MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Liikunnanopetuksen suunnittelun hahmottamisen tueksi
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Perusharjoittelu 2011 Matematiikka pääaineena –teemaseminaari 14.9.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen •Eka –Ekan 1. Kohta –Ekan 2. Kohta •Toka –Tokan alakohta •Kolmas •Neljäs –Neljännen alakohta •Neljännen.
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Turun normaalikoulun lukio
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Musiikin ryhmäkoulutus
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Matemaattisen ajattelun oppimisympäristö MAO. Kehitystyö alkoi keväällä 2006 Oriveden yhteiskoulu (luokat 7. – 9.) Matematiikan opettajat: Sauli Hartikainen.
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen Eka –Ekan 1. kohta –Ekan 2. kohta Toka –Tokan alakohta Kolmas Neljäs –Neljännen alakohta Neljännen.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen eka ekan 1. kohta ekan 2. kohta toka tokan alakohta kolmas neljäs neljännen alakohta neljännen ala.
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen Eka –Ekan 1. kohta –Ekan 2. kohta Toka –Tokan alakohta Kolmas Neljäs –Neljännen alakohta neljännen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Ohjaaminen verkossa – onnistuneen etäohjauksen edellytyksiä
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen Eka –Ekan 1. kohta –Ekan 2. kohta Toka –Tokan alakohta Kolmas Neljäs –Neljännen alakohta Neljännen.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Opiskelijoiden rooleja STARA dominoi opetustilannetta omilla kommenteillaan, besserwisser, paljon äänessä vaikkei aina oikeassa. EVVK istuu mielenosoituksellisesti.
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen eka –ekan 1. kohta –ekan 2. kohta toka –tokan alakohta kolmas neljäs –neljännen alakohta neljännen.
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen Eka –Ekan 1. kohta –Ekan 2. kohta Toka –Tokan alakohta Kolmas Neljäs –Neljännen alakohta Neljännen.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Päättötyön esittelyohjeet
Markku Lang Neljännet valtakunnalliset virtuaalikoulupäivät Opettaja digitaalisen oppimateriaalin käyttäjänä/ laatijana  vähintään.
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Työelämän tekstejä sähköposti.
3 Suureyhtälöt Fysiikan tehtävän ratkaisu:
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Aloittelijan Abitti-koulutus
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
CLT132 Tehtävät (viikko 9).
Kertausta FUNKTIOISTA MAB5-kurssin jälkeen (Beta 2.0)
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Tee vasemmanpuoleisesta luettelosta oikean kaltainen
Esityksen transkriptio:

MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen

MATEMAATTISIA OHJELMIA MAPLEMAPLE MapleTAMapleTA MATHEMATICAMATHEMATICA DERIVEDERIVE MACSYMAMACSYMA MATLABMATLAB TEX (Matemaattisen tekstin ladonta ja kuvien teko)TEX (Matemaattisen tekstin ladonta ja kuvien teko) CAPRIGEOMETRYCAPRIGEOMETRY

KÄYTTÖTAPOJA MATEMATIIKAN OPETUSESSA Kuvaajien piirtäminenKuvaajien piirtäminen –kuvaajat tarkempia ja selkeämpiä kuin piirtoheittimen päälle asetetussa graafisen laskimen näytössä tai laskinsimulaattoreissa –Osaavat yleensä valita skaalat sopivasti (ei tarvitse muokata V-WINDOW:ta) Laskujen nopea tarkistaminenLaskujen nopea tarkistaminen –Esim. kotitehtävien ja koetehtävien mekaaniset laskut –osaavat yleensä laskea symbolisesti ja monet ohjelmat tuntevat erittäin laajasti funktioita

Geometrian havainnollistaminen ja tutkiminenGeometrian havainnollistaminen ja tutkiminen –tasogeometrian havainnollistaminen, esimerkkinä kolmion erikoispisteet –avaruuskappaleiden havainnollistaminen, esimerkkinä avaruuskulma –voi käyttää demona tai oppilastehtävinä Koetehtävien ja esimerkkien laadintaKoetehtävien ja esimerkkien laadinta –esimerkkinä laaditaan differentiaalilaskennan tehtävä, jossa on määrättävä neljännen asteen polynomin nollakohtien lukumäärä.

