Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely"— Esityksen transkriptio:

1 KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
TICTOR

2 Korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkkopalvelut FUNET
Budjetoitu: € Ohjaus: Tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä FUNET-työvaliokuntana Tieteellisen laskennan yhteistyöfoorumi Funetin asiakasryhmät Funet-palvelut tarjoavat kaikille korkeakouluille, tutkimuslaitoksille sekä muille jäsenkriteerit täyttäville organisaatioille: nopeat, ruuhkattomat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet, tutkimusta ja opetusta tukevat verkon palvelut.

3 Korkeakoulujen tietohallinto- ja arkkitehtuuripalvelut
Budjetoitu: € Ohjaus: Tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä KOOTuki-ryhmä ja TUHA-verkosto Ylläpitää ja hallinnoi: kokonaiskuvaa korkeakoulujen ICT-palveluista. Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuureja, korkeakoulujen tietomallia ja erikseen sovittavia korkeakoulujen muita yhteisiä arkkitehtuurikuvauksia ja yhteentoimivuuden määrityksiä korkeakoulujen näihin liittyvän yhteistyön ja kansallisten palvelujen käyttöönoton tukeminen erikseen sovittaessa tuetaan kaikille korkeakouluille yhteisten palvelujen kehittämistä (esim. EXAM-tenttijärjestelmä)

4 OKM:n analytiikka ja datainfrastruktuuripalvelut
Budjetoitu: € Ohjaus: Tutkimushallinon tietovirtojen ja tutkimustietovarannon johto- ja ohjausryhmä. Oppijan tietovirtojen ja VIRTA‐opintotietopalvelun ohjausryhmä TUHA-verkosto ja KOOTuki-ryhmä Lyhyesti: Välittävät tietoa korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta viranomaisille. Tuottavat OKM:n tarpeisiin korkeakoululaitoksen ja tutkimuksen tilaa kuvaavaa raportointia. Sulavoittaa organisaatiorajat ylittävät tietovirrat niin, että tiedonvälitys tapahtuu tietovarantopohjaisesti.

5 Tieteen ja kulttuurin kansallisen tietoinfrastruktuurin palvelut
Budjetoitu: € Ohjaus: Avoimen tieteen ja tutkimuksen asiantuntijaryhmä Tutkimushallinon tietovirtojen ja tutkimustietovarannon johto- ja ohjausryhmä Kansallinen digitaalinen kirjaston johtoryhmä & PAS-ohjausryhmä Lyhyesti: Kansallisen tutkimusjärjestelmän tarvitsemia palveluita ATT-hankkeen asiantuntijakonsultointiin, kehittämiseen ja toteutukseen sekä tietoinfrastruktuuripalveluihin.

6 Tieteellisen laskennan palvelut korkeakouluille
Budjetoitu: € Ohjaus: Tieteellisen laskennan yhteistyöfoorumi Lyhyesti: Korkeakoulujen tutkimuksen tarpeisiin suurteholaskentaympäristön ylläpito sekä tieteellisiin & laskennallisiiin sovelluksiin ja menetelmiin liittyvät asiantuntijapalvelut em. ympäristön täysimääräiseksi hyödyntämiseksi. Laskentapalvelinympäristöön kuuluvat supertietokone, superklusterit, sovellus- ja virtuaalipalvelimet sekä muut tarvittavat palvelinalustat tallennus- ja oheisjärjestelmineen sekä varusohjelmistoineen.


Lataa ppt "KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google