Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Liikeidea Henkilöstö Neuvonantaja.
Laajasti määriteltynä yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan niin omassa yrityksessä työskenneltäessä.
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
Yritysjärjestely Yritysapu Comuf Tummat pilvet yrittäjyytesi yllä
Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä,
Enfo käynnistää konsernin jakautumisvalmistelut Tiedotustilaisuus
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj EAKR-rahoituksen v ä litt ä j ä n ä Euroopan aluekehitysrahaston tukea yritystoiminnan.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Yritysmuodot Yksityinen toiminimi 2. Avoin yhtiö Kommandiittiyhtiö
Pienyrityksen tilinpäätös käytännössä
LAKIKATSAUS Pellervon Päivän 2009 juhlaseminaari Helsingissä Lakiasiainjohtaja, varatuomari Kari Lehto Pellervo- Seura ry.
Verotuksen perusteet IV, YE;HY;KY
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Johdanto yritysverotukseen
Yritysmuodot Yksityinen toiminimi Avoin yhtiö 3. Kommandiittiyhtiö
Verotuksen perusteet – tuloverotuksen rakenne ja verovelvollisuus
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Vakka-suomen sanomain kuntayhtymä toimintojen yhtiöittäminen
LIIKUNTASEURA TAI -JÄRJESTÖ SEKÄ YHTIÖITTÄMINEN Tampere Asianajaja, varatuomari, MBA Mikko Pihlajamäki
Aina kannattaa yrittää!
TÄMÄ KALVOSARJA SISÄLTÄÄ KOKO VEROJAKSOON LIITTYVÄÄ TIETOA Verotus – 1
Aina kannattaa yrittää
Vero-osion rakenne AiheMateriaaliTehtävät Välittömän verotuksen periaatteet s Yksityisliikkeen verotus Elinkeinotoiminnan verotettavan tulon laskenta.
Yrittäjyyden muotoja Yritysmuodot Yrityksen perustaminen YRITYSTOIMINTA 3 op Timo Pihlajamäki / Jamk 2008.
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Yrityksen perustaminen ja ilmoittautuminen rekistereihin Verohallinto.
Uuden yrityksen verotus Verohallinto. 2 Sisältö Määritelmiä Yritysmuodon valinta Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnon rekisterit Ennakkoperintärekisteri.
YRITTÄJÄKSI SUOMESSA? Haluatko olla yrittäjä Suomessa? Matka alkaa: moduulilta 4 kohti omaa yritystä!
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 4. ja 5. tunti – Liikeidea, henkilöstö ja neuvonantaja.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
YIT-YHTYMÄ OYJ |1 YIT-Yhtymä Oyj:n varsinainen yhtiökokous klo
Yritysmuodot Yksityinen elinkeinonharjoittaja, toiminimi Avoin yhti ö Kommandiittiyhti ö Osuuskunta Osakeyhti ö.
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloverotus Verohallinto.
Kuluttajatarvitsee pankkia Kuluttaja tarvitsee pankkia s
19 Yritys tavoittelee voittoa s
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
YRITYSJURiDIIKAN PERUSTEET KEVÄT 2016
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
OSUUSKUNTALAKI UUDISTUMASSA - MUUTTUUKO MIKÄÄN?
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloverotus
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Haluatko olla yrittäjä Suomessa? Matka alkaa: kohti omaa yritystä!
Lomamökki vuokrakäytössä osan vuodesta
Yritysverotus – Vapaan oman pääoman rahaston varojenjako verotuksessa
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
HENKILÖYHTIÖT Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä (AKL)
YRITTÄJYYS OP2.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
YRITTÄMINEN s
Yritykset ja yhteiskunta
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Asiakkaan valinnanvapaus
Yrityksen perustamisen…
Tarja Jokinen, HAAGA-HELIA
YRITYSIDEASTA LIIKEIDEAKSI
Aina kannattaa yrittää!
TÄMÄ KALVOSARJA SISÄLTÄÄ KOKO VEROJAKSOON LIITTYVÄÄ TIETOA Verotus – 1
Käsitteitä yrittäjyydestä
YRITYSMUODOT.
YRITYSMUODOT.
YRITYSMUODOT.
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
ERI YRITYSMUOTOJEN VEROTUS OMISTAJAN KANNALTA
Yritysmuodon valinta…
Liiketoimintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan perusta ja ohjenuora. Se laaditaan yrittäjää itseään varten ja myös rahoittajia varten. Sitä tarvitaan haettaessa pankkilainaa, starttirahaa tai muita tukia. Sen avulla on helppo suunnitella, ohjata ja seurata yrityksen toimintaa.

