Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö"