MINIT, SILMUT, ALUEDEBYTANTIT, ALUENOVIISIT, ALUEJUNIORIT JA TAITAJAT (AIKUISET)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Alppihiihdon perustekniikka
Hyvässä seurassa on ilo liikkua! ® TUOMARIPALAVERI ”SÄÄNTÖPRIIFFI”
Työasennot ja -liikkeet
Jääharjoittelun linjanveto Juniori – SaPKo
Alkupyöritykset PÄÄ - kierrot, iso laaja kaari, KASIT HARTIAT
Selkä suoraksi Suomi TM
VIRIKKEITÄ VESIJUMPAN OHJAAJILLE
ISU-ARVIOINTI.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Talviliikunnan soveltaminen: Lumilautailu
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Uinti Tampere Kilpauintikoulu
2012 LL.  Kilpailukutsun saapuessa kilpailusihteeri tiedottaa valmentajaa ja tarvittaessa myös hallitusta (ulkomaalaiset kisat, jotkut kaukana olevat.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013.
Kimble- game Intensiivikurssi.
Perusliikuntataitojen merkityksestä jääkiekossa
Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty )
SUUNNITELMALLISEN PERUSLUISTELUN OPETUKSEN YHTEYDET JUNIORIJÄÄKIEKKOILIJOIDEN LUISTELUTAIDON KEHITTYMISEEN Anu Tuomi  
Kurikka Suomen Jääkiekkoliitto2 Toimi ”tässä ja nyt” -periaatteella: Ohjaa -> Opeta -> Valmenna: Anna pelaajalle palautetta.
Harjoituksia Jäähalliin
Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön
Oppimistavoitteet F6-F7 -ikäluokissa
Tarinaa työn mielekkyydestä
Liikunnan arviointi luokilla
Millainen esiintyjä? Luotettava Innostunut Väsynyt Ujo Avoin Kyllästynyt Osaava Epävarma Eloisa.
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Näkemyksiä nuorten voimaharjoittelusta Yläasteelta - lukioon Erik Piispa Suomen Valmentajat ry Fysiikkavalmentaja.
Käyttöohje Seuraavalle sivulle Viimeksi katsotulle sivulle Sisällysluetteloon Kun hiiren nuolikuvio muuttuu kohteen päällä kädeksi, niin siitä pääsee.
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
Yleistä arvostelusta Kristiina Leinonen (osa materiaalista Ulla Lucenius)
Kehonhallinta liikkeessä
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Tiina Kärkkäinen.
Lisää teksti N = TYÖPAIKKASELVITYKSEN ESIKYSELY 2016 Sauvon kunta N = 91 Sähköpostikutsuihin N = 76 / 132 (58%)
ja sen harjoittamisesta
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
PAINOPISTEET HARJOITTELUSSA
AKROBATIAVOIMISTELU Kansallinen tuomarikoulutus Taiteellisuustuomari I-taso
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTOSSA Riitta Kajanus
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Millainen esiintyjä? Luotettava Kyllästynyt Innostunut Osaava Väsynyt
LAAJENNETTU TÄHTIARVIOINTI
LUISTELUN JA KIEKONHALLINNAN PERUSTEET
Sopivaa verryttelyä koulutunneille
LEIJONAKIEKKOKOULU Ryhmätehtävä.
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Laatupalkinto
Selkä suoraksi Suomi TM
Pelaajien kehitysvaiheet
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Metallurgian seminaari
Muokattu Soili Fabritiuksen materiaalista
MEIDÄN MAALIVAHTIPELI KANSAIVÄLISELLÄ TASOLLA
Hinnat (touko- ja elokuu 2019)
Ergonomia Seisomatyö.
Esityksen transkriptio:

MINIT, SILMUT, ALUEDEBYTANTIT, ALUENOVIISIT, ALUEJUNIORIT JA TAITAJAT (AIKUISET)

Laajennettu Tähtiarviointi  Kilpailussa/tapahtumassa 2-3 tuomaria  Lomake –Laajennettu tähtiarviointi, 1-8 tähteä  Perusluistelu  Askeleet, liu’ut ja siirtymiset  Hypyt: laatu  Hypyt: vaikeus ja monipuolisuus  Piruetit: laatu  Piruetit: vaikeus ja monipuolisuus  Esittäminen ja suoritusvarmuus  Musiikkiin luistelu

Arviointi  Tuomarit arvioivat kaikki 8 osiota ensisijaisesti laadun perusteella (paitsi hyppyjen ja piruettien vaikeus)  Tähtiä annetaan yhdestä kahdeksaan  *hyvä yritys  **osittain hallinnassa  ***lähes hallinnassa  ****sujuva  *****hyvä  ******erittäin hyvä  *******upea  ********loistelias  Asteikko ei ole absoluuttinen vaan suoritusta arvioidaan suhteessa sarjan taitotasoon. Esim. hyvä B-silmu voi saada 8 tähteä.