Liiketoimintasuunnitelman osat 1.Liikeidea 2.Tuotteet ja palvelut 3.Asiakkaat 4.Toimintatatapa 5.Visio 6.Toimiala ja markkinatilanne 7.Kilpailijat 8.Laskelmat ja lisätiedot

Yritysmuodon valinta Yritysmuoto kannattaa harkita huolellisesti. Yritysmuoto vaikuttaa esim: henkilöiden taloudellisiin vastuisiin, päätöksentekoon osallistumiseen, verotukseen ja yrityksen lopettamistapaan. Yritysmuodot jaetaan kahteen päätyyppiin: a) henkilöyritykset (yksityisliike, avoinyhtiö ja kommandiittiyhtiö) ja b)pääomayritykset (osakeyhtiö ja osuuskunta)

Toiminimi Toiminimen perustaminen ja lopettaminen on kaikkein yksinkertaisinta, nopeinta ja halvinta. Perusilmoitus kannattaa tehdä, koska sillä voi suojata yrityksen toiminimen. Se sopii hyvin yhden henkilön tai perheen liiketoiminnan harjoittamiseen. Yrittäjä voi itse tehdä kaikki yritystä koskevat päätökset. Selkeyden vuoksi on hyvä pitää oma talous ja yrityksen talous erillään esim. avaamalla oma pankkitili yritykselle. Varoja voi nostaa yksityisottoina.

Avoin yhtiö Avoin yhtiö sopii parhaiten pienen tai keskisuuren perheyhtiön yhtiömuodoksi. Avoimen yhtiön muodostavat kaksi tai useampi yhtiömies. Avoin yhtiö voidaan muuttaa kommandiittiyhtiöksi, kun siihen otetaan sijoittajaksi äänetön yhtiömies tai sopimalla jonkun yhtiömiehen vastuun rajoittamisesta vain sijoituspanoksen suuruiseksi.

Avoin yhtiö Avoimella yhtiöllä ei ole pakollisia toimielimiä, mutta sillä voi olla toimitusjohtaja ja hallitus. Avoin yhtiö syntyy yhtiösopimuksen allekirjoituksilla.

Kommandiittiyhtiö On käytännöllinen, kun tarvitaan lisärahoitusta ja on saatavilla rahoittaja. Perustajia tulee olla vähintään kaksi. Vastuunalaiset yhtiömiehet tekevät yritystä koskevat päätökset. Äänetön yhtiömies toimii vain rahoittajana. Yhtiössä tulee olla vähintään yksi tilintarkastaja. Yhtiö voidaan muuttaa avoimeksi muuttamalla yhtiösopimusta niin, ettei yhtiöön jää äänettömiä yhtiömiehiä.

Osakeyhtiö Hyvä yhtiömuoto, kun tarvitaan paljon pääomaa ja perustajia on useita. Niitä on kahta muotoa: yksityinen osakeyhtiö (Oy) ja julkinen osakeyhtiö (Oyj), jonka osakkeet noteerataan pörssissä. Osakeyhtiön voi perustaa yksi tai useampi henkilö. Osakkeiden vastuu rajoittuu sijoitettuun rahamäärään. Osakeyhtiö syntyy juridisesti silloin, kun se rekisteröidään kaupparekisteriin.

Osakeyhtiö Osakkaat ovat vastuussa vain sijoittamansa osakepääoman verran (eli muu omaisuus on turvassa) Osakeyhtiöllä on hallitus, jonka yhtiökokous valitsee. Yhtiökokous valitsee hallituksen, joka valitsee toimitusjohtajan. Hallitus huolehtii, että yrityksen toiminta ja hallinto ovat asianmukaisessa järjestyksessä. Osakeyhtiöllä tulee olla tilintarkastaja. Osakkaille voidaan maksaa osinkoa. Yhtiökokous tekee osingonjakopäätöksen.