Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiteiset ja amorfiset aineet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiteiset ja amorfiset aineet"— Esityksen transkriptio:

1

2 Kiteiset ja amorfiset aineet
Kiteisissä aineissa rakenneosilla on tietty järjestys, ja ne muodostavat kolmiulotteisen kidehilan. - Kiteisillä aineilla on tietty, tarkka sulamispiste. - Amorfisilla aineilla rakenneosat ovat epäjärjestyksessä, eikä niillä ole tarkkaa sulamispistettä.

3

4

5 -ioniyhdisteet ovat kiinteitä, haihtumattomia
aineita,joiden sulamispiste on korkea. Kiinteät ioniyhdisteet eivät johda sähköä, koska ionit eivät pääse liikkumaan. Sulina ja vesiliuoksina ioniyhdisteet johtavat sähköä, koska ionit pääsevät liikkumaan nesteessä. Ionisidokset ovat sitä vahvempia, mitä suurempia ovat ionivaraukset ja mitä pienempiä ovat ionit. Ionikiteet ovat hauraita ja taipumattomia.

6 Metallit Metallit ovat erittäin hyviä sähkön- ja lämmönjohteita. Elektronit pääsevät liikkumaan metallihilassa Metallikappaleita voidaan muokata, koska metalliatomit voivat liukua toistensa suhteen.

7 - Ulkoelektronien määrä vaikuttaa
metallisidoksen vahvuuteen. - Alkalimetalleilla ulkoelektroneja on vain yksi yhtä metalliatomia kohti ja sidokset ovat suhteellisen heikkoja. - Raskaimmat alkalimetallit sulavat jo kädellä lämmittämällä. - Metallien ominaisuuksia voidaan muuttaa valmistamalla metalliseoksia eli lejeerinkejä, joissa on sekaisin kahta tai useampaa alkuainetta.

8 Atomihila Molekyyliyhdisteet
Molekyyliyhdisteet eivät yleensä johda sähköä. Esim. puhdas vesi ei juurikaan johda sähköä, koska siinä on erittäin vähän sähkövarausta kuljettavia ioneja. Molekyyliyhdisteiden muodostamat kidehilat pysyvät koossa heikkojen sidosten avulla. Siksi nämä yhdisteet ovat erittäin hauraita. Atomihila Atomihilat ovat erittäin lujia. Niitä voidaan käyttää kaikkien muiden materiaalien leikkaamiseen ja hiomiseen.


Lataa ppt "Kiteiset ja amorfiset aineet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google