Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Advertisements

Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Korkeakoulut ja julkisen hallinnon arkkitehtuurin hierarkia Ilmari Hyvönen
IT- Pedan laaturisteily Yhteenveto tukipalvelujen laatu -ryhmätyöstä Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Yleiskuva CSC:n palveluista Tuija Raaska
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen.
Neljä osakokonaisuutta
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Käsikirjoitus oppimisaihiotuotantoa varten. Perustiedot Tuotantorenkaan nimi: Koordinaattori: Teema: Tämän teeman oppimisaihioilla tuotettavat opintopisteet:
Katsaus tietotekniikkakeskuksen projekteihin Opinto- hallinnon tieto- järjestelmä- päivä Teo Kirkinen TIKE
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteiset arkkitehtuurit
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ohjaus Ilmari Hyvönen.
Julkisen hallinnon arkkitehtuurihierarkia
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
OKM–CSC-vuosisopimuksen valmistelu Juha Haataja
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus TILANNEKATSAUS Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT- ohjausryhmä, ja Antti.
KTPO-CSC-vuosisopimukseen liittyviä kuulumisia Juha Haataja
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
OKM keskitettyjen palveluiden rahoittajana CSC:n kautta: yhteistyöryhmien rooli ja arkkitehtuurityö Ilmari Hyvönen
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Yhteisten palveluiden organisointi
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
Toimeksianto ”KA-seminaari” Tuija Raaska, kehityspäällikkö, CSC
Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon yhteistyöryhmä (KOOTuki) – Kehittämishankkeiden avuksi Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäälliköiden.
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 näkymiä ym
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
OKM AJANKOHTAISTA
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, 19.3.2015 Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvaus LUONNOS Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, 19.3.2015 Antti Mäki, CSC

Yleiskuva: ICT-palveluiden kuvaus ja tavoitelinjaukset Tavoitteena on tarkastella ICT-palveluita Nykytilassa olevia, kehityksen kohteena olevia sekä tulevaisuuden tarpeita Kuvattavien palveluiden tunnistamis- ja valintatapa on auki Kuvausulottuvuudet (1. luonnos 28.11.2014) millä tasolla järjestetään onko nähtävissä päällekäisyyttä voidaanko linjata tavoiteesta jonkin palvelun järjestämistason muutokseksi Kuvausulottuvuuksia täydennetään

Uudet kuvausulottuvuudet 28.11. ja 28.1. keskustellun pohjalta Elinkaarivaihe Kenelle palvelu on tarkoitettu Tutkija; opiskelija tai opettaja; korkeakoulu; muu Rahoitustapa Valtio; yhteisesti; paikallisesti KTPO-CSC-sopimuksen palvelukategorioiden luokittelu Funet-, tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut; OKM:n tietovarastopalvelut; tieteen ja kulttuurin tietoinfra-struktuuripalvelut; tieteellisen laskennan palvelut Onko KTPO-CSC sopimuksessa oleva palvelu Onko velvoittava palvelu

Palveluiden tunnistamis- ja valintatavan kehittäminen Tietopohja pitää tarkentaa Aapan ja Fucion ja kanssa FUCIO:n ehdotus ”TOP10 korkeakouluille” -listaksi CSC:n, OPH:n ja Kansalliskirjaston (ym.) tuottamat valtakunnalliset palvelut staattisena listana vai vastaavana ”TOP-poimintana”? Hyödynnettävä opiskelun ja opetuksen tuen kehittämistä koskevat korkeakoulukortit Valmistellaan, miten asiantuntijatasolla voitaisiin arvioida, mitä näistä yksittäisistä havainnoista kannattaa käsitellä, mikä olisi asian merkittävyyden kriteeri

1. Luonnos hankekyselyiden pohjalta Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä 1. Luonnos hankekyselyiden pohjalta

Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvaaminen keskittyy järjestelmä- ja teknologia-arkkitehtuureihin

Lähtökohtana AAPA- ja FUCIO-verkostojen kokoamat tiedot, joista aggregoidaan kuvattavat kohteet Yksittäisen korkeakoulun ja järjestelmän tasoilta yhdistettynä, lähteinä Järjestelmäkysely (jätettiin pois luonnoksesta) BencHEIT-työryhmän aineistot (luonnokseen kategoriat) Fucion hankelista (luonnoksen pohjana) CSC:n täydentävät tiedot palveluista (kaikki) Nykytilan palvelu Sähköpostipalvelut Viestintä- ja yhteistyöalustapalvelut Tenttijärjestelmät Konesalipalvelut Tutkimustietojärjestelmä X-lisenssit

