Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen 15.10.2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
Advertisements

Parempi Arki Väli-Suomen toiminnallinen sote-integraatio -kehittämishanke Hallinnoija Etelä-Pohjanmaan shp hankejohtaja Erja Oksman, ylilääkäri.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
Kanta-Hämeen Sote III Ajankohtaiskatsaus Kanta-Hämeen alueverkosto Jukka Lindberg Projektipäällikkö Hämeen liitto Hämäläisten hyväksi – Hämeen.
Health City – innovatiivinen palvelukorttelialue 2.
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Yhteistyösopimuksen laadinta
Tuula Miettinen/ Espoon kaupunki
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Työelämäosaajana OKM.
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2016
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Keski-Pohjanmaan osatyökykyisille tie työelämään seminaari
Tietopaketti 9: Vammaispalvelut
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Sosiaalihuoltolaki (1301/2014) uudistuu ja uudistaa - Ongelmien ehkäisy pelkän korjaamisen sijaan Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Yhdessä olemme ENEMMÄN
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Valtionosuusuudistus - Turku
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
OmaTori ydinkeskustassa torin laidalla, osana muuta palvelukorttelia…
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Työllisyyspalvelut ja osatyökykyisyys
Väestön koulutusaste kunnittain 2017
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Tervetuloa Innokylään!
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Osallisuuden toimintamalli
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Parasta palvelua palvelun­järjestäjälle Parasta palvelua on uusi valtakunnallinen verkkopalvelu, joka yhdistää uudella tavalla palvelunjärjestäjän,
Palveluasuminen Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelut tuottavat kuurosokeille ja kuuroille suunnattua asiakaslähtöistä palveluasumista.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen

Oulun vanhusväestö 2018, 2023 ja 2030 sekä ikäryhmien kasvu verrattuna vuoteen 2014 Anna Haverinen

75 vuotta täyttäneen väestön määrän absoluuttinen ja suhteellinen kehitys Kuusikossa –

Tavoitteet ikäihmisten palvelujen järjestämiselle Oulun kaupunki 1.Ikäihmisten palvelujen järjestämisessä painopisteenä on kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen ja arjen turvallisuus siten, että painopisteenä ovat ennaltaehkäisevät ja kotona asumista tukevat palvelut. 2.Ikäihmisten hyvinvoinnin strateginen päätavoite on, että vuoteen 2020 mennessä 92 % 75 vuotta täyttäneistä asuu kotona itsenäisesti tai riittävien palvelujen turvin. Tavoitteeseen päästään asteittain ja vuonna 2015 kotona asuvien tavoite on 91,7 %. 3.Taloudellisena tavoitteena on, että kustannukset (menot) €/65 vuotta täyttänyt laskee. Tämä edellyttää poikkitoiminnallisuuden ja monitoimijaisuuden asiakaslähtöistä hyödyntämistä ikäihmisten toimintakykyisyyden ja kotona asumisen tukemiseksi, oman toiminnan vahvaa kehittämistä sekä monituottajuuden strategista hyödyntämistä tehtyjen hankintalinjausten mukaisesti.

Ikäihmisten palvelujen palvelurakenne vuosina Anna Haverinen

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja käyttäneiden 75 vuotta täyttäneiden %-osuus vastaavanikäisestä väestöstä Kuusikossa joulukuussa 2014 (ikävakioimaton ja ikävakioitu)

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kustannukset 75 vuotta täyttänyttä asukasta kohti Kuusikossa vuonna 2014 (ikävakioimaton ja ikävakioitu)

Ikäihmisten palvelujen laatusuositus (STM 2008): sosiaali- ja terveydenhuollon säännöllisiä tai pitkäaikaisia vanhuspalveluja saaneiden 75 vuotta täyttäneiden osuus vastaavanikäisestä väestöstä 2010–2014 Kuusikossa (ikävakioimaton) * = Sisältää Espoon, Vantaan, Turun ja Tampereen keskiraskaan palveluasumisen asiakkaat ** = Sisältää lyhyt- ja pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen asiakkaat , lyhytaikaispalvelun asiakasosuus 75 vuotta täyttäneistä keskimäärin 0,2 prosenttiyksikköä. Anna Haverinen

Vanhuspalvelulain edellyttämät määräajat Oulun kaupunki , tilanne edeltävältä puolelta vuodelta PalveluKeskimääräinen odotusaika päätöksestä palvelun alkamiseen (vrk) Tavoite KotihoitoPalvelu alkaa heti, kun päätös on tehtyalle 90 vrk Kotipalvelun tukipalvelut: – turvapalvelut33 vrkalle 90 vrk – ateriapalvelutPalvelu alkaa heti, kun päätös on tehtyalle 90 vrk – kuljetuspalveluPalvelu alkaa heti, kun päätös on tehtyalle 90 vrk Omaishoidon tukiPalvelu alkaa heti, kun päätös on tehtyalle 90 vrk Säännöllinen vuorohoito83 vrkalle 90 vrk Tehostettu palveluasuminen 84 vrkalle 90 vrk Laitoshoito23vrkalle 90 vrk

Kehittämisen kohteet ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisessä  Ennaltaehkäisy: sitoutuminen ”koko kunta ikäihmisen asialla” - periaatteeseen  Panostaminen ohjaukseen ja neuvontaan  Panostaminen kotona asumisen tukeen ja kotihoitoon  ikäihminen oman elämänsä asiantuntija ja osana omia yhteisöjään  kotona asumista tukeva kuntoutus  yhteisten tavoitteiden mukainen monialainen ja -ammatillinen yhteistyö ja prosessien sujuvuus  kotoa ulos  teknologian ennakkoluuloton ja tarkoituksenmukainen hyödyntäminen

Järjestöjen kanssa tehtävä yhteinen työ

Vanhusneuvosto mukaan!

KIITOS!