TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

TYÖNHAKUOPAS VALMISTUNEILLE
Ansioluettelo=Curriculum Vitae
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Päivitä työnhakutaitosi
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Puhelinkäyttäytyminen
Mohammed Kertoo itsestään:
Preppaus ENA 4.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
NY Pitch camp Paikka: Turun kauppakorkeakoulu, Rehtorinpellonkatu 3, LS01 korkeakoulu, Pohjakerros PARKKIPAIKKA Rehtorinpellonkatu Tukkk:n pääovi (1 krs)
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
TYÖHAKEMUS.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Ajatuksia oppimisesta
Sähköpostin käyttö työnhaussa
Kuvaa mahdollisimman selkeästi yrityksenne käyttämä mobiiliratkaisukokonaisuus, jolla osallistutte Most Mobile Enterprise - kilpailuun. Kilpailun esiraati.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
TYÖ- JA HARJOITTELUPAIKAN HAKEMINEN
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Puhelintyöskentely.
Haastatteluun valmistautuminen
TYÖHAASTATTELUUN!. Haastattelustrategiat Vrt. vapaat -- muodolliset Vrt. vapaat -- muodolliset 15 min. -- useita tunteja 15 min. -- useita tunteja Yksi.
Opettajatutoreiden info Opiskelijoiden kansainvälistymistä tukevat mahdollisuudet tekniikan yksikössä Tekijä, pvm.
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
TYÖ- JA HARJOITTELUPAIKAN HAKEMINEN
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
TYÖHAASTATTELUUN!. Haastattelustrategiat Vrt. vapaat -- muodolliset Vrt. vapaat -- muodolliset 15 min. -- useita tunteja 15 min. -- useita tunteja Yksi.
Ops seminaari Askola.
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
Ergonomia Seisomatyö.
Yhdistysavain™ Osallistuminen yhdistystoimintaan verkossa Tuomo Heikkilä.
ENNAKKOTIETOJA SYYSKUUSSA 2013 JULKAISTAVASTA T-MEDIAN LUOTTAMUS & MAINE -TUTKIMUKSESTA: Julkaisemme yhdessä Talouselämän kanssa listan Suomen hyvä- ja.
18. TET – Työelämään tutustuminen
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Mitä peruskoulun jälkeen?
OPPISOPIMUKSEN ALOITTAMINEN Verkostoyhteistyö koko prosessin ajan:
MIKSI LUKIOON???.
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
TYÖHARJOITTELU.
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
Kansainvälisyyspäivät Seinäjoella
Opiskelijan osaamisen tunnustaminen
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
TYÖKOKEMUS työtehtävä, kesto ja yritys MIKSI MEIDÄN
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Työelämätaidot Työn hakeminen Cv Työhakemus Työhaastattelu Työsopimus
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Hero-Henkilöroolirekisteri
Volitioprosessi, tahdon!
HARJOITTELUPAIKKA HAKUSESSA
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Esityksen transkriptio:

TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010

HUOMIOITAVAA: ”ASENNE ON TÄRKEÄMPI KUIN OSAAMINEN – uuden työntekijän osaamattomuuden voi korjata kouluttamalla, mutta asennetta on vaikeampi korjata tai muuttaa!” ”Monet työt opiskellaan nykyisin uudelleen muutaman vuoden välein, koska toimenkuva muuttuu – täydellisen osaamisen sijasta haetaan täydellistä asennetta!”  Rohkeasti hakemaan!

Yritys etsii hyvää tyyppiä = motivoitunut = aktiivinen  miten osoitat hakemuksessa ja haastattelussa? “Passiivinen tyyppi on kuin saippua, joka luiskahtaa kädestä joka tilanteessa.”

Harjoittelupaikkahakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3) 1) Opiskelu + opintojen eteneminen vuosikurssin tahdissa (ei pari vuotta jäljessä) + opiskelu ulkomailla + arvosanat  opiskelua arvostetaan! + opiskelijajärjestöissä toimiminen + aikaisemmat opinnot

Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3) 2) Harrastukset (miten kulutat aikaasi?) + seuratoiminta, yhteistoiminnalliset harrastukset  et pelkää ihmisiä + järjestötoiminta  oman edun tavoittelu ei ole keskeisin ajatus + muut harrastukset, liikunta aktiivisuus + ammattiharrastukset + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3) 3) Työkokemus + alan työkokemus + muu työkokemus (= et ole liian nuuka, tartut työhön kuin työhön) + työharjoittelut + kopiovastaava + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

Harjoittelupaikan hakeminen Paikkoja on enemmän kuin miltä näyttää, sillä ne ovat harvoin julkisessa haussa - lähetä sähköpostia, muista internethaut, soita, hakeudu haastatteluun - pidä verkostot ja suhteet kunnossa (sukulaiset, tuttavat, ystävät) - voit soittaa henkilöstö- tai osastopäällikölle, esimiehille, keskukseen - valitse kiinnostava paikka ja soita!

Hakuajat Kerro, ettet ole valmistumassa vaan haet kesätyötä ja harjoittelupaikkaa - Paikat JAETAAN jo MAALISKUUSSA, joten haku on kuumimmillaan vuodenvaihteessa!

Vinkkejä haastatteluun Puhelimessa vai kasvokkain? - vastaa selkeästi (huom. myös automaattisi) - valmistaudu ennakkoon; missä yritys sijaitsee, millaista tuotetta tekevät, yleistietoa yrityksestä - pukeudu siististi, luonnollisesti - pidä hyvä ryhti, ”ei valuta penkissä” käytöstavat, lakki pois... Huomioi toiset, sillä haastattelijoiden on vakuututtava siitä, että muut työntekijät pystyvät työskentelemään kanssasi!

VALMISTAUDU HUOLELLISESTI! Haastatteluun! Valmistaudu seuraaviin kysymyksiin: - Miksi valitsit tämän alan? - Tulevaisuuden tavoitteet? - Hyvät ja huonot puolesi? - Hyvä ja huono esimies? VALMISTAUDU HUOLELLISESTI!