Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Henkilökohtaisen avun keskus Pääkaupunkiseudulla
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Mika Niemelä Riikka Helin
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Salassapito – Mitä saan kertoa kenelle ja miksi
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Taidekeskus koulussasi
KANSALAISEN ASIOINTITILI SOSIAALIASIAMIESPALVELUSSA.
Lastensuojelu nuoren tukena
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
ROTARY 2023 Matias Röyttä DG VISIOT / HAASTEET Tietotekniikka / Internet –Henkilökohtaiset tietokoneet –Reaaliaikainen tiedonvälitys –Face-time.
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Päivi Juurinen, suunnittelija
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Ops seminaari Askola.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Esteettömyys opettajankoulutuksessa Maija Hirvonen/JAMK Esteettömyysnäkökulma: mitä se tarkoittaa opettajankoulutuksessa? Erillinen vai oppimisen ohjaamiseen.
Kotiinvietävän tuen malli ASEMA hanke, Rauman Seudun Katulähetys ry. T oiminnanjohtaja Anne Babb ja Projektipäällikkö Minna Wahlman
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
HeNKILÖKOHTAINEN BUDJETOINTI
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Sosiaalialan työ ja tehtävät
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kotikäynti osallisuutta edistävänä työtapana vammaissosiaalityössä
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Läheisen ohjaus terapiatyössä
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Suunnitelma-asiakirjat sosiaalihuollossa
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2020?
Kuntoutuksesta ja työttömyydestä
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Palvelupolku vammaispalveluiden päiväaikaiset toiminnat Pähee OTE
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien järjestämistä.

Kuka voi saada? Sosiaalityön asiakkaina voivat olla kaikki kansalaiset Erityisesti: lapset, nuoret ja heidän perheet, maahanmuuttajat, työttömät, asunnottomat, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät sekä ikääntyvät ja vammaiset henkilöt

Mistä haetaan? Kunnan sosiaalitoimistosta, saatavilla myös kunnan ja kuntayhtymän sosiaalihuollon ja perus- ja erikoishoidon avo- ja laitospalveluiden yhteydessä Kouluissa koulukuraattorit Palvelu on maksutonta

Mitä muuta? Sosiaalityöntekijöiden työ on vaativaa ja vastuullista asiakas- ja asiantuntijatyötä, jota säätelevät monet lait, asetukset, ohjeet ja suositukset Laaja-alaista osaamista vaativan työn vaikutukset koskettavat syvällisesti yksittäisen ihmisen elämää ja elämisen ehtoja

FXqIHp6iRw Lähteet: osiaalipalvelut/sosiaalityo