Vähennykset  Vähennykset, tuomareiden enemmistöpäätös  Aikavähennys -0,5 pistettä/5 s  Vähennys liu’uista -0,5 pistettä/liuku  Pukuvähennys -0,5 pistettä  Kilpailuasu ei saa olla urheiluun sopimattomalla tavalla paljastava.  Ihokangasta ja läpinäkyviä materiaaleja on käytettävä rajoitetusti.  Lisävarusteiden käyttö on kielletty.  Asun on oltava hillitty, tyylikäs ja urheilukilpailuun sopiva.

Tähtiarvioinnissa arvioidaan ensisijaisesti suoritusten laatua (paitsi hyppyjen ja piruettien vaikeus ja monipuolisuus).

Tulokset  Kustakin arvioitavasta osiosta lasketaan tähtikeskiarvo  Osioiden keskiarvot lasketaan yhteen  Eniten tähtiä saanut luistelija on voittaja  Tasatilanteessa luistelija, jolla on enemmän pisteitä perusluistelusta voittaa, jos edelleen tasatilanne esittämisen ja suoritusvarmuuden pisteet ratkaisevat, jos edelleen tasatilanne –luistelijat sijoittuvat samalle sijalle.

 Tulosten julkistus  kaikkien sijoitukset esille tulosjärjestyksessä  alle 10 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen  Yli 10 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen suositus: 3 erikoismainintaa  Yli 25 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen suositus: 5 erikoismainintaa Tulokset

Osa-alueiden kuvaukset 1. Perusluistelu  tasapainon säilyttäminen ja painonsiirtojen hallitseminen  polvien rytmikäs joustaminen  äänetön ja sujuva liuku  puhtaat potkut, kaaret ja käännökset  kyky kiihdyttää ja hiljentää vauhtia  taito luistella molempiin suuntiin  taito luistella yhdellä jalalla

2. Askeleet, liu’ut ja siirtymiset  askelsarjan/askelten laatu,  monipuolisuus ja sujuvuus (hyvä tempo, askeleiden ja käännösten puhtaus, askeleet musiikin mukaan, vaivaton liikehdintä, vartalon kannatus ja hallinta)  siirtymisten vaihtelevuus, vaikeus, monimuotoisuus ja laatu  liukujen laatu (puhdas kaari, hyvä asento)

3. Hypyt vaikeus ja monipuolisuus  hyppyjen kierrosten määrä (vertaa yksöis/kaksoishypyt)  hyppyjen vaikeusaste (vertaa 2S/2F)  onko ohjelmassa yhdistelmiä/sarjoja?  monipuolinen hyppyvalikoima (A, S, T, Lo, F, Lz)  ko. sarjan hyppyvaatimukset

4. Hypyt laatu Laatu kaikissa hypyn NELJÄSSÄ vaiheissa:  valmistautuminen, ponnistus, ilmalento, alastulo  vaikea tai luova lähtö  hypyn korkeus ja pituus, hallittu ilmalentoasento  varma alastulo  F/Lz lähtökaaren puhtaus  vajaat hypyt  hyppy-yhdistelmien ja -sarjojen rytmi  elementti suoritettu musiikin mukaan

5. Piruetit vaikeus ja monipuolisuus Monipuolinen piruettivalikoima  Onko ohjelmassa jalanvaihtopiruetteja vai pelkästään yhden jalan piruetteja?  Onko käytetty kaikkia perusasentoja? (vaaka, istuma, seisoma)  Onko esim. lentävää piruettia?  Onko variaatioasentoja/kaarenvaihtoa?  ko. sarjan piruettivaatimukset

6. Piruetit laatu selkeät ja laadukkaat perusasennot (vaaka, istuma, seisoma)  puhdas ja paikallaan pysyvä pyöriminen  nopea pyörimisvauhti  kierrosmäärä  elementti suoritettu musiikin mukaan

7. Esittäminen ja suoritusvarmuus Ryhti ja vartalon ja käsien kannatus  liikkeiden ja vartalon monipuolinen käyttäminen  liikkeiden ja vartalon linjojen selkeys  tyyli ja yksilöllisyys / persoonallisuus  luistelijan kontakti katsojaan  Onnistuiko luistelija päivän suorituksessaan?

8. Musiikkiin luistelu  vaivattomat liikkeet musiikin tahtiin  musiikin tyylin, luonteen ja rytmin ilmaisu  taito tuoda esiin musiikin vivahteita

KIITOS teille mielenkiinnosta ja tsemppiä kisoihin!