ELM04 ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b. ELM04  pääkaupunki: Moskova  pinta-ala: 17 075 000 km 2  väkiluku: 142,5 milj. joista 16,4% alle 15-vuotiaita.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Advertisements

ELM04 RAAMATUN- KÄÄNNÖSTYÖ Jokaisella ihmisellä on oikeus lukea Raamattua äidinkielellään.
§ RAAMATUN KÄÄNNÖSTYÖ SEKL.  Maailman kielet  Kieliä lasketaan olevan yli Raamatunkäännöstyön tilanne 2012  Raamattu 475 kielellä  Uusi tai.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kirkko elää, koska sen olemukseen kuuluu etsiä jatkuvasti uusia jäseniä.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
1 Työhyvinvointikartoitus tuntiopettajille ja luennoitsijoille Wahren-opisto.
RAAMATTU JA ETIIKKA Luku 8 – Ydinsisältö. Raamattu ja etiikka Raamattu on –kristillisten kirkkojen pyhä kirja –kulttuurin kirja  vaikuttanut voimakkaasti.
Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
ELM04 VENÄJÄ ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.
NettiSaapas Vanha idea, uusi toimintaympäristö. NettiSaappaalla samat Saappaan periaatteet etsivän työn menetelmin toteutettavaa auttamis- ja sielunhoitotyötä.
Pyöräkuormaajan kuljettaja putosi työtasolta pestessään koneen jäähdyttäjää TOT-raportti 8 / 08.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
Evankelis-luterilainen kirkko Suomessa tänään
Öljyn kuljetus Itämerellä ja siihen liittyvät riskit
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
10. Kristinusko – ristin tie
Selvitys järjestöjen palveluista 2016
Uskonnollinen kehitys
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
Venäjä.
Yhteiskunnan tuki odottaville äideille
1860-luvun murros Venäjän keisariksi Aleksanteri II -> Uudistuksia liberalismin hengessä - Valtiopäivät koolle 1863 alkaen - Maatalouden modernisointi.
Kansanlähetyksen työ Virossa
Tavoitteena poistaa työelämän hukkia (työelämän hukkaa)
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Kampanjajärjestöjen tapaaminen
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Venäjän uskonto.
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Kirkko Awajille.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
KIRKKOJEN JA KOMMUNISMIN KAKSINKAMPPAILU ITÄ-EUROOPASSA
Meillä on töissä kivaa. Meillä on hyvä ilmapiiri ja kivat työkaverit
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Lähetysopetus rippikoulussa
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
UUDEN TESTAMENTIN KIRJAT
Verkostotapaaminen Tampere
Rakennusmies putosi lämpöeristenipun päältä 2,3 metriä maahan
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Yhteistyölomake käyttöön myös muille ikäryhmille kuin 4-vuotiaille.
Yhteisöllisen hyvinvoinnin asialla
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
A2-kieli-info.
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Oulujoella on perhekeskus
Roolileikki - Läksykerhossa
SEURAKUNTA 2018.
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Ketterien kokeilujen puinti
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö.
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
Research Data Management Agents
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Lähetysopetus rippikoulussa
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

ELM04 ”Edessäsi on nyt avoin ovi” Ilm.3:8b

ELM04  pääkaupunki: Moskova  pinta-ala: km 2  väkiluku: 142,5 milj. joista 16,4% alle 15-vuotiaita  BKT henkilöä kohden: euroa  uskonnot: kristittyjä 56,3%,  uskonnottomia 32,7%, muslimeja 8,7%, shamanisteja/animisteja 0,8 %  buddhalaisia 0,6%  muita 0,9% Lähteenä Tilastokeskus:

ELM04  Kansanlähetys on tukenut itänaapurimme kristittyjä jo 1960-luvulta alkaen toimittamalla maahan Raamattuja ja muuta painotarvikkeita.  Yhteiskunnallinen muutos avasi ovet evankeliumille, ja Kansanlähetyksen ensimmäinen lähetti voitiin lähettää maahan 1991.

