KASVATUS, KOULUTUS JA YHTEISKUNTA ( ) Pantzar

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kulttuuri, mieli ja kasvatus
Advertisements

Yksilö ostajana.
Oppisopimus ja Eurooppa
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
K E S K I - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Verkostot yhteistyön edistäjinä Uudenmaan yhteistyöseminaari Anna-Liisa Kiiskinen, KT,
Osaaminen näkyväksi ja tunnistetuksi EU-tason käytännöt ja suomalaiset sovellukset Kumppanuusfoorumi Helsinki Anni Karttunen.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Informaali- ja nonformaalikasvatus nuorisotyössä
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Aulis Alanen –symposium Tampere
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Suomen kansalaisuus Keskeisiä käsitteitä Kansalaisuuden saaminen
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Maaseutuopiston aikuiskoulutus Maaseutuopetuksen johtokunta
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille …ja Yleisten kirjastojen neuvoston strategia
Yliopistojen näkökulma avoimen yliopiston alueelliseen tehtävään. Erno Lehtinen Turun yliopisto.
Miten Kouvolan seutu selviytyy? janne a. Panostukset korkea-asteen koulutukseen Lähde: worldmapper.org © Copyright SASI Group (University of Sheffield)
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
Projektin alustavat tulokset ja tulevaisuuden kehittämisnäkymät Veikko Torvinen Pietari
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Pertti Koistinen Työllisyysturva globalisoituvassa taloudessa Näkökohtia joukkoirtisanomisiin.
”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu
Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.
Mitä sosiologia on? -luennot Pekka Räsänen
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
EU KANSALLISEN KOULUTUSPOLITIIKAN SPARRAAJANA Jari Jokinen, projektijohtaja opetusministeriö.
Viestintäsuunnitelma
Tytöt teknologian taitajiksi
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
OPS-ajatuksia.
Euroopan muuttoliikeverkoston kansallinen seminaari
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Yleistä tutkimuksesta
Yhteiskuntapolitiikan eettiset postulaatit ja kestävä kehitys Marja Järvelä Yhteiskuntapolitiikan perusteet Syksy 2005.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Johdatus kasvatustieteisiin
Mitä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu on?
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Maailmankansalaiseksi kasvamisen ja kasvattamisen haasteita ja oivalluksia Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen hakijoille.
OPETUSVINKKI.
Opetustoimi osana Jyväskylää
Suomi - espanja AGORA Tiistilän koulu
Vapaa kansan- sivistys *Aikuis- kasvatus Jatkuva *Vapaa kansan-
YLEISSIVISTÄVÄN KOULUTUKSEN NÄKYMÄ
Yhteiskunnasta ja sen kehityksestä
Ensimmäinen ja toinen moderni
Esityksen transkriptio:

KASVATUS, KOULUTUS JA YHTEISKUNTA (15.9.2010 - ) Pantzar

Opintojakson organisointi ja sisällöt Jakson suorittaminen: perussuoritus / vaihtoehtoinen Lähestyminen teemaan ja sisällöt – valintoja laajasta teemasta

Kasvatus, koulutus ja yhteiskunta – käsitteistä ja niiden yhteyksistä Kasvatussosiologia Elinikäinen oppiminen vs. kasvatus, koulutus

Muodollinen koulutusjärjestelmä – vertikaalinen, horisontaalinen Kasvatuksen ja kasvun kentät – oppiminen formaalin koulutusjärjestelmän puitteissa ja ulkopuolella Muodollinen koulutusjärjestelmä – vertikaalinen, horisontaalinen Non-formaali ja informaali oppiminen Satunnaisoppiminen arkipäivän oppiminen Koulu ’logistiikkakeskuksena’

Koulutus kansallisena tehtävänä globaalissa ympäristössä Ylikansallisuuden vaikutukset kansalliseen Koulutuspolitiikan alisteisuus muille yhteiskuntapolitiikan lohkoille

YHTEISKUNTA (Wilhelmsson 2004) Perinteisesti – erityisesti ja varsin vahvasti Suomen snellmanilaisessa perinteessä – kansallisvaltio ja sen oikeus sekä niiden perustana oleva yhteiskunta on ymmärretty olevan tiukkaan sidottuina tiettyyn paikkaan, tiettyyn valtakunnan alueeseen. Suomalaisena yhteiskuntana on pidetty sitä yhteiskuntaa, joka on olemassa Suomen valtion alueella, eli samalla alueella missä Suomen oikeutta on sovellettu. Myöhäismoderni informaatioyhteiskunta ei kuitenkaan enää yhteiskuntana ole samalla tavoin paikallinen. Globalisaatio on omiaan hajottamaan paikallisia yhteiskuntia. Kansainvälisten verkostojen merkitys kasvaa erittäin nopeasti Kansalaisverkostoituminen on vain yksi aspekti yhteiskunnan paikallisuuden vähentymistä. Yhden valtion alueella toimivan yhtenäisen yhteiskunnan tilalle on kasvamassa fragmentoitunut erilaisten paikallisten, alueellisten, kansainvälisten ja paikantamattomien verkostojen ja suhteiden kudelma. (Wilhelmsson 2004)

Yhteiskunta - valtio Myös valtion käsite epämääräistyy vastaavalla tavalla. Alueellisen ja paikallisen kansallisvaltion oheen kasvaa muita instituutioita, joilla on valtiollisia piirteitä. Suomen kannalta keskeisin on Euroopan unioni. Eräässä mielessä se on jo valtio, omalla alueellaan, mutta samalla se ei lainkaan ole sitä. James Caporaso (Journal of Common Market Studies 1996) on tästä syystä nimittänyt Euroopan unionia "postmoderniksi valtioksi". Hän kuvaa postmodernin valtion seuraavasti: ”Se on abstrakti, hajautettu, kasvavassa määrin fragmentoitunut, se ei perustu stabiileihin ja johdonmukaisiin asioiden tai valitsijoiden koalitiohin, siltä puuttuu selkeä oma julkinen kenttä, jolla keskusteltaisiin ja väiteltäisiin kilpailevista hyvän elämän visioista (Wilhelmsson 2004)

Sosialisaatio Käsitteestä Sosialisaatio kasvatuksen keskeisenä tehtävänä Hajautuva sosialisaatio