Projektinhallinta it. lut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Advertisements

2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Open Source Courseware OSCu
KÄSIKIRJOITTAMINEN 2 ov. Sisältö 1 Johdanto 2 Projektityö 3 Projektin osa-alueista 3.1 Dokumentointi 3.2 Aikataulu 3.3 Sopimukset 3.4 Laitteistot ja tilat.
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
Ohjelmistotekniikka Tuotteenhallinta Kevät 2002 Päivi Ovaska LTKK/Tite.
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Tik Ohjelmistotuoteliiketoiminta. Tik Kevät 2001 ©Accenture 2001 All Rights Reserved 2 Luennot ja projekti Ti 12.3 To 14.3 Ti 19.3 To 21.3.
Harjoitustyö opiskelijan työkirja MS-Project
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Projekti: Iso rinkeli.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Kommunikointi kommunikoinnin ongelmia aiheuttaa
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Mitä on projektinhallinta?
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Projektioppiminen Maarit Virtanen and Reetta Jänis
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Ohjelmistotestaus Turun yliopisto, Informaatioteknologian laitos, periodi 4 / 2011 Kurssin kuvaus.
BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.
T /5115 Software Development Project I/II Experience Exchange Session: architects Jari Vanhanen Ohjelmistoliiketoiminnan ja –tuotannon laboratorio.
Tentti. Olio-ohjelmoinnin perusteet | Kevät 2015 | Jorma Laurikkala2 Tentti Torstaina klo 16–20 D10ab (Päätalo). Pääasiassa Java-ohjelmien kirjoittamista.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Porin Yksikkö/Elektroniikka Piirilevyn suunnittelu – Tanja Jokinen ELEP-3310 PIIRILEVYN SUUNNITTELU 4 op Kevät 2007 Kurssin www-sivut:
Projektinhallinta it. lut
Ohjelmistotuotanto - kurssin yleiset asiat Kevät 2004 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Ohjelmistotekniikka - kurssin yleiset asiat Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTKK/Tite.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
Ohjelmistotekniikka - Projektinhallinta
Projektinhallinta it. lut
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Projektityöskentely Luento 7 Hanna-Kaisa Lammi
Ti Sisältötuotanto Abdoulmajid Hakki DI Sisältötuotanto.
TEKNIIKAN JA TALOUDEN YLIOPISTO Symbian ohjelmointi Ti Symbian ohjelmointi 4. Periodi 2006 Juha Turunen
Projektinhallinta it. lut
Projektityöskentely Luento 1 Hanna-Kaisa Lammi hanna-kaisa
Projektityöskentely Luento 2 Hanna-Kaisa Lammi hanna-kaisa
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ ITK 201, ITK 201 Projektin Hallinta ITK201 Projektin hallinta (3.0 ov, ECTS 6.0 cr) Marikka Heikkilä.
Projektityö Lähe: Projektityömateriaali BB:n sivulla.
Harjoitustyö opiskelijan työkirja MS-Project
© Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus ( Sami Paavola Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Viestintätekniikan perusteet Digitaalinen media. Luennot Tavoitteena digitaalisen median toimialueen, tekniikoiden ja perustyökalujen hallinta. Luennot.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Yrityksen projektisuunnitelma
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Liite PALVO II hankeorganisaatio ja projektit
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
Patentit Kon
Tietojärjestelmät KEHITTÄMINEN JOHTO KIRJANPITO TILAUSTEN KÄSITTELY
Projektin tilannekatsaus
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Harjoitustyö -työkirja MS-Project
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Esityksen transkriptio:

010761001 Projektinhallinta http://www. it. lut 010761001 Projektinhallinta http://www.it.lut.fi/kurssit/04-05/010761001/ Luento 1 Kalle Ikkelä kalle.ikkela@lut.fi

Mitä on projektin hallinta? PROJEKTI (project): Projekti on se työ, joka tehdään määritellyn kertaluonteisen tuloksen aikaansaamiseksi. HALLINTA (management): valvoa ja tehdä päätöksiä, pitää projekti kelvollisena käyttäen parhaita kykyjä, onnistua tarkoituksessaan

Sisältö Yleistä kurssista Projektitermistöä

Näkökulmia Tavoitteena on käydä asioita läpi pääasiassa tietojärjestelmäprojektin projektipäällikön näkökulmasta Muita näkökulmia ovat mm. projektiryhmän jäsen, asiakas ja projektin ohjausryhmän jäsen

Kurssin tavoitteet Perehdyttää opiskelija tietojärjestelmän rakentamisessa työn organisointiin, suunnitteluun, ohjaamiseen ja ryhmätyöhön liittyviin ongelmiin ja niiden ratkaisumenetelmiin. Harjoitella projektityöskentelyä käytännössä.

Luennoilla käsiteltäviä asioita 1/3 Projektin määritelmä ja tyypit Projektiroolit Projektin aloitus Resurssointi Henkilöjohtaminen, motivointi, jne.