ELM04  Suomen Ev.lut. Kansanlähetys toimii Venäjällä Inkerin kirkon työyhteydessä.  Inkerin kirkolla on yli 70 seurakuntaa ja se on jakaantunut seitsemään rovastikuntaan, jotka ulottuvat Viron rajalta aina Itä-Siperiaan saakka. Paavalin sanoin voisi todeta, että on ”avautunut laaja ja lupaava työmaa.” Omsk Moskova Pietari

ELM04  Työ on pioneerityötä ja ihmisten perustiedot kristinuskosta ovat monesti heikot.  Lapsi- ja nuorisotyö on erityisen tärkeää yhteiskunnassa, jossa aiemmat sukupolvet kasvatettiin ateismiin.  Ihmiset elävät henkisessä ja aatteellisessa tyhjiössä etsien vastauksia perimmäisiin kysymyksiin.

ELM04  Kirjallisuudella on edelleen tärkeä merkitys Venäjällä, sillä ihmiset lukevat mielellään.  Raamatunkäännöstyö ja Raamattujen levittäminen ovatkin tärkeitä työmuotoja maantieteellisesti yhdellä lähimmistä työalueistamme.

ELM04  Kansanlähetys tukee Inkerin kirkon toimintaa mm. rahoittamalla sen työntekijäkoulutusta.  Yksi työmuoto on kirkon keskushallinnon tukeminen.  Seurakuntia avustetaan kansallisten työntekijöiden palkkaamisessa, mikäli ne eivät vielä ole itsekannattavia.  Diakoniatyötä harjoitetaan muun muassa jakamalla puutteessa oleville perheille ruokaa ja muuta apua.

ELM04  Keskiset ovat palanneet Venäjälle oltuaan yhden työkauden Virossa. He työskentelevät nyt Pietarissa vironkielisessä Jaanin (Johanneksen) seurakunnassa, joka kuuluu Inkerin Kirkkoon.  Hannu toimii seurakunnassa sananpalvelijana ja Liliann vastaa lapsi- ja nuorisotyöstä.  Jaanin seurakunnalla on käytössään vuonna 1860 valmistunut kirkkorakennus.

ELM04  Mari ja Markus Aitamäki lähtivät maaliskuussa 2013 ensimmäiselle työkaudelleen Siperiaan, Venäjälle.  Aitamäet ovat aloittamassa Novosibirskissa lapsi- ja nuorisotyötä, mille on Siperian alueella suuri tarve.

ELM04  Pastori Juha Saari on perheensä kanssa työskennellyt Venäjällä vuodesta  Syksystä 2014 alkaen Juha on toiminut Suomesta käsin Inkerin kirkossa koulutus- ja konsultointitehtävissä.

ELM04  Greedit tekevät raamatunkäännöstyötä Suomesta käsin eräälle Venäjän vähemmistökielelle.  He koordinoivat myös raamatunkäännöstyötä Venäjällä ja osassa Keski-Aasiaa.

ELM04  Arkkitehti Jorma Laine työskentelee Inkerin kirkon rakennuskonsulttina Pietarissa.  Hänen tehtäviinsä kuuluu meneillään olevien rakennusprojektien valvonta ja uusien suunnittelu.  Tällä hetkellä on menossa muun muassa Karatusan kirkon rakentaminen Siperiaan sekä Murmanskin ja Kazanin kirkkohankkeet.

ELM04  Määräaikaislähetti, nuoriso-ohjaaja Aatto Lamminpää työskentelee Inkerin kirkossa avustaen Siperian seurakuntia.  On mukana erilaisissa rakennusprojekteissa sekä tukee työtä Minusinskin ja Karatusan alueilla.

ELM04  Pastori Pekka Palosaari toimii vapaaehtoisena työntekijänä Karjalan alueella.  Hän toimii seurakuntatyössä vanhempana pappina Sodderin seurakunnassa.  Työmuotoina ovat jumalanpalvelukset, rippikoulut, leirit, lasten ja vanhusten kerhot sekä diakoniatyö.

ELM04  Valmistautumassa seurakuntatyöhön Venäjällä.  Saara tulee olemaan mukana erityisesti diakoniatyössä.