OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Advertisements

Esittää.
S Ruoka ja terveys s
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Urheilijan ravitsemus
Euran lukion hevoskurssit (RT1) Hevosen kanssa – peruskurssi Sis ä lt ö ja tavoitteet: Ruokinnan perusteet (teoria 2 x 2h koululla + k ä.
Jääpalloilijan ravinto
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
URHEILIJAN RAVITSEMUS
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Tervetuloa Tekesin asiointipalveluun! Palvelussa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Johdatus ympäristön historiaan.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
3 Terveystottumusten tutkiminen. Tutkimusmenetelmien arviointi Validiteetti eli pätevyys – Onko mitattu sitä mitä pitikin – Voi tutkia vertaamalla menetelmää.
Linux työpöydällä -kurssi. Kansiohierarkia ● Toisin kuin Windowsissa, Linuxissa (ja muissa POSIX-pohjaisissa järjestelmissä) ei ole C:, D: jne... asemia.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
Liikunnan fyysisestä harjoittelusta. Miten harjoittelu vaikuttaa? Harjoittelulla pyritään horjuttamaan elimistössä vallitsevaa tasapainotilaa  suorituskyky.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Kultapanda.
Perustettu vuonna 1927.
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n kotihoitoon
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Syöpää aiheuttavia elintapoja
6 Tärkeä työsopimus s
Rintasyöpä.
Kemikaaleja kaikkialla
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Ruokatrendit.
TIETOTURVA.
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
1. Valitkaa keksinnöistä kiinnostavin. 2
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
SYÖPÄ.
Laskutusprosessin tavoitetilan kuvaus
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Koulutuskeskus Salpaus Hanna Salminen 2011
Asumisen paloturvallisuuden parantaminen Helsinki
Avainresurssit ja kyvykkyydet
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Tuoteinfo, Apteekki ravintolisät
Avoin rajapinta Espoon kaupungin internet-sivuille
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Ruokaoppia.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Mika Gissler tutkimusprofessori
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
Syyskylvömenetyksiä korvaava tuki
Lähtö ma 9.7. klo 4.00 Keskustorilta(Vanha kirkko)
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Ajanhallinta opiskelussa
NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Liikuntatieteen päivät 2019 Maria Heikkilä, ETM
Esityksen transkriptio:

OVERdrive ™

 OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista palautumista

Ravintoa koviin fyysisiin suorituksiin  Niille, joilta vaaditaan ajoittain kovia fyysisiä suorituksia  ja jotka syövät samanlaista ruokaa kuin muukin väestö  ihanteelliseen suoritukseen tarvittavien ihanteellisten ravintoaineiden saannista huolehtiminen  ja joilla on erityinen ravinnontarve  painonpudotusjakso tai muu ravitsemuksellinen rajoitus  tuki immuunijärjestelmälle suorituksia edeltävän intensiivisen harjoittelujakson aikana  apu suorituksista palautumisessa

Ihmiset, joilta vaaditaan ajoittain kovia fyysisiä suorituksia, syövät samaa ruokaa kuin muukin väestö  Oleellisten vitamiinien ja mineraalien puutteellinen saanti on yleistä länsimaissa  Oleellisten vitamiinien ja mineraalien päivittäisten saantisuositusten (RDA-arvojen) saavuttaminen on useimmille ihmisille vaikeaa

Urheilijat käyttävät samaa ravintoa kuin muukin väestö  Vuonna 1995 arviolta 20 prosenttia aikuisista söi vähintään viisi hedelmää ja vihannesta, mutta Skotlannissa vain 3 prosenttia (Br J Nutr 1998;80:123–131).

 Tutkimukset ovat selvästi osoittaneet riittävän ravinnon merkityksen urheilusuorituksille.  Osa-alueita, joilla ravitsemuksen merkitys urheilusuorituksille on suurin, ovat  ruumiin paino ja rakenne,  riittävä energiaperusta,  suoritusten jälkeinen palautuminen ja  immuunijärjestelmän toiminta.

Erityinen ravinnontarve, joka johtuu kovista fyysisistä suorituksista  Painonpudotus  Henkilö voi haluta pudottaa painoaan tai pienentää rasvaprosenttiaan saadakseen enemmän lihaksia.  Suorituskyky ja ravinteiden saanti voi heikentyä kovan energiankulutuksen vuoksi. Liiallisen energiankulutuksen vaarana on, että elimistö ei ainoastaan polta rasvaa vaan myös lihasmassaa.

Erityinen ravinnontarve, joka johtuu kovista fyysisistä suorituksista  Tarve vähentää painoa tai saavuttaa tietyt painotavoitteet voi johtaa siihen, että henkilö rajoittaa ravinnonsaantiaan huomattavasti.

Erityinen ravinnontarve, joka johtuu kovista fyysisistä suorituksista  Matkustaminen  Henkilökohtaiset kokemukset ja asian käsittely tiedotusvälineissä  Ravitsemukseen liittyvä  ruuan saatavuus,  ruuan turvallisuus,  nesteen poistuminen ja  ruumiin massan muutokset (rasvattoman kudoksen väheneminen pitkillä matkoilla)

Erityinen ravinnontarve, joka johtuu kovista fyysisistä suorituksista  Immuunijärjestelmä tarvitsee tukea  Kovat fyysiset suoritukset voivat vaikuttaa kielteisesti immuunijärjestelmään ja altistaa ylempien hengitysteiden tulehduksille

Erityinen ravinnontarve, joka johtuu kovista fyysisistä suorituksista  Palautuminen kovia fyysisiä suorituksia vaatineesta jaksosta  Yksi tärkeimmistä tekijöistä huippusuorituksiin pääsemisessä on kyky tehdä näistä fyysisistä suorituksista mahdollisimman intensiivisiä yrittämättä liikaa ja välttäen mahdollista ylirasitusta.

OVERdrive ™  OVERdrive sisältää  mineraaleja  B-ryhmän vitamiineja  antioksidantteja  proteolyyttisiä entsyymejä  Korvaa mineraalit ja elektrolyytit  Tarjoaa mineraaleja lihastoimintaa varten

OVERdrive ™  Kenelle OVERdrive on tarkoitettu?  Jokaiselle, jolta vaaditaan ajoittain kovia fyysisiä suorituksia tai tiivistä harjoittelua  On avuksi kovia fyysisiä suorituksia vaativien kausien aikana ja niiden jälkeen  Annostus perustuu ruumiinpainoon ja fyysisen suorituksen kestoon