Muutosta tai muutostarpeita palveluiden paikallisessa tai keskitetyssä järjestämisessä Muutostarpeiden lähteinä pyritään käyttämään Aapan ja Fucion strategioissa toiminnan tarpeista laadittuja linjauksia Tunnistetaan myös mahdollisia päällekäisyyksiä CSC:n ja korkeakoulujen omissa palveluissa. Nykytilan palvelu Tuottamistaso Muutostarve Päällekäis.? Sähköpostipalvelut Paikallisesti - Viestintä- ja yhteistyöalustapalvelut Valtakunnallisesti Paikalliseksi KK:t ja CSC Tenttijärjestelmät Yhteistyöhön Konesalipalvelut KK:t, yhteistyö ja CSC Tutkimustietojärjestelmä X-lisenssit Yhteistyössä Valtakunnalliseksi

Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous 19.3.2015 Korkeakoulujen ict-palveluiden nykytilan ja tavoitearkkitehtuurin kuvausluonnoksen 2. versio

Palveluiden tunnistamis- ja valintatavan kehittäminen Tietopohja pitää tarkentaa Aapan ja Fucion ja kanssa FUCIO:n ehdotus ”TOP10 korkeakouluille” -listaksi CSC:n, OPH:n ja Kansalliskirjaston (ym.) tuottamat valtakunnalliset palvelut staattisena listana vai vastaavana ”TOP-poimintana”? Hyödynnettävä opiskelun ja opetuksen tuen kehittämistä koskevat korkeakoulukortit Valmistellaan, miten asiantuntijatasolla voitaisiin arvioida, mitä näistä yksittäisistä havainnoista kannattaa käsitellä, mikä olisi asian merkittävyyden kriteeri

Korkeakoulujen TOP10 / TH&ICT / KTPO 28.11.2014 TH&ICT-kokous ei antanut syytä jatkaa nykyisen FUCIO-hankelistan pohjalta kokonaiskuvan luomista yliopistojen (ja korkeakoulujen) IT-hankkeista. Paremmin tarkoitusta voisi palvella kysely hankkeista jotka … ovat omalle yliopistoille merkittäviä resursoinnin tai sisäisen vaikuttavuuden suhteen ovat/voivat olla IT-johtajan näkemyksen mukaan merkittäviä myös kansallisesti Kyselyn rytmiikka sovitetaan TH&ICT- ja FUCIO-kokousten mukaan. Vastausten lopputulema pyritään vyöryttämään mukaan KTPO-sopimukseen. ( malliin liitetty myös AAPA-verkosto ) FUCIO © 2014

Korkeakoulujen TOP10 / TH&ICT / KTPO Kysymys IT-johtajille Top 10 yliopistossa FUCIO-kokous Workshop Top 10 FUCIOlle TH & ICT-kokous Top 10 Korkeakouluille Kysymys IT-johtajille Top 10 AMK:ssa AAPA-kokous Workshop Top 10 AAPAlle AAPA-FUCIO-tvk-kokous Workshop Top 10 korkeakouluille KTPO 201# Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä - Elo FUCIO © 2014

Kuvauksien yleisiä kehitystarpeita Miten voitaisiin pohtia kansallisesta näkökulmasta asioita, joihin huomiota haluttaisiin kiinnittää, ennen kuin asiat nousevat esille korkeakoulujen hankkeina? Miten saataisiin lisää ajantasaisuutta ja herkkyyttä uusien hankkeiden havaitsemiseksi ajoissa? Miten tietopohja olisi laadukasta ja sen tuottaminen kuormittaisi mahdollisimman vähän?

Kuvausulottuvuuksien lisääminen (1. luonnoksesta) Millä tasolla järjestetään Muiden yhteistyörakenteiden ja valtakunnallisten palveluiden välillä puolivaltakunnalliset toimijat, kuten Certia ja OTM? onko pakollinen vai vapaaehtoinen eli onko kyse säädöksiin perustuvasta vai muusta tieto rahoituslähteestä (ministeriön itselleen tai ministeriön korkeakouluille ostamia ja mitkä csc:n korkeakouluille tuottamia ja korkeakoulujen maksamia) tietoa siitä, missä vaiheessa asia on, mitä siinä nyt tehdään, mihin se johtaa kenelle palvelu on suunnattu: tutkija / opiskelija tai opettaja / tukipalvelut hankintatapaa ulkoistamalla tai itse tuottamalla

Uudet kuvausulottuvuudet 28.11. ja 28.1. keskustellun pohjalta Elinkaarivaihe Kenelle palvelu on tarkoitettu Tutkija; opiskelija tai opettaja; korkeakoulu; muu Rahoitustapa Valtio; yhteisesti; paikallisesti KTPO-CSC-sopimuksen palvelukategorioiden luokittelu Funet-, tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut; OKM:n tietovarastopalvelut; tieteen ja kulttuurin tietoinfra-struktuuripalvelut; tieteellisen laskennan palvelut Onko KTPO-CSC sopimuksessa oleva palvelu Onko velvoittava palvelu