Tupakan vaikutukset hyvinvointiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tupakkatutkimus Samu Heinonen 2B.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Tupakka ja ympäristö.
Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kansantaudit.
Ympäristöterveys.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakointi ja työelämä
SUOMALAISTEN TERVEYSNÄKYMÄT
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Kehittämishanke: Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Akateeminen terveyskeskus / STM Perustana Mari Heikkisen ja Kaarina Järvenpään tutkimukset.
Tupakointi ja seksi.
Vältä koukkua – Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Riippuvuus tupakoinnista
Sydän- ja verisuonitaudit
Savuton Kainuun sote -toimintaohje
Terveydenhuollon palvelukeskus Hammashoito Miten tupakointi näkyy suussa?
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Alkoholista asiallisesti
Mielenterveyden häiriöt
Osteoporoosi (luukato)
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
TUPAKKA KPL 23.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Lapsuus ja nuoruus.
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Tupakka, alkoholi ja huumeet
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

Tupakan vaikutukset hyvinvointiin tyokalupakki.net

Faktoja tupakan vaarallisuudesta Tupakan savu sisältää noin 50 syöpää aiheuttavaa kemikaalia. 50% tupakoitsijoista kuolee tupakoinnin seurauksena. Tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee Suomessa noin 5000 ihmistä joka vuosi = enemmän kuin huumeiden, alkoholin, liikenneonnettomuuksien, aidsin, itsemurhien ja murhien seurauksena yhteensä. tyokalupakki.net

Tupakasta on haittaa nuorenakin Tyttö/poikaystävä ei tykkää ja on huolissaan Rahan meno 1 aski pvässä = 1500 euroa vuodessa Ulkonäkö Kasvojen iho Hampaat ja suu Sormet ja kynnet Paha haju Jaksaminen Fyysinen suorituskyky, kunto Henkinen suorituskyky: väsymys, keskittymisvaikeudet, hermostuneisuus, päänsärky Vastustuskyky, hengitystieoireet Mieskunto tyokalupakki.net

Tupakoinnin terveysvaikutukset Keuhkoahtaumatauti ja monet muut vakavat hengityselinten/ keuhkojen sairaudet Sydän- ja verisuonitaudit Syöpä Rypyt ja akne Lapsettomuus Erektiohäiriöt Henkisen toimintakyvyn heikkeneminen Suun sairaudet Selkärangan ja sen välilevyjen rappeutuminen Osteoporoosi eli luukato Häiriöt kuukautiskierrossa tyokalupakki.net

Tupakointi ja vanhemmuus eivät kuulu yhteen Tupakointi lisää lapsettomuutta – sekä miehillä että naisilla. Raskausaikana tai imetysaikana tupakoivien äitien vauvoilla heikommat eväät elämään (kasvu, kehittyminen, sairaudet). Vanhempien tupakointi aiheuttaa lapsille sairauksia sekä pelon ja ahdistuksen tuntemuksia – mitä jos vanhemmat sairastuvat tai kuolevat. Tupakoiva vanhempi on myös malli lapselleen. tyokalupakki.net

Passiivinen tupakointi kohdistuu syyttömiin Passiivinen tupakointi = tahtomattaan joutuu hengittämään ympärillä olevaa tupakansavuista ilmaa. Passiiviselle tupakoinnille voi altistua, jos isä tai äiti, poika/tyttöystävä tai kaverit polttavat. Tupakoivien vanhempien lapset ovat vaarassa. Myös lemmikkieläimet kärsivät passiivisesta tupakoinnista. Kenenkään ei tulisi vastoin tahtoaan altistua tupakan savulle. Laki suojelee ei-tupakoivia, esimerkiksi turvaamalla savuttoman koulu- ja työympäristön. tyokalupakki.net

Pohdi Mitä haittaa tupakoinnista on nuorille? Mikseivät nuoret välitä tupakoinnin terveyshaitoista? Onko tupakointi oma asia vai ei? Miksi? Haluatko olla tupakoiva vanhempi? Annatko tulevaisuudessa omien lastesi polttaa? tyokalupakki.net