ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Onneni on olla Herraa lähellä
Advertisements

Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Romantiikan aikakausi
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Saaristomeren Meripuolustusalue VLK-toiminta 2012.
LC Askola-Pukkilan Nuorisovaihto ensi kesänä 2014 ! -”kielikurssi” kotona kesällä 1 – 2 viikoksi! - kohdemaita ympäri maapalloa ! - hanki lisäkokemusta.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI ! Anita Zenger.
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
Latinalainen Amerikka
ANGLO-AMERIKKA.
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI !.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
KANADA 32 miljoonaa asukasta pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio Venäjän jälkeen.
MEKSIKO JA YHDYSVALLAT.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Kolumbia República de Colombia.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
Elinkeinorakenne Suomessa. Yleistietoa Suomen talous vastaa rakenteeltaan tyypillistä länsieurooppalaista teollisuusmaata. Palvelujen osuus tuotannosta.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
SUOMI OSAKSI RUOTSIN VALTAKUNTAA Hi 5 / Hämäläinen.
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
EUROOPPALAINEN IHMINEN
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Urheilu YhdYsvallat.
Afrikkalainen kulttuuri
Sveitsi on valtioliitto.
Maapallon ravinnontuotanto
KPL 13 YHDYSVALTOJEN SYNTY
KESKIAJAN KULTTUURI ( ) Kristinuskon/ kirkon merkitys
Japanilainen kulttuuri
IMPERIALISMIN VAIKUTUKSIA – Esimerkkinä Afrikka
5 Hindulaisuus.
Protestanttiset kirkot
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Anglikaaninen kirkko syntyi kuningas Henrik VIII:n perimyshuolien takia Thomas Cranmer teologisena neuvonantajana Canterburyn arkkipiispaksi laati kirkkojärjestyksen.
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
16. Kristillisperäiset uskonnot
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Esityksen transkriptio:

ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI

Tunnetuimmat maat ovat Kanada ja Yhdysvallat Myös muita maita, kuten Jamaika, Bahama ja Barbados Kanada ja Yhdysvallat muodostavat suurimmaksi osaksi Pohjois-Amerikan ( + Meksiko ja Väli-Amerikan maat) Kanadan ja Yhdysvaltojen yhteispinta-ala on 19 811 300 km² Asukasluku kokonaisuudessaan on noin 300 miljoonaa asukasta, joista Kanadassa asuu 35 miljoonaa Molempien maiden elinkeinorakenne koostuu suurimmaksi osaksi palveluista (n.74%) ja loput 30% teollisuudesta ja maataloudesta

Kanada Kartalla 3 terratoriota: Yukon Luoteisterratoriot Nunavut 10 provinssia: Brittiläinen Kolumbia Alberta Saskatchewan Manitoba Ontario Quebec Newfoundland ja Labrador P.E.I Nova Scotia New Brunswick

Yleistä Kanadasta Eri kansojen mosaiikki  monia eri kansoja sekoittunut Kaksi virallista kieltä, englanti ja ranska Perustuslaillinen monarkia, kuningattarena Queen Elisabeth II Kansallislaulu Oh Canada Vaahteranlehti on tunnetuin Kanadan symboli, muita symboleja ovat mm. majava, vaahterasiirappi ja ratsupoliisi Kanadalaisia pidetään ylikohteliaina ihmisinä, mikä ei ole yhtään liioiteltua. Kirjaimellisesti jotkut ihmiset pyytävät sitä anteeksi että joku toinen astui hänen varpailleen. Olihan se oma syy että oli toisen tiellä. Metsästys on COOL!

Ruokakulttuuri Kanadassa on monta erilaista ruokakulttuuria Lännen Brittiläisessä Kolumbiassa ja itäisissä provinsseissa meren läheisyys on vaikuttanut paljon alueiden ruokakulttuuriin Alberta on Kanadan naudanlihapääkaupunki Quebec on hyvin ranskalaisvaikutteinen Manitobasta löytää paljon viittauksia Itä-Eurooppalaisesta ruoasta Ontario on kuin koko maa pienoiskoossa; sieltä löytää kaikkia eri ruokakulttuureita sekaisin Alkuperäisasukkaiden keittiöstä löytää paljon itse hankittuja raaka-aineita, kuten riistaa ja sieniä Kanadan kansallisruoka on Poutine, mikä on sekoitus ranskalaisia, juustoa ja ruskeakastiketta

Urheilu Jääkiekko on Kanadan suosituin urheilulaji sekä maan virallinen talviurheilulaji ja se näkyy ihmisten jokapäiväisessä elämässä Kanadalla on 7 NHL-joukkuetta Maan pohjoinen sijainti on vaikuttanut siihen että Kanada on aina pärjännyt paremmin talviurheilulajeissa Muita suosittuja urheilulajeja ovat mm. baseball, koripallo ja amerikkalainen jalkapallo Kanadan vanhin ja maan virallinen kesäurheilulaji on haavipallo, vaikka lajia harrastaakin vain pieni osa kanadalaisista

Uskonto Koska Kanadassa on ihmisiä niin monista eri maista ja kulttuureista, on oletettavaa että on myös monia eri uskontoja Vuonna 2011, maan väestöstä 67,3% luki itsensä kristityksi, joista n. 40% katolisia Suurimmat protestanttiset kirkot ovat United Church of Canada, Evankelinen kirkko ja Babtistikirkko N. 24% Kanadalaisista ei kuulu kirkkoon ollenkaan Uskonto on suuri osa Kanadalaisten elämää ja monet uskovat Jumalaan Myös nuoret ovat hyvin avoimia uskostaan eikä sitä pidetään yhtään outona että teini-ikäiset puhuvat paljon Jumalaan uskomisesta

Lähteet http://en.wikipedia.org/wiki/Canada http://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_Canada http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanada http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanadan_urheilu http://www.roughguides.com/wp-content/uploads/2012/08/north- america-opt3-1680x460.jpg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOOYCai6tW- kMnyTGYEa_xE-0W47UGuGveOdSppl19cFWmkDGX http://stmpdr.com/wp-content/uploads/2014/07/poutine-3.jpg http://littlebylisten.com/wp- content/uploads/2012/04/pouring_maple_syrup_over_a_stack_of_pancake s_9018652.jpg