIMINTAMALLI AUTOALALLA SATAEDU KORJAMOSSA
Kotilaskut 5: Ympäristö
Bradley Associates Reviews Madrid
Musti – The Dog ´Musti` eli Alexander on koira jonka rotu on Bordercollie. Hän syntyi vuonna Me haimme hänet Värtsilästä joskus vuoden 2009 Joulukuussa.
Minä kuljettajana Niiles Nissilä
Juulia Antinaho ja Sara Lampinen
Ruokatrendit.
TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ
Medikalisaatio.
Mitä nanoteknologia on?
Aapo Länsimies & Samu Saarainen
Henkilö-auton renkaan vaihto
Ruokaoppia.
16. TOIMINTA TAPATURMATILANTEISSA
Skeema Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin.
Signaalinkäsittelyn sovellukset
Tuotantoeläinten häiriökäyttäytymisen ehkäisy sikatiloilla
Esityksen transkriptio:

NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA

MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin. Nanomittakaava tarkoittaa millimetrin miljoonasosan kokoisia osia. Nanobiotekniikan avulla pystytään kehittämään esim. tietokoneita. Nanobiotekniikka on hyvin voimakkaasti kasvava tutkimus- ja teollisuudenala.

NANOBIOTEKNIIKKA SOVELLUKSISSA Nanobiotekniikkaa voidaan nykyään käyttää lähes kaikessa. Nanoa hyödynnetään esim. autoissa, elintarvikkeissa, laseissa, tietokoneissa ja vaatteissa. Elintarvikkeissa nanohiukkaset tunnistavat onko liha, kala tai eines syötävää tai pilaantunutta. Autoissa nano vahvistaa renkaita. Tietokoneissa nanohiukkaset hillitsevät prosessorien ylikuumenemista ja pidentävät laitteiden ikää. Lääketieteen tarpeisiin voitaisiin kehittää verisuonissa kulkevia, verisuonten vaurioita korjaavia laitteita tai ihmisen kehoon sijoitettavia bioantureita, jotka hälyttävät, jos elimistössä on jotain vialla.

LÄHTEET Tiede-lehti Bios 5 oppikirja