Metsän puut ja kasvit-projektisuunnitelma päiväkotiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Potpuri Pereen päiväkodissa
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
. Rauman freinetkoulu.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tervetuloa kanssani keväiseen metsään!
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Katso Aitolasta lisää:
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
Tikkurila 10 The City of dreams
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Musiikin ryhmäkoulutus
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Lukemaan oppii vain lukemalla
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Slideshare koonti Mervi Isola.
Minna Saarenpää, Tiia Virtanen, Riikka Trygg, Pauliina Kielinen
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
AITOLAN RYHMÄPERHEÄIVÄKOTI SADUTUSKOKEILUN KAUTTA KOHTI SADUTUKSEN TOIMINTAKULTTUURIA Helena Lindqvist Sadutus, dokumentointi, pienryhmä- ja teematyöskentely.
Elämän totuuksia (värillinen tausta, teksti tulee ruutuun liikkumalla, musiikkia)
Sisällönsuunnittelun workshop Verkkokoulutusprojektin eteneminen KonseptointiSisältösuunnittelu Vaatimus- määrittely ja visuaalinen ilme Sisällöntuotanto.
o Oppiminen on mm:  Kuullun ymmärtämistä  Äänien erottamista kuulon avulla  Esineiden tunnistamista eri aistien avulla  Lorutusta ja riimitystä.
JOUKKUEJELPPI Harjoittelukulttuurin kehittäminen Mäntyharjun Virkistyksessä.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
YMPÄRISTÖ JA LUONTO  Lisätään luonnon tuntemusta ja arvostusta  Tutkimisen ja itse tekemisen iloa  1. kurssi 8. luokalla  2. kurssi 9. luokalla  Voi.
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Joulujuhlan ohjelmanumero
Sanna Jääskeläinen Suvi Koskela Salla Korkiakoski
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Mira Haapala, Karoliina Hiitola, Saana Berg VAKA-12A
TVT (vaka) Projektitehtävä
TVT projekti esikoululaisille
Johanna Saarenpää, Roosa Rinne ja Veera Tervo Vaka 12C
Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Varhaiskasvatuksen asiakaskysely päiväkodit ja esiopetusyksiköt
Espoo ”Tavoitteena on kaksikielisyys !”
Teemapäivä Linturetki 5. luokka. Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä kehityksestä Oppilas oppii: ymmärtämään ympäristönsuojelun välttämättömyyden.
Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Sinisiiven vanhempainilta Lähes sama tuttu porukka kuin viime keväänä jatkaa päiväkodissa, osa siirtyi vain eskariin ja kouluun. Lisäksi meillä.
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Käsityötoiminta 2017.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Viialan Metsänkävijöiden syyskauden avaus
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
Kummina olet korvaamaton
Luonnontiedeaiheinen projekti
Tänään tutkimme mediakriittisyyttä
Uusien opiskelijoiden aloitus, lukio
Uusien opiskelijoiden aloitus, lukio
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
Hyvinkään suun terveydenhuolto
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Dino isona YÖ-ryhmän tapaaminen
Musiikki Valinnaiset
VASKIKELLON AVOIN PÄIVÄKOTI HUHTIKUU
Tervetuloa rippikouluun!
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Metsän puut ja kasvit-projektisuunnitelma päiväkotiin Taru Siponkoski, Kaisa Salin ja Saara Punkeri, Vaka 12 C

Toteutetaan 3-5-vuotiaiden lasten ryhmässä Ajankohta syksy ja kesto n. 1 viikko, tarvittaessa pitempään Projektiin integroitavat sisältöalueet: - liikunta - musiikki - ympäristökasvatus -matematiikka - kuvataide Toteutuksen vaiheet: 1. suunnittelu (näkyvillä viikkosuunnitelmassa myös vanhemmille ja tiedotus etukäteen) 2. välineiden hankinta 3. johdatus teemaan, joka on valittu lasten toiveiden mukaan 4. metsäretki 5. tutkiminen dokumenttikameralla ja suurennuslaseilla 6. älytaululle piirtäminen 7. satujumppa salissa 8. koonti ja askartelu

Tarvittavat välineet Digitaalikamera Tietokone Muistitikku Dokumenttikamera Videotykki ja valkokangas Elektronisia digitaalikehyksiä, ainakin kaksi Suurennuslaseja Älytaulu

Johdatus teemaan Projektin ensimmäisen päivän aamutuokiolla - kysellään, mitä lapset tietävät metsästä (ovatko käyneet metsässä, mitä siellä nähneet, millaista siellä oli?) - lauletaan metsälauluja kuten, Lähtekäämme metsään, Havupuu ja lehtipuu, Käkkärämänty - kerrotaan lapsille tulevasta metsäretkestä (vanhemmille on kerrottu metsäretkestä ja he ovat laittaneet lapsille mukaan eväät, pyllynalustat) - kerrotaan myös minkälaista on naava ja mitä se merkitsee metsälle

Metsäretki Kävellään parijonossa läheiseen metsään eväsreput selässä ja huomioliivit päällä Keräillään yhdessä päiväkodilta otettuihin rasioihin erilaisia tippuneita lehtiä, käpyjä, varpuja ja etsitään löytyykö naavaa Otetaan kuvia lapsista ja metsän puista ja kasveista Syödään eväät, minkä jälkeen pieni hetki vapaata leikkiä Palataan päiväkodille lounaalle ja päivälevolle Iltapäivällä aikuinen laittaa digitaalikameralla otetut kuvat digitaalikehyksiin, toiseen kuvat lapsista ja toiseen kuvat metsän puista ja kasveista

Tutkitaan Projektin toinen päivä Aamutuokiolla - jutellaan eilisestä retkestä ja katsotaan yhdessä eiliset kuvat digitaalikehyksistä ja lauletaan samoja lauluja - digitaalikehykset asetetaan lasten tasolle ihailtavaksi Tutkitaan ja havainnoidaan metsästä kerättyä materiaalia dokumenttikameran ja suurennuslasien avulla - kirjoitetaan ylös lasten ajatuksia - otetaan lukumäärät ja luokittelu huomioon - otetaan kuvia tilanteesta

Älytaululla harjoittelua Projektin kolmas päivä Aamutuokiolla - värilaulu Leskenlehti, aurinko… - käydään läpi mitä eri värejä syksyisessä metsässä nähtiin ja löydettiin Tehdään syksyinen metsämaisema älytaululle piirtäen sormilla, käyttäen eri värejä.

Satujumppa Projektin neljäs päivä Aamutuokiolla lyhyt johdatus satujumppaan Satujumppa kuvitellussa metsässä päiväkodin salissa - alkulauluna Lähtekäämme metsään - loppurentoutuksessa mennään makuulle ja kuunnellaan cd-soittimesta luonnonääniä

Teeman koonti Projektin viides päivä Aamutuokiolla - yhteenveto: kysellään lapsilta, mitä jäi mieleen aiheesta ja mikä oli hyvää tai huonoa - laulellaan vielä viikon aikana laulettuja lauluja lasten toiveiden mukaan Kootaan yhteinen iso taulu seinälle teetetyistä valokuvista ja metsästä kerätyistä materiaaleista - askartelua, leikkaamista, liimaamista