Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Skeema 1 1.1 Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Skeema 1 1.1 Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin."— Esityksen transkriptio:

1 Skeema Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin

2 Jakaantukaa 6 ryhmään: Tutustukaa ryhmittäin yhteen psykologian suuntaukseen oppikirjan ja erityisesti muiden lähteiden avulla. Kootkaa omasta suuntauksestanne ”posteri” eli isolle paperille monipuolinen ja selkeä esittely. Kun kaikki työt ovat valmiita, posterit kootaan seinälle ja jokainen käy tutustumassa muiden aiheisiin. Postereihin voi laittaa tarralapuilla kysymyksiä ja kommentteja, joihin vastataan lopuksi.

3 Psykodynaaminen suuntaus s. 14–15, 103–106
Pohtikaa mm. seuraavia asioita: Kuka tai ketkä ovat suuntauksen perustajat? Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Mikä elämänkaaren vaihe korostuu suuntauksessa? Mitkä asiat vaikuttavat ihmisen psyykkiseen kehitykseen? Mistä osista ”minä” koostuu? Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?

4 Neuropsykologia s. 15–16, 62–63 Pohtikaa mm. seuraavia asioita:
Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Eroaako neuropsykologia lääketieteestä? Perustelkaa. Miten neuropsykologiaa voidaan hyödyntää muissa psykologian suuntauksissa? Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?

5 Evoluutiopsykologia s. 16, 66–67
Pohtikaa mm. seuraavia asioita: Vertaa tietojasi evoluutioteoriasta evoluutiopsykologiaan. Mikä yhdistää näitä teorioita? Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Esitelkää jokin evoluutiopsykologian teoria. Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?

6 Behavioristinen suuntaus s. 14–15
Pohtikaa mm. seuraavia asioita: Kuka tai ketkä ovat suuntauksen perustajat? Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Mitä suuntauksessa ajatellaan mielen sisäisten asioiden tutkimisesta? Miksi? Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?

7 Humanistinen suuntaus s. 15
Pohtikaa mm. seuraavia asioita: Kuka tai ketkä ovat suuntauksen perustajat? Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Mitä suuntauksessa ajatellaan ihmisen mahdollisuuksista muuttua ja kehittyä? Miksi? Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?

8 Kognitiivinen suuntaus s. 15
Pohtikaa mm. seuraavia asioita: Mainitkaa joku suuntauksen edustaja tai teorian kehittäjä. Mitkä ovat suuntauksen keskeisiä periaatteita? Millaisia tiedonkeruumenetelmiä (ja tutkimusotteita) suuntauksen parissa suositaan? Miksi? Määritelkää, mitä tarkoittaa ”kognitiivinen”. Mistä asioista suuntausta on kritisoitu? Mikä on suuntauksen hyödyllinen anti psykologialle?


Lataa ppt "Skeema 1 1.1 Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google