Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä,"— Esityksen transkriptio:

1

2 Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittämiseen liittyy usein mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu mahdollisuus itsensä toteuttamiseen. Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yritys tuottaa tavaroita ja palveluja, joita käyttävät kuluttajat, toiset yritykset sekä julkisyhteiset (kunnat, seurakunnat, valtion laitokset). Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittämiseen liittyy usein mahdollisuus itsensä toteuttamiseen mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu.

3 Millaisia valmiuksia yrittämisessä tarvitaan? 1/2
Yrittämisessä tarvitaan samoja valmiuksia kuin työelämässä, opiskelussa tai vaikkapa harrastuksissa. Näitä ovat esimerkiksi Mitä muita valmiuksia yrittämisessä tarvitaan? ahkeruus luovuus oma-aloitteisuus tavoitteellisuus palvelualttius uskaliaisuus sosiaaliset taidot kyky tehdä valintoja joustavuus neuvokkuus itseluottamus kyky vaikuttaa halua kehittyä perustiedot yrittämisestä

4 Millaisia valmiuksia yrittämisessä tarvitaan? 2/2
Menestyvällä yrittäjällä on myös hyvä ammattitaito halu itsenäiseen työskentelyyn halu ottaa vastuuta ja riskejä kyky tehdä tuloksellista työtä kyky hakeutua hyödyllisiin verkostosuhteisiin perheen tuki. Mitä muita valmiuksia yrittämisessä tarvitaan?

5 Yrittäminen lähtee halusta
Yritystoiminnan aloittamiseen tarvitaan halu yrittää hyvä yritysidea hyvä ammattitaito kokemuksia työelämästä tietoja ja taitoja yrittämisestä riittävästi alkupääomaa Mitä muuta tarvitaan yritystoiminnan aloittamiseksi?

6 Mikä yrittämisessä kiinnostaa?
Yrittäjiltä kysyttiin, mikä seikat vaikuttivat yrittäjäksi lähtemiseen. Seuraavat asiat nousivat järjestyksessä tärkeimmiksi: Oman itsensä herra Itsensä toteuttaminen Halu menestyä Tuloksentekomahdollisuus Vaikutusvalta ja arvostus Suvun perinteet Mitkä muut asiat yrittämisessä voivat kiinnostaa?

7 Miten yrittäjäksi tullaan?
Syyt ryhtyä yrittäjäksi vaihtelevat paljon. Syitä on monia ja ne liittyvät toisiinsa. Syitä ovat esimerkiksi: hyvä liikeidea perheen yritystoiminnan jatkaminen harrastuksessa saavutettu osaaminen hyvä osaaminen jossakin asiassa mahdollisuus hankkia toimeentulo tilaisuus, sattuma tai tarjous toisen yrittäjän esimerkki Mitä muita syitä löydät yrittäjäksi ryhtymiseen?

8 Miten yrittäjätaitoja voi oppia?
Yrittäjätaitoja voi oppia muun muassa: ammatillisen tai muun koulutuksen yhteydessä suorittamalla yrittäjätutkinto yrittäjäkursseilla itseopiskellen työssäoppien toisilta yrittäjiltä omia kokemuksia hankkimalla Millä muilla tavoin yrittämisen taitoja voi oppia?

9 Nuorten ammatinvalinnan perusteet
Yhdeksäsluokkalaisilta kysyttiin heidän perusteitaan omalle ammatinvalinnalleen. Seuraavat viisi tekijää nousivat korkeimmalle: Ammatin sisällöllinen kiinnostavuus Mahdollisuus itsensä toteuttamiseen Työstä saatava palkka Ammatin hyvä imago Nopea tie ammattiin ja työelämään Mitkä asiat vaikuttavat sinun ammatinvalintaasi?

10 Nuoret ja yrittäjyys Suomalaiset nuoret ja alle 35-vuotiaat suhtautuvat yrittäjyyteen myönteisesti. Lähes puolet nuorista pitää yrittäjyyttä houkuttelevana ura- ja ammattivaihtoehtona. Kolme neljästä pärjäisi mielestään yrittäjänä. Joka kolmas nuori on harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Nykyisellään noin joka kymmenes työelämässä mukana oleva ryhtyy yrittäjäksi. Nyky-yhteiskunnassa on runsaasti mahdollisuuksia yrittämiseen.      Yrittäminen on varteenotettava ammatti- ja uravaihtoehto. Mitä pitäisi tehdä, että yhä useampi nuori ryhtyisi yrittäjäksi?

11 Eräitä yrittämiseen liittyviä käsitteitä
Liikeidea Yrityksen perusajatus (vastaa kysymyksiin: mitä, kenelle, miten ja millä imagolla) Liiketoimintasuunnitelma Liikeidean käytäntöön saattamista (sisältää esim. yritysmuodon valinnan, talouden ja markkinoinnin suunnittelun, tuotteiden, palveluiden, tuotannon sekä henkilöstösuunnittelun) Yrityksen sidosryhmät Yrityksen toiminnassa mukana olevia sidosryhmiä ovat esim. asiakkaat, työntekijät, tavarantoimittajat, viranomaiset, rahoittajat ja vakuutusyhtiöt.

12 Yritysmuodot: henkilöyhtiöt
Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi/Tmi) Sopii yritysmuodoksi yrittäjälle, joka haluaa pienessä mitassa yksin tai yhdessä perheenjäsenten kanssa harjoittaa itsenäistä yritystoimintaa. Yrittäjä vastaa henkilökohtaisella omaisuudellaan yrityksen veloista. Avoin yhtiö (Ay) Avoin yhtiö on usean yrittäjän yhteenliittymä. He ovat toistensa yhtiökumppaneita. Yhtiömiehet vastaavat henkilökohtaisella omaisuudellaan kaikista yhtiön velvoitteista. Kommandiittiyhtiö (Ky) Kommandiittiyhtiö toimii muuten samoin kuin avoin yhtiö, mutta siinä on ainakin yksi nk. äänetön yhtiömies, joka vastaa yhtiön velvoitteista vain yhtiöön sijoittamansa omaisuuspanoksen määrällä. Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yritys tuottaa tavaroita ja palveluja, joita käyttävät kuluttajat, toiset yritykset sekä julkisyhteiset (kunnat, seurakunnat, valtion laitokset). Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittämiseen liittyy usein mahdollisuus itsensä toteuttamiseen mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu.

13 Yritysmuodot: pääomayhtiöt
Osakeyhtiö (Oy) Osakeyhtiön omistavat osakkaat, jotka sijoittavat rahaa yritykseen. Yksikin henkilö voi omistaa osakeyhtiön. Minimiosakepääoma yksityisessä osakeyhtiössä on 2500 euroa. Osakas ei vastaa yhtiön veloista. Osuuskunta Osuuskunnan muodostamiseen tarvitaan vähintään kolme henkilöä. Osuuskunta tukee jäsentensä taloudenpitoa ja elinkeinoa tuottamalla jäsenilleen palveluja. Jäsen ei vastaa henkilökohtaisesti osuuskunnan veloista. Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yritys tuottaa tavaroita ja palveluja, joita käyttävät kuluttajat, toiset yritykset sekä julkisyhteiset (kunnat, seurakunnat, valtion laitokset). Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittämiseen liittyy usein mahdollisuus itsensä toteuttamiseen mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu.

14 Yrittäjät ja työvoima Suomessa
Työlliset Työttömät Työvoima Palkansaajat Yrittäjät Maatalous                 84 000 Julkisella                      Yksityisellä                Lähde: Tilastokeskus, 2006

15 Yritysten määrä Suomessa
Yhteensä yritystä Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2006                     

16 Yritysten henkilökunta Yhteensä 1 377 733 työntekijää
Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2006  

17 Yritysten liikevaihto Yritysten liikevaihto
Yhteensä 347,5 mrd euroa Leipäteksti Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2006  

18 Yritykset toimialoittain
Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri 2006

19 Yrittäjien ja Suomen 20-64 –vuotiaan väestön koulutuspohja vuonna 2007
Perus-aste Ylioppilas Ammatillinen koulutus Opisto-tasoinen koulutus Ammatti-korkea-koulutus Yliopisto Lähde: Suomen Yrittäjät, jäsenrekisteri 5/2007, Tilastokeskus

20 Yrittäjien ja palkansaajien ikäjakauma
Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimus 2005

21 Suomen Yrittäjät Valtakunnallinen järjestö, johon kuluu yritystä Suomen n yrityksestä. Melkein jokaisessa Suomen kunnassa on yrittäjäyhdistys ja maakunnissa toimivat aluejärjestöt. Lisäksi Suomen Yrittäjiin kuuluu eri alojen toimialajärjestöjä, jotka edustavat eri ammattialojen yrittäjiä, esim. kuorma- ja taksiautoilijoita, kaupan yrityksiä, autokorjaamoja, maalausliikkeitä, partureita ja kampaamoja, kirjanpitotoimistoja ja teollisuutta. Yrittäjäjärjestön tavoitteena on luoda kannattavan yritystoiminnan edellytyksiä sekä tehdä yrittäminen helpommaksi ja halutummaksi Suomessa. Järjestön jäsenten käytössä ovat monipuoliset neuvonta ja tiedotuspalvelut, jäsenedut ja koulutuspalvelut.

22 Miksi yrittäjäjärjestöön kannattaa kuulua?
Nuorelle yrittäjälle järjestöön kuuluminen antaa mahdollisuuden pysyä ajan tasalla lisätä omaa yrittäjäosaamistaan tavata ja solmia yhteistyösuhteita muihin yrittäjiin sekä saada yhden hyvän vaikuttamismahdollisuuden.

23 Tietoa yrittäjistä ja yrittämisestä Lisätietoja yrittäjistä ja yrittämisestä saat esimerkiksi seuraavista nettiosoitteista: Haluatteko koulussa harjoitella yritystoimintaa?


Lataa ppt "Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google