MinunMatka eli kutsujoukkoliikennettä työmatkailijoille Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa 2012. www.peloton.me/typajat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Puimuri - kaava.
Arvonlisävero kirjanpidossa
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Käytä työaikasi siihen minkä osaat ja mihin sinut on palkattu
Puimuri - kaava.
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Henkilöliikenteen muutos kuntien näkökulmasta
- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
HEINOLA RESORT Hankekokonaisuus vuosille SIVUSTO, VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Nuorten suosima nettiyhteisö
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
HSL-poikkiliikenne Hannu Koponen Tausta • Heinä- ja elokuun aikana tein 30 vrk:n aikana yli 300 eri reitillä noin 134 tunnin verran HSL-matkoja.
 Eri laitteiden sähkötehoja Eri laitteiden sähkötehoja  Pöytätietokone on joka neljännen kerrostalokodin sähkösyöpöin laite. Tuoreen tutkimuksen mukaan.
KOKOUS- JA KONGRESSIPALVELUT HELSINKI AIRPORT CONGRESS.
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Lappileiri Perustiedot  Leirille saavat osallistua myös Zombit, ennakkotiedoista poiketen, jotta osallistujamäärä ei jää liian alhaiseksi. Leiri.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
Rakkaat ystäväni!.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
NAISEN ITSETUNTO.
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
TYÖSOPIMUS.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
PILKKU.
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
UUSIUTUVAN ENERGIAN LABORATORIO Elina Seppänen, Juho Anttila ja Jari Jokinen Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa Työpajan.
TEKSTI SISÄPIHAT – VIHREÄN KESKUSTAN KEITAAT Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa Työpajan järjestivät ECO2 ja Demos Helsinki.
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
Iltapäivän raporttiin käytettävän ajan puolittaminen
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Ratikasta innovaatioalusta idea kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa 2012 Työpajan järjestivät ECO2 & Demos Helsinki,
Visual Basic -ohjelmointi
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
UUSI HENKILÖKOHTAINEN JOUKKOLIIKENNEPALVELU
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Yrittäjyys antaa virtaa
Esityksen transkriptio:

minunMatka eli kutsujoukkoliikennettä työmatkailijoille Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa

Perinteinen joukkoliikenne ei paljon kiinnosta “Hidasta” “Epävarmaa” “Samanlaista kaikille” “Rauhatonta”

Miten siitä saisi kiinnostavaa? Taattu istumapaikka Omilla ehdoilla matkustamista Mahdollisuus tehdä töitä matkalla Työmatkatorkut

Joukkoliikenteen ulottumattomiin jää iso osa ihmisiä. Nämä ihmiset käyttävät myös paljon yksityisautoja.

Tehdään kokeilu!

Pirkkala Vauras alue Joukkoliikennettä on kokeiltu Paljon yksityisautoja

Joukkoliikenne niille, jotka eivät sitä edes harkitse minunMatka liikennepalvelu työmatkaliikkujille työmatkaliikkujien ehdoilla

Alueellinen pilottihanke Pirkkala Hermia

D.I. Matin päivä minunMatkan käyttäjänä Aamupäivä - edellisenä iltana Matti ilmoittaa palveluun haluavansa kahdeksaksi Hermiaan - bussi saapuu sovittuna aikana ja ottaa mukaansa myös muut Hermiaan haluavat - Matilla on oikeus yhteen pysähdykseen matkan aikana – hän on ohjelmoinut vievänsä tyttärensä Marian tarhaan - Matti nauttii pikkubussissa keskustellen yliopistolla työskentelevän Johannan kanssa Iltapäivä - Matti on sopinut lähtevänsä takaisin Pirkkalaan klo 16 - minunMatka-järjestelmässä Matti on ohjelmoinut reittiin yhden pysähdyksen ja hakee Marian tarhasta - Matti voisi myös pyytää yhteistä kauppapysähdystä muiden pirkkalalaisten kanssa, mutta siihen ei näin tiistaisin ole tarvetta, sillä oma lähikauppa palvelee riittävän hyvin - 30 minuutin matka sujuu mukavasti ja Matti on ehtinyt purkaa päivän ajatukset ennen kotiin saapumista

Työmatka voi olla omaa aikaa tai laatuaikaa vaikkapa ystävien tai perheen kanssa.

Miten tämä kaikki toimii käyttäjälle? Jälkilaskutus – Oivakortti: ei tarvitse huolehtia maksamisesta Bonusjärjestelmä kannustaa lojaaliuteen: mitä enemmän käytät sitä halvemmaksi tulee Joustava: varaa sinulle sopiva aika edellisenä iltana

Käyttäjät ovat valmiita maksamaan, jos liikennepalvelu toimii Ei vaadi suuria investointeja Työsuhdematkaveroetuus hyötykäyttöön Takaa poikittaisliikenteen Selkeä tuote työnantajille

Suuria detaljeja Pirkkalasta Hermiaan kestää ruuhkassa n. 30 minuuttia -> vuodessa omaa aikaa säästyy 225 tuntia Palveluliikennematkan hinta Pirkkalasta Hermiaan on 50 euroa. -> yhdensuuntainen matka kahdeksalta matkustajalta on 6,25 euroa per matkustaja ilman vähennyksiä Verovähennysten kanssa noin 5,5 euroa. Onko 11 euroa päivässä sopiva hinta tunnista omaa aikaa?

Kuulostaako epätodennäköiseltä? Näin tehdään jo!

minunMatka perustuu vammaispalvelukuljetuksen malliin ja infraan

HEUREKA!

Voisiko minunMatkan rahoittaa jollain muulla tavalla?

Kunnalta tulee normaali joukkoliikennepanos Työnantaja maksaa osan. Ei tarvita parkkipaikkoja ja saadaan selkeä ja ympäristöystävällinen konsepti, jolla parannetaan työhyvinvointia ja ollaan edelläkävijöitä. Käyttäjä maksaa jäljelle jäävän erotuksen, jos palvelu todella suunnitellaan käyttäjän eli Pirkkalassa asuvien kanssa. Saamalla nämä mukaan tämä voi onnistua

Kolme havaintoa Kokeilun kautta ihmiset muuttavat käsityksiään joukkoliikenteestä Kokeilussa hyödynnetään olemassa olevia resursseja Suunnitellaan palvelu yhdessä yritysten ja käyttäjien kanssa