Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia 2014-2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Työhönvalmennuksella työelämään
Asunnottomuuden ehkäisy Oulussa
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Kainuun digitaalinen tulevaisuus Mikko Setälä
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA! Salon ammattistartin yhteisöprojekti; KOTIVÄENILTA
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
TAITEIDEN TALO VUOSAAREEN Helsingin kaupungin yhteismarkkinointitilaisuus Hotelli Rantapuisto Liisa Winberg, Vuosaari-toimikunnan pj.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Kauppakamarin kesätyömarkkinaselvitys 2015 Markku Lahtinen
Oppiaine-kokonaisuus
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Julkisen hallinnon ICT-näkymiä HAKA-Virtu tilaisuus Tuomo Ahjokannas
Annika Räsänen. Suomen Mentorit ry Tavoite: Yksikään nuori ei saa pudota kyydistä. Ei edes korkeakoulutettu. Yhdistys on perustettu syksyllä.
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Barents ja BRYC? Pikaopas nuorisovaltuustoille kotialueen kansainvälisyydestä Tehnyt: Sunna Kokkonen
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Nuorisolain uudistaminen
Mikä ViNO? -tietovisa
Osallisuus musiikin keinoja käyttäen
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Kanuunan teemaseminaari SALO
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Eveliina Karjalainen.
Suomen talouden tulevaisuus
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Ohjeistus OVTES-työpäivään
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
OHJAAMO KOTKA - TOIMINTAA, TIETOA JA TUKEA YHDEN OVEN TAKAA
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Maksuton koulutus, miksei!
Finanssiala pähkinänkuoressa
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
3T-hankkeen päättöseminaari
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
Turvallisuusryhmän viestintä
Turvallisuusryhmän viestintä
Kärkihankkeet Katsaus menneeseen. Kärkihankkeet Katsaus menneeseen.
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Esityksen transkriptio:

Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia

Nuorten kesätyöpaikkojen turvaaminen vuonna 2015 ja siitä eteenpäin Nuorten kulttuuritoiminnan vauhdittaminen Psykologin ja kouluterveydenhoitajan palvelujen saatavuuden varmistaminen

Nuorten kesätyöpaikkojen turvaaminen vuonna 2015 ja siitä eteenpäin

Kunnan tarjoamat kesätyöpaikat osoittautuneet tärkeäksi osaksi Inarin alueen nuorten kesätyömahdollisuuksia - sivistysosasto: 75 hakijaa, 30 kesätöihin Vähäinen kokemus riittää työnhakuun Vaihtelevasta työnkuvasta saatava kokemus auttaa tulevaisuuden työnhaussa

Mutta Rahoitus päättyy näillä tiedoin vuoteen 2014  vuonna 2015 kesätyöpaikkojen rahoitus on avoin Nykyisen tason ylläpitämiseen vaaditaan n euroa Yritysten kesätyötuen houkuttavuuden lisääminen (tällä hetkellä jää käyttämättä) Taustalla Revontulisäätiön varojen kuluminen loppuun

Miksi kesätöitä? Kasvattaa nuorten vastuuntuntoisuutta Hyödyllistä ja palkitsevaa tekemistä kesäksi Yritystuen kautta suhteellisen edullista työvoimaa Pitkässä juoksussa nuoret maksavat kesätyöpalkan takaisin kunnalle verojen kautta - nuori pääsee mukaan työelämään, ei jää ”heitteille” Työtodistukset hyödyksi

Nuorten kulttuuritoiminnan vauhdittaminen

Tilanne nyt Kulttuuritarjonta on laaja ja monipuolinen Sitä kuuluisaa ”tekemistä” löytyy Nuorten halutaan pysyvän kunnassamme, harrastusmahdollisuudet auttavat siinä Tavoitteena varmistaa, etteivät taloudelliset seikat ole este nuoren harrastamiselle Potentiaali on suuri, kuinka saada kulttuuritoiminnasta hiottu timantti? - pienillä sijoituksilla - pienillä alennuksilla

Pieniä käytännön myönnytyksiä Opiskelijakortilla maksuton kuntosalin käyttö Opiskelija-alennus kansalaisopiston kursseista Musiikkiluokkien rahoitus Inariin ja Ivaloon Sevettijärven urheilukentän suorituspaikkojen rakentaminen valmiiksi

Psykologin ja terveydenhoitajan palveluiden saatavuuden varmistaminen Kouluterveydenhoitajan rooli kiistaton, kertovat myös valtakunnalliset kyselyt Tällä hetkellä tapaamiseen osoitetut päivät pitkälti varattuja vuotuisille tarkastuksille ja muille Ehdotus: Ya:lle ja lukiolle yhteinen terveydenhoitaja, joka tavoitettavissa päivittäin, esimerkiksi 2-3 tuntia/päivä

Lisäksi: Ympäristö ja kestävä kehitys pinnalla Kärkihankelistan ideoita kerätessämme huomasimme nuorten korostavan asioita, jotka saavat NuVan toteamaan seuraavaa: NuVa toivoo, että kunnallisessa päätöksenteossa huomioitaisiin ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvät seikat Esimerkkejä käytännön toimista: - Roskaistumisen välttäminen jätteenhuoltoa kehittämällä ja jäteastioiden määrää lisäämällä - energiansäästö- ja kierrätyskampanjointi kunnan sisällä - lähiruuan suosiminen

Suuri kiitos koko Inarin nuorisovaltuuston puolesta! Tulevaisuus tuo tullessaan paitsi haasteita, myös suuria mahdollisuuksia. Muistetaan siis yhteistyö: haasteet pienenevät ja mahdollisuudet kasvavat.