Sosiaalinen syrjäytyminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Advertisements

KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Case-kahvila Raija Kerätär
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
OHJAUKSEN PAIKAT Anitta Huotari, Innostus ky..
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
MITEN LAPSI SELVIÄÄ KRIISISTÄ
Norssi ja Varis juttusilla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Univaikeudet.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän kalvosarja: Lapsen erokriisi
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Ylioppilastutkinto.fidigabi.fi ERITYISEN TUEN TARPEESSA OLEVAT KOKELAAT YLIOPPILASTUTKINNOSSA SURE:n koulutustilaisuus Kuopio Tiia Kiuru ylioppilastutkintolautakunta.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Terveysosaaminen ja media
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Mielenterveyden häiriöt
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Mitä historia on?.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Pitäisikö terveyseroja pyrkiä kaventamaan? Miten? Pitäisikö jokaisen kustantaa omista elintavoista johtuvien sairauksien kustannukset? Miksi?
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
TE4 Turvallisuus ja hyvinvointi Hurtig Tehtävä: Miten suomalaisilla työpaikoilla panostetaan työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen?
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
KAUPUNKIELVI – PROJEKTI
Itsetuhoisuus - usein oire MT häiriöstä
Temperamentti.
Syrjäytymisestä ja sen ehkäisemisestä
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Itsenäistymistä tukemassa asumisen haasteet
Esityksen transkriptio:

Sosiaalinen syrjäytyminen Syksy 2014 Salla Rankila

Mitä on sosiaalinen syrjäytyminen eli ekskluusio? Sosiaalisesti syrjäytynyt ihminen on vasten hänen tahtoaan tai tahtonsa mukaisesti jäänyt ihmisryhmän ulkopuolelle Ihminen ei itse kykene ilman avustusta pääsemään kiinni normaalin yhteiskunnan elämään Suomessa on noin 32 500 syrjäytynyttä nuorta ja vaarassa syrjäytyviä vielä enemmän Syrjäytyneisyys esiintyy usein sosiaalisissa suhteissa ilmenevänä huono-osaisuutena Koulu- sekä työelämässä Sosiaalisissa suhteissa Yhteiskunnallisissa tapahtumissa sekä päätöksissä Elintasossa sekä terveydessä

Mistä syrjäytyminen johtuu? Syrjäytyminen on usein monien motiivien summa ja aiemmat elämäntapahtumat voivat olla suuressa osassa Yleisimpiä syitä ovat: Rankat perhetaustat/ tuen puuttuminen kotoa Koulutuksen keskeytyminen, opiskelupaikatta jääminen, työttömyys sekä huono koulumenestys Kiusatuksi tuleminen Yksinäisyyden tunne Sosiaalisesti heikohko käyttäytyminen, joka johtaa siihen ettei ystäviä juuri ole  masennus Erilaisuus ja erilaisuuden tunne Ihonväri Ulkomaalaistausta Ulkonäön poikkeavuus Kehitysvamma Sairaus Päihdeongelma

Miten syrjäytynyt käyttäytyy ja miten syrjäytymistä voidaan välttää? Syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn on useita kampanjoita Aikuisten velvollisuus on huomata kun lapsella on paha olla ja kaikki ei etene niin kuin pitäisi, tällöin hänen tulee auttaa sekä tarjota kaikki mahdollinen apu Syrjäytyminen huomataan ja siihen reagoidaan lähes jokaisessa tapauksessa liian myöhään Syrjäytyneellä ihmisellä on todennäköisesti huono itsetunto, joten hänen otteensa normaaliin elämään on heikko Apua on kuitenkin syrjäytyneen vaikea hakea ilman tukea Moni syrjäytynyt käy ongelmansa läpi alkoholin kautta Syrjäytyneen ihmisen perustaidot sekä sosiaaliset taidot katoavat ajan myötä

Lähteet: Oppikirja Youtube https://www.youtube.com/watch?v=S4nvzth-b3Y