Omalle huipulle Turun Kisa-Veikot. Turun Kisa-Veikkojen linjaukset harrastetoimintaan ViVa - vihreä-valkoinen tie - koko elinkaaren mahdollisuus pysyä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Advertisements

Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
SEURASTRATEGIA JÄRVENPÄÄN PALLOSEURA MISSIO, ARVOT, VISIO -> KOHTI VUOTTA 2021
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Unelmien liikuntapäivä on koko Suomen Liikunnan PopUp-päivä.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
LTV 1 Jokilaakso. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
LTV 1 Oulu. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2016 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Case: PK-yritys sosiaalisen median maailmassa Liina Matveinen toimitusjohtaja Iskelmä Rex ja Oi fm.
Väkivaltatyö Etelä-Pohjanmaalla 1) Väestötaso 2) Ammattilaiset 3) Päättäjät Kehittämissuunnittelija Veli-Matti Saarinen.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin
Laatua lasten voimisteluun!
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Partion arvokeskustelu
TOIMENKUVAKARTTA / VALMENTAJAT
Pie huolta-koulutuspäivä
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Nuorten työpaja Tyttösalibandyseminaari
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Valmennuksen pelisäännöt
Lukemisesteiset lapset ja nuoret kirjaston asiakkaina
PELAAJASIIRRON EETTISET SUOSITUKSET (nämä ohjeet perustuvat Palloliiton eettisiin suosituksiin) Perusperiaate nro 1: Emme estä sopimuksettoman, velvoitteensa.
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa

Jyväskylän vanhempainfoorumi ry JVF
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
Henkilöstö kilpailutekijänä
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Hanko
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Kouluissa tehtävä työ Hubu®-menetelmällä
Osallisuus vammaissosiaalityössä
Visio ja perustehtävä Jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ulkona.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
Lukutaito ja syrjäytyminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta Kansallinen lihavuusohjelma Päivi Mäki
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
TFT Toimintalinja
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Terveiset Yö-ryhmästä
- ja tähän mahdollinen ala
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
211. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Lapset
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Yksilöllinen kehityksenseuranta
Iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin
Yhteistyöllä vesistöt kuntoon Ikaalisten reitillä
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Esityksen transkriptio:

Omalle huipulle Turun Kisa-Veikot

Turun Kisa-Veikkojen linjaukset harrastetoimintaan ViVa - vihreä-valkoinen tie - koko elinkaaren mahdollisuus pysyä lajin parissa jokainen liikkuu - jokainen onnistuu - jokainen osallistuu Hyvinvointi-, liikunta- ja terveyskasvatus kannustaminen omatoimiseen ja -ehtoiseen liikuntaan

Turun Kisa-Veikkojen tavoitteet Uusien pelaajien saaminen mukaan  Harrastajamäärän kasvattaminen (tytöt/pojat) Löytää malleja ja toimintatapoja liikuntaharrastuksen aloittamiseen ja ylläpitämiseen Nykyisten pelaajien pitäminen mukana, Drop Outin ehkäiseminen vuotialle suunnattu edullinen, kevyen osallistumisen toimintamuoto Nuorten näköisiä tapahtumia, nuorten osallistaminen, tehdään yhdessä! Eri ryhmiin - takaisin lajin pariin tai uusia harrastajia yhteensä 40 harrastajaa Uusien toimijoiden rekrytointi ;

Onnistumisia Harrastetoiminnan aloittaminen - toimintaa suunnattu alueelle, jossa tarve harrastepainotteiseen toimintaan (Moisio) Uusi yhteistyö Turun Lyseon yläluokkalaisille suunnatulla palloilukerholla (1krt/vko) Mihi.fi (ent. Poweraction) yhteistyön jatkuminen kaupungin liikuntapalvelukeskuksen kanssa Mihi-vuorolta pelaajia seuran futsal-joukkueeseen "omalle huipulle" U21-futsal-liiga – hyvä palaute vanhemmilta

Palautetetta Keskeisiä asioita mielestäni harrastefutiksessa on ja osallistumisen helppous, se on kaikille avointa ja on helposti saatavilla, eli harrastus on lapsia mahd. lähellä. Erittäin tärkeää on harrastuksen hinta, tämä lienee jopa tärkein. Harrastuksena tämänmuotoinen futis sopii kaiken kokoisille/näköisille/oloisille lapsille ja pois sulkee monen muotoisen syrjinnän ja syrjääntymisen. ”sun ei tartte olla paras kuulut silti porukkaan” On kivaa kuulua johonkin. On hieno juttu että treeneissä syötetään palloa niillekin jotka eivät ole nopeimpia tai kovimpia pelaajia. Siinä osaava valmentaja/vetäjä on avainasemassa. Moisiossa homma toimii. Harrastefutis voi olla myös astinlauta lupaavalle jalkapalloilijalle, sekin on nähty, mutta pääpointti on porukalla pelaaminen, liikkumisen ilo. Kaiken tämän tiedon välittäminen, lasten innostaminen ja rohkeus saada lapset osallistumaan on monesti suuri haaste. Tiedonkulkuväylien, aktiivisten seurojen henkilöiden sekä lasten vanhempien merkitys on suuri. Toivoisin että koulut ottaisivat tässä myös tiedonvälitysroolia.

Haasteet markkinointi ja tiedottaminen (omat nettisivut, sähköposteja). Silti kohtalaisesti yhteydenottoja, kyselyitä Olosuhteet: Harrastetoiminta jää vuorojaossa huomioimatta, seurojen eriarvoisuus Tytöille oma ryhmä muutamia ajoittain kokeilemassa osittain myös vetäjien saaminen mukaan

Tulevaisuudessa Toiminta jatkuu ja kehitetään edelleen tiedottaminen toiminnan sisältö ym. uudet tutkimustulokset