Opetusmateriaalin valmistaminen ja kokeiden tekoOpetusmateriaalin valmistaminen ja kokeiden teko –voi valmistaa sekä paperilla oppilaille annettava oppimateriaalia että tietokoneella esitettävää –kokeet sekä niiden ratkaisumonisteiden kirjoittaminen –dokumentit voi monilla ohjelmilla tallentaa rtf- muotoon (luettavissa mm. WORD:llä), pdf- muotoon tai html-muotoon. Nämä formaatit voi laittaa verkkoon tai lähettää turvallisesti sähköpostissa ja ne ovat luettavissa ilman alkuperäistä ohjelmaa.

VERKOSSA TEHTÄVIEN VIIKKOTEHTÄVIEN, TESTIEN JA HARJOITUSTEN TUOTTAMINEN VERKOSSA TEHTÄVIEN VIIKKOTEHTÄVIEN, TESTIEN JA HARJOITUSTEN TUOTTAMINEN MapleTA (ja vastaavat TeacherAssistentä- ohjelmat)MapleTA (ja vastaavat TeacherAssistentä- ohjelmat) -rakentuu MAPLE-ytimella ja osaa siis laskea eli tunnistaa erimuotoiset oikeat vastaukset -opettaja saa raportin oppilaiden tekemistä tehtävistä

Kun teet materiaalia verkkoon, tee siitä sellaista, että materiaalia voi käyttää tai soveltaa uudestaan Tee materiaalista itseriittoista, ts. materiaali on käytettävissä ilman puhuttuja selityksiäTee materiaalista itseriittoista, ts. materiaali on käytettävissä ilman puhuttuja selityksiä Lisää materiaaliin kommentteja, jotka kertovat mikä materiaalin on tarkoitus, esim. mikä ratkaistava ongelma ja mitä esim. MAPLE- ohjelma milloinkin tekeeLisää materiaaliin kommentteja, jotka kertovat mikä materiaalin on tarkoitus, esim. mikä ratkaistava ongelma ja mitä esim. MAPLE- ohjelma milloinkin tekee Laita näkyviin lähteet, ts. mistä esim. tehtävät on otettu ja mistä niihin mahdollisesti löytyy ratkaisut tai oikeat vastauksetLaita näkyviin lähteet, ts. mistä esim. tehtävät on otettu ja mistä niihin mahdollisesti löytyy ratkaisut tai oikeat vastaukset

MUISTA MYÖS, ETTÄ TVT VOI OLLA HYVÄ KEINO KÄYTTÄÄ KOKO TUNTI SIIHEN, MIKÄ ENNEN TEHTIIN KÄSIN MUUTAMASSA MINUUTISSAKÄYTTÄÄ KOKO TUNTI SIIHEN, MIKÄ ENNEN TEHTIIN KÄSIN MUUTAMASSA MINUUTISSA UNOHTAA OPPILAAT OMAN ONNENSA NOJAANUNOHTAA OPPILAAT OMAN ONNENSA NOJAAN PITÄÄ EPÄONNISTUT JA OPPILAITA TURHAUTTAVA TUNTI (”Tämä ei taida oikein toimia/näkyä”)PITÄÄ EPÄONNISTUT JA OPPILAITA TURHAUTTAVA TUNTI (”Tämä ei taida oikein toimia/näkyä”)

LOPUKSI: TVT:N KÄYTÖN EI TULISI OLLA ITSE TARKOITUS, VAAN PALVELLA OPPILAIDEN OPPIMISTA TAI HELPOTTAA OPETTAJAN TYÖTÄ!

VARMISTA SIIS AINA, ETTÄ Osaat käyttää laitteita ja ohjelmiaOsaat käyttää laitteita ja ohjelmia Että laitteet ovat toimintakuntoisiaEttä laitteet ovat toimintakuntoisia Että tehtävät ovat oikean tasoisia ja mielekkäitä oppilailleEttä tehtävät ovat oikean tasoisia ja mielekkäitä oppilaille Että tehtävät ovat riittävästi ohjeistettuEttä tehtävät ovat riittävästi ohjeistettu Että sinulla on myös varasuunnitelmaEttä sinulla on myös varasuunnitelma