Suolojen liukoisuus Ioniyhdisteiden vesiliukoisuuteen vaikuttaa Lämpötila Ionihilan sidosten vahvuus/ionien koko Niukkaliukoisia (liukoisuus alle 1g/l) ovat yleensä yhdisteet, joissa on pieni ionin koko ja/tai suuri varaus
Ionit happoina ja emäksinä Vahvojen happojen vastinemäkset ovat vesiliuoksessa käytännössä neutraaleja Heikkojen happojen vastinemäkset ovat emäksisiä Jos anionissa on jäljellä happamia protoneja se voi toimia sekä happona että emäksenä Vastaavasti heikon emäksen vastinhapot ovat happamia esim. NH4+ Suolan kationin ja anionin happo-emäsominaisuuksista voidaan päätellä onko suolan vesiliuos hapan, neutraali vai emäksinen
Aminohappojen vesiliuokset Aminohapoissa on sekä hapan karboksyylihapporyhmä että emäksinen aminoryhmä Elimistön olosuhteissa (pH =7,4) molemmat ryhmät reagoivat ja aminohaposta muodostuu kahtaisioni Aminohappojen liittyessä toisiinsa amidisidoksin muodostuu proteiineja Syntynyt amidisidos on neutraali ja proteiinin happo-emäsominaisuudet määräytyvät aminohappojen sivuketjujen ominaisuuksista