Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Roolileikki - Läksykerhossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Roolileikki - Läksykerhossa"— Esityksen transkriptio:

1 Roolileikki - Läksykerhossa

2 Roolileikki - Läksykerhossa
Roolileikin tarkoituksena ei ole testata tai arvioida kenenkään ohjaajan taitoja, vaan tavoitteena antaa niin ”ohjaajille” kuin ”kerholaisille” kokemus eräänlaisesta läksykerhotilanteesta.

3 Roolileikki - Läksykerhossa
Valitaan 3-6 läksykerhon ohjaajaa. Loput ovat kerholaisia. Kerholaiset menevät ulkopuolelle ja heille jaetaan roolit sekä koulutehtäviä. Kerholaiset: Olette läksykerhossa. Eläytykää rooleihinne. Ohjaajat: Olette vapaaehtoisia ohjaajia läksykerhossa. Käyttäytykää kuten omassa kerhossanne on tapana, tai kuten parhaaksi sillä hetkellä katsot. Oppilaat kerhossa ovat eri-ikäisiä ja heille on annettu rooli.

4 Voi esittää muun muassa seuraavia kysymyksiä molemmilta osapuolilta:
Roolileikkiä pidetään yllä esim minuuttia, jonka jälkeen kaikki palaavat omille paikoilleen ja harjoituksesta keskustellaan kouluttajavetoisesti. Voi esittää muun muassa seuraavia kysymyksiä molemmilta osapuolilta: Mikä oli haasteellista? Mikä oli helppoa? Millaisia rooleja oppilailla oli? Miltä tuntui olla ohjaaja? Huomionarvoista: läksyissä tukeminen, ei tehdä puolesta Kiusaamisen vastaiset säännöt selviksi kaikille: puututaan heti! Myös oppilailta voi kysyä: millaisessa kerhossa on hyvä olla!?


Lataa ppt "Roolileikki - Läksykerhossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google