Palkkatuen muutokset Ohjauspäivä 9.6.2010 Heikki Skyttä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Yhdistys ja palkkatuki
Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
JTYPL:n VAIKUTUKSET TE-PALVELUIHIN
Työmarkkinatoimenpiteet, palkkatuki
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
KM, PsyK Jaana Laurinvaara
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
 viisi erilaista ryhmää  mukana noin 50 pitkäaikaistyötöntä  REISKA: rakennusten purkutyöt  MAALI: maalaus- ja pintakäsittelytyöt  MEDIA:
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JÄRJESTÖFOORUMI Joensuun Popmuusikot ry Case Ilosaarirock Sissi Riikola/ Joensuun Popmuusikot.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Liikuntaseura tai –järjestö sekä yhtiöittäminen Heikki Kahakorpi, SLU Milloin jäsenpalvelut muuttuvat liiketoiminnaksi ja mitä sitten pitää.
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Tampereen työllistämistuki
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
1 Työvoiman työssäolo 2009 Kokoaikatyössä olevat palkansaajat Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2009 aineisto
Pitkään työtä vailla olevien aktivointitoimenpiteet
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Kuinka paljon ekonomi ansaitsee ja työskentelee?
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Tommi Virtanen TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset syyskuu 2016 Salon seutukunta / Salo.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO Palkkatuki
OPPISOPIMUKSEN ALOITTAMINEN Verkostoyhteistyö koko prosessin ajan:
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Arvonlisävero Välillinen vero
ESR-RINNAKKAISHANKKEIDEN TILANNEKATSAUS
Vähämerkityksinen tuki eli de minimis -tuki
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
Uudenmaan ELY-keskus, erikoissuunnittelija Riitta Somero
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki ja starttiraha
Yhdistysten kannusteet
Yhdistysten kannusteet
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
TOIMINNAN TILASTOINTI
Seinäjoki Kohtaamo 2019.
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

Palkkatuen muutokset Ohjauspäivä Heikki Skyttä

Tiivistelmä Elinkeinotoiminnan määrittely ja seuraukset De minimis Ryhmäpoikkeusasetus Muuta

Elinkeinotoimintaa vai ei? Elinkeinonhar- joittaja Ryhmäpoikkeus- asetus 50/75 % tuen kesto De minimis kuten tähän asti / 3v KohderyhmätMuut Muu työnantaja kuten tähän asti

Elinkeinotoiminnan määrittely 1: ELINKEINOTOIMINTAA EI OLE:  Yhdistysten jäsenilleen järjestämä ruokalatoiminta (esim. työttömien ruokalat)  Kirpputorit ja kierrätystoiminta, jos tavaraa ei jatkojalosteta  Jos palvelut tarjotaan ilmaiseksi tai pelkkiä matkakorvauksia vastaan  Jos palveluja tai tuotteita myydään satunnaisesti  Jos verottaja on antanut toiminnasta verohuojennuksen ELINKEINOTOIMINTAA ON:  Yritysmuotoinen toiminta, sosiaaliset yritykset lähtökohtaisesti elinkeinonharjoittajia  Palvelujen ja tavaroiden myynti joka on ”jatkuvaa, ansiotarkoituksessa ja kilpailuolosuhteissa tapahtuvaa”  ”Yleishyödyllisyys” tai toiminnan tappiollisuus ei vaikuta asiaan

Elinkeinotoiminnan määrittely 2: TE-toimisto arvioi tapauskohtaisesti onko kyse elinkeinotoiminnasta jos yhdistys tai säätiö tuottaa esimerkiksi seuraavia palveluja: kahvila-, ravintola- ja pitopalvelut asumispalvelut (etenkin jos yhdistys osallistuu tarjouskilpailuihin) koti-, siivous-, muutto-, kiinteistönhoito-, remontti- ja rakennuspalvelut auto- ja konekorjaamopalvelut työvoiman vuokraus maksulliset liikuntapalvelut

Ryhmäpoikkeuksen kohderyhmät vajaakuntoinen vaikeasti työllistyvä (500 pv työmarkkinatukea saaneet) pitkäaikaistyötön vähintään 6 kk yhdenjaksoisesti työttömänä ollut (toimenpiteet, sairausloma, työnhaun katkokset katkaisevat, ei tarvitse edeltää välittömästi palkkatukityötä). vailla ammatillista koulutusta yli 50-vuotias kotouttamissuunnitelmaan oikeutettu

Muuta Poikkeus: Opso -koulutus ei kuulu kumpaankaan ryhmään Tuen määrä päivää kohti kuten ennenkin: perustuki, + 60%, + 90% Kuntalisät eivät vaikuta tukeen Alle 25-vuotiaille määräaikaisiin työsuhteisiin yrityksissä Tänä vuonna alle 25-v. ei vaadita työttömyysjaksoa Kunta ei elinkeinonharjoittaja, työpajat kuten yhdistykset Typo-avustus sos. yrityksille de minimis -tukea

Prosessi Verottajan verotuspäätös (onko mainintaa elinkeinotoiminnan voitosta tai tappiosta?) Verohuojennus? (-> Savo-Karjalan verovirasto) TE-toimiston tulkinta Toiminnan osittaminen (Bingo?)