For learning and competence Kolmannet Yyterin kv-päivät Kansainvälisyyden dynaamiset tilat tai Kansainvälisyys dynaamisessa tilassa 3.-4.9.2015 Paula Mattila.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Advertisements

JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
YouTube Rules and we want too… OKKY:n KOTISIVUJEN SUUNNITTELUKILPAILU.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Ryhmäkysymys 1 SDG, eettinen vastuu, vihapuhe… Miten integroidaan opetukseen ja oppimiseen? Kokemuksia ja esimerkkejä: Kestävä kehitys ja kestävän tulevaisuuden.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Kansainvälisyys ja kehittäminen Muutosagentteja mualiman navalla!?
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Yleistä iTEC on nelivuotinen yhteiseurooppalainen hanke, jossa keskitytään tulevaisuuden oppimaisemien suunnitteluun ja pilotoimiseen. Euroopan komission.
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Kuinka toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia?
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
Pedagoginen kehittäminen
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
10%:n sääntö opettajien lukumäärä Tehtyjä kokeiluja Muuttuva oppimaisema Innovaatiot *Tuote / vuosi Perusaste ,6 Lukio
Infoa tutoropettajille
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
CERN-TIEDEOPISKELUPROJEKTI
Nopolan koulu Opettajien veso
Opeka-kyselyn tulokset
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Tervetuloa Innokylään
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
Opetustoimi osana Jyväskylää
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
Tervetuloa Innopajaan
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Viisi asiaa, mitä jokaisen opettajan tulisi tietää laadusta
<Hankkeen nimi>
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
KA1 - Yhdessä olemme enemmän
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Koulutusiltapäivä lk. 7-9 opettajille
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

For learning and competence Kolmannet Yyterin kv-päivät Kansainvälisyyden dynaamiset tilat tai Kansainvälisyys dynaamisessa tilassa Paula Mattila Opetushallitus

For learning and competence Maailma muuttuu ja (koulujen) kansainvälisyys sen mukana -Haastava maailmanaika, Suomen monet uhat -Tieteen ja teknologian huikeat mahdollisuudet -Impivaaralaisuus – kansainvälistyminen - globaalin keskinäisriippuvuuden aika – uudet impivaarat paradigman -Onko paradigman muutoksen aika?

INNOVAATIOT SYNTYVÄT AVOIMISSA VERKOSTOISSA Taloussanomat MONET IDEAT JA RATKAISUT SYNTYVÄT KOULUJEN KANSAINVÄLISESSÄ TOIMINNASSA?

LUOVAN TYÖN IDEA ON TUODA MAAILMAAN ASIOITA, JOITA EI ENNEN OLLUT. Kaija Saariaho (Seura 10/07) Koulujen kansainvälisyys --- luovaa toimintaa

OPH:n odotus kansainvälistäjille ja kansainvälistämiselle Ymmärtää kansainvälisyys osana koulun perustehtävää (=ops) Siis: Kansainvälistää koko koulua Joten: Täytyy sisäistää, että kansainvälisyyden on löydyttävä läheltä Tämän vuoksi OPH:n on pyrittävä tukemaan että

Kansainvälistäjät voivat luoda verkostoja ja saavat niistä voimaa (kaveriapua, parastuskohteita ja tilaisuuksia jakaa kv-asioitaan…) Kansainvälistäjät jaksavat kehittää koulutusta, koska heillä verkostonsa ja muita keinoja olla luovia (ottavat käyttöön tvt:n, oppimisympäristöt ja ymmärtävät mitä kaikkea oppilaat itse voivat tehdä) Kansainvälistäjät menevät rajapinnoille ja niiden yli (mutta eivät välttämättä reissaa)

Tämän vuoksi on ollut jo 5 vuotta kv- koordinointia OPH on ulkoistanut kansainvälistäjien tukemista kansallisten koordinointi- hankkeiden avulla Tuloksina mm. kv- mentorit, lukuisia koulutuksia kuten Yyterin-päivät, kv-treffitwww.POLKKA.info Työtapana unconferencingTyötapana unconferencing

Kv-koordinoinnin arvioinnista lisää myöhemmin –teemme sitä täällä(kin) tavoitteena parantaa edelleen yhteistyötä Arvioinnin kohteena on vuosina toteutettujen koordinointihankkeiden ( CLUE, INTO, SCART, Koordinering av internationaliseringsprojekten, POLKKA, Kansainvälisyyden mentoriverkosto ja GLOPS ) onnistuminen OPH rahoittamien kansainvälistymishankkeiden: -tukemisessa -ohjaamisessa -tulosten levittämisessä -verkostoitumisen edistämisessä sekä koulujen ja koulutuksen järjestäjien kv-kehittämistyön tukemisessa

For learning and competence

Paula Mattila, KL Opetushallitus Odotuksen loikka lv kv-rahat voi olla vähissä mutta tilanne on muuten ihan loistava

For learning and competence Opettajalla paljon avaimet Perusopetuksen ops-perusteet annettiin ja paikallisten opsien pitää olla käytössä elokuussa VOIT VAIKUTTAA. Lukion ops-perusteet on tarkoitus antaa syyskuussa 2015 ja paikallisten opsien pitää olla käytössä elokuussa VOIT VAIKUTTAA.

For learning and competence Muutoksen ydintä Opetuksessa ja oppimisessa muuttuu paljon, jos ops-perusteiden henki vaikuttaa koulun arkeen, myös kansainvälisyyden näkökulmasta jokainen kohtaaminen kerrallaan Opettajan ja oppijan suhde ei niin paljon muutu: opettaja voi yhä mahdollistaa oppilaansa hyvän tulevaisuuden jokainen kohtaaminen kerrallaan Jokainen opettaja on kielenopettaja ja jokainen opettaja on globaalikasvattaja Identiteetti, laaja-alaisuus, autenttisuus, tekijyys

For learning and competence Kansainvälisyys 2016 Entistä enemmän jokaisen oppilaan/opiskelijan oikeus Globaalikasvatus Kielikasvatus Koulun toimintakulttuuri on kielitietoinen ja kulttuurisesti moninainen Oppimisympäristöt portti kansainvälisyyteen ml. digi

For learning and competence Kysyvä ei kv:n tieltä eksy, t. OPH ja CIMO

For learning and competence KOMPPI 2015

For learning and competence OPH:n odotus – osallistuminen! Kolmannet Yyterin kv-päivät OPH ja kv- koordinaattorit Unesco-koulujen seminaari OPH 10. lukiopäivät OPH/Helsinki KV-SYYSPÄIVÄT TAMPERE Oph, Cimo, Tampereen kaupunki Kv-mentorit/Glops Muu