Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa 20.3.2012 Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Sopimusohjaus ja tilaajalautakuntien tehtävät
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Hyvinvointipalvelut – tilaajalautakunnat Vaihtoehtoisia malleja Tiina Kirmanen Kirjoita tähän päivämäärä ja muuta tarpeellista tietoa.
Turun kulttuuritoimen sopimusohjaus
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Sastamalan toimintamalli
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osana kuntien strategista suunnittelua Vantaa Neuvottelevavirkamies Heli Hätönen Sosiaali- ja terveysministeriö.
WHO: n terveyden edistämisen tavat
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden.
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Digitalisaation ohjausmalli
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Terveyskulttuuri.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan tehtävänä
A) Nykyinen luottamushenkilöorganisaatio
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Suomen- ja ruotsinkieliset koulutuspalvelut
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kysely Terve Kunta -verkoston jäsenille vuoden 2016 toiminnasta
Esityksen nimi / Tekijä
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
A) Nykyinen luottamushenkilöorganisaatio
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Hyvinvointi ja terveys
Esityksen transkriptio:

Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori

Päivärinne Marita Päivärinne Esityksen sisältö Terveyden edistämisen rakenteet ilmiönä Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Miten terveyden ja hyvinvoinnin johtaminen ja seurantajärjestelmä kehittyi

Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet ilmiönä Selkeä määritelmä terveyden edistämisen rakenteille on haasteellista ”Terveyden edistäminen on enemmän kuin vain terveydenhuoltoa” (Ottawan asiakirja, 1986) Terveyden edistämisen rakenteiden kehittämistyö

Päivärinne Rakenteiden tarkastelu tasojen kautta 1.Valtakunnan taso 2.Aluetaso 3.Kunta- ja paikallistaso 4.Poikkihallinnollinen taso

Päivärinne Taustaa Salon kaupungin strategiaan on sisällytetty hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Johdon sitoutuminen terveyttä edistävään työhön näkyy strategiatyössä ja tuloskorteissa Poikkihallinnollisen ajattelutavan kehittäminen, yhteistyön vahvistaminen sekä sitouttaa päätöksentekijöitä Väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on ollut lähtökohtana kaikessa toiminnan suunnittelussa

Päivärinne Poimintoja Salon kaupungin strategiasta Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen Johtamis- ja palvelujärjestelmän selkiyttäminen Johtaminen ja päätöksenteko tapahtuu perustehtävän ja strategisten linjausten mukaisesti Tuloskorttia (BSC) käytetään sekä johtamisen että arvioinnin välineenä Väestön hyvinvoinnin seuranta Ennakkoarviointi

Päivärinne Marita Päivärinne KUNNAN JOHTORYHMÄ terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen johtoryhmä SOSIAALI- JA TERVEYS- TOIMI Terveys- palvelut Sosiaalityön- palvelut Vanhuspalvelut SIVISTYS TOIMI Kasvatus ja koulutus Kulttuuri Liikunta Nuorisotoimi Vapaa-aika TEKNINEN TOIMI Kiinteistö- ja mittaus- palvelut TED- koordi- naattori TYORYHMÄ Teema 1 TYÖRYHMÄ Teema 2 TYÖRYHMÄ Teema 3 TYÖRYHMÄ Teema 4 TYÖRYHMÄ Teema 5 OPPILAITOKSET KONSERNI PALVELUT TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEN TYÖRYHMÄ = POIKKIHALLINNOLLINEN TYÖRYHMÄ Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen rakenteet Salossa

Päivärinne Työvälineitä Hyvinvointikertomus/ - tilinpito Kuvaa muutoksia, joiden perusteella toimintaa ohjaavia päätöksiä voidaan tehdä Hyvinvointi-indikaattorit Hyvinvoinnin tavoitteita kuvataan ja niiden toteutumista seurataan hyvinvointi-indikaattorien avulla Ennakkoarviointi Jokainen toimiala voi perustella oman toimialansa töitä terveyslähtöisesti

Päivärinne Esimerkkejä Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut Vanhuspalvelut Opetus/sivistyspalvelut Liikuntapalvelut Kulttuuripalvelut Nuorisopalvelut Tekniset palvelut

Päivärinne Hyvinvointia ja terveyttä edistävä työ Viestinnällistä vaikuttamista ihmisten valintoihin Eri ammattiryhmien osaamisen yhteensovittamista ja vahvistamista Kunnan strategista johtamista ja monialaisen yhteistyön lujittamista Laadukkaiden ennaltaehkäisevien palveluiden tuottamista

Päivärinne KIITOS ! Marita Päivärinne Terveyden edistämisen koordinaattori