Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ADSL Eetu Leppänen 02TL3.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ADSL Eetu Leppänen 02TL3."— Esityksen transkriptio:

1 ADSL Eetu Leppänen 02TL3

2 Johdanto Kiinnostuksen sain opinnäytetyöhön työssä oppiessani Elisalla ja olen myös menossa pian uudestaan työssä oppimaan sinne. Otin selvää ADSL:n toiminnasta ja verkon osista jossa se toimii. Otin myös selvää eri operaattoreista ja niiden eri ADSL-liittymistä.

3 Mikä on ADSL? ADSL eli asymmetrinen digitaalinen tilaajalinja, joka mahdollistaa nopeaa tiedonsiirtoa puhelinkaapeleita pitkin. On yksi nopeimmista tekniikoita kuparikaapelissa. ADSL on helppo asentaa ja halpa käyttää. ”Saa” nykyään lähes joka kotitalouteen. Soveltuu siirtämään suuria datamääriä, esim. videokuvaa ja ääntä.

4 ADSL-verkko Tilaajalta lähtee kuparikaapeli ristikytkentään (MDF), josta se menee DSLAM:lle, joka multipleksoi kuparikaapelit yhdeksi ja laittaa ne kuidussa (ATM) eteenpäin ISP:lle asti. ISP sisältää DNS:n ja DHCP-palvelimen.

5 DHCP – Dynamic Host Configuration Protocol
Kun tietokone käynnistyy niin sen käyttöjärjestelmä kysyy DHCP-palvelimelta itselleen verkkoasetukset: IP- osoitteen Aliverkon peitteen Gatewayn, oletusyhdyskäytävän osoitteen DNS- ja WINS- palvelimet

6 DNS – Domain Name System
Muuntaa aluenimen eli esimerkiksi webbi-osoitteen IP-osoitteiksi. Selaimeen syötettävä osoite on palvelimen nimi, jonka DNS muuntaa IP-osoitteeksi, jotta palvelin löytyisi. Tallentaa ja jakaa eri palvelinten tietoja.

7 ISP – Internet Service Provider
Suomessa palveluntarjoajien tehtävä on rakentaa, kehittää ja markkinoida ”ADSL-verkkoa”. Saunalahti hieman muita edellä Saunaverkkonsa ansiosta, jonka alueella tilaajat voivat saada itselleen erityisen nopean ja edullisen ADSL2:n. Saunaverkko on saatavilla pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun ja Oulun alueilla. Saunaverkko toimii luultavasti Ericssonin kehittämällä Ethernet DSL Access- tekniikkalla.

8 DMT – Diskreetti Monitaajuus
ADSL:ssä käytettävä monikaistatekniikka. Pilkkoo datan alikantoaalloille siirtoa varten. Käyttää modulointina QAM:ia eli vaihde- ja amplitudimodulointia, jonka modulointinopeus on 15 bittiä per muunnos

9 Yhteenveto Tiivis ja selkeä Aikaa olisi voinut käyttää enemmän ja kertoa enemmän yksityiskohtia.

10 Kysymyksiä?


Lataa ppt "ADSL Eetu Leppänen 02TL3."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google