Luennoilla käsiteltäviä asioita 2/3 Projektisuunnitelma, esim. kommunikointisuunnitelma riskikartoitus työmäärien arviointi, aikataulutus kustannuslaskelmat Katselmoinnit

Luennoilla käsiteltäviä asioita 3/3 Projektin etenemisen seuranta ja tarvittavat korjaavat toimenpiteet Ongelmatilanteita Laatuasiat ja mittarit Tuotekehitysprojekti asiakkaan ja ohjausryhmän silmin Projektin päättäminen

Kurssin suoritustapa 14 h luentoja: keskiviikkoisin klo 08-10 14 x 3 h harjoituskertaa Harjoitusten pitäjä puuttuu toistaiseksi Harjoituksia ei pidetä 1. periodissa Harjoitustyö Tentti

Kurssimateriaali Hanna-Kaisa Lammin tekemät materiaalit Katsokaa kurssin kotisivut aikaisemmilta vuosilta Kirjat: Pelin, R.: Projektihallinnan käsikirja Murch, R.: IT-projektinhallinta Ruuska, K.: Projekti hallintaan Ei opintomonistetta

Kurssiarvosanan muodostuminen Kurssiarvosana muodostuu tentin ja harjoitustyön keskiarvosta. Molemmat vaikuttavat siis 50%. Sekä tentistä että harjoitustyöstä on saatava hyväksytty arvosana kurssin läpäisemiseksi

Tentti Tenttipäivät: ??? Materiaali: Pelinin kurssikirja luennoilla ja harjoituksissa esitetty materiaali sisältäen mahdolliset artikkelit

Harjoitustyö Perinteisesti: Harjoitustyöaiheet valmistellaan ensimmäisissä harjoituksissa ja jaetaan harjoituskerran jälkeen Harjoitustyötä viedään eteenpäin harjoitusten yhteydessä viikoittain. Tehdään oikea projekti Seuratkaa kurssin kotisivuja harjoitusten / harjoitustyön osalta!

Käytännön asioita Luennoitsija on tavattavissa luentojen jälkeen. Muista ajoista kannattaa sopia etukäteen sähköpostitse. Luentomateriaali ja harjoitusohjeet tulevat kurssin kotisivulle.

Sisältö Yleistä kurssista Projektitermistöä

Projekti: Lähtee aina asiakkaan tarpeesta. Asiakas voi olla sisäinen tai ulkoinen Ajallisesti rajoitettu, tietty lopputulos Suunnitelmallisesti toteutettu Organisaatio ja resurssit Esim. projektin hallinta-kurssin suorittaminen jouluun mennessä Mutta ei esim. verotuksen keventäminen

Ohjelmistoprojektin erityispiirteitä Projektin lopputulos on abstrakti Lopputuloksen yksityiskohtainen määrittely projektin alussa on usein mahdotonta Kuva lopputuloksesta täsmentyy sen mukaan, kun projekti edistyy Ihminen on pääasiallinen toteutusresurssi Tuotteen laadunvalvonta on vaikeaa, koska lopputuloskin on abstrakti Projekti ei ole irrallinen, vaan se on riippuvainen useista eri tekijöistä (asiakas, toimittaja, alihankkijat, ympäristöt jne.)

Eri projektiosien väliset kestot vaihtelevat projektista toiseen. Projektin elinkaari Esi- tutkimus Toteutettavuus- tutkimus Projektin toteutus & valvonta Lopetus- toimen- piteet Eri projektiosien väliset kestot vaihtelevat projektista toiseen.

Tuotteen tai palvelun elinkaari tuote pois käytöstä Idea Proto Rel 1 Rel 1.1 Rel 2 Rel 3 Projektit Tuotetuki Tuotteen tai palvelun elinkaari

Millaisia projekteja on olemassa? Määrittelyprojekti Tuotekehitysprojekti Tutkimusprojekti Toiminnan kehittämisprojekti Toimitusprojekti Markkinointiprojekti Henkilöstön kehittämisprojekti

Millaisia projekteja on olemassa? Koulutusprojekti Käyttöönottoprojekti Hankintaprojekti Laatujärjestelmän käyttöönottoprojekti jne. Tarvittaessa jako aliprojekteihin Asiakasprojekti vs. tuotekehitysprojekti

Mihin projekteja tarvitaan? Vaatimukset kasvavat: kilpailu kiristyy työssä on mukana useita osapuolia, kuten alihankkijoita, toimittajia mahdollisesti vielä fyysisestikin eri maissa tiedonkulku monimutkaistuu tietojärjestelmät kehittyvät voimakkaasti laatujärjestelmät asettavat vaatimuksia

Mikä on prosessi? Prosessi on jatkuvaa toimintaa, esim. tuotekehitysprosessi toimitusprosessi osto- ja logistiikkaprosessi tuotehallintaprosessi johtamisen prosessi tuotantoprosessi

Uuden tuotteen markkinointikampanja Tuotteen valmistus linjalla Projekti vs. prosessi Tuotteen myynti Uuden tuotteen markkinointikampanja Tuotteen valmistus linjalla Tuotantolinjan rakentaminen Laadun parantaminen Laatujärjestelmän kehittäminen ja käyttöönotto Prosessi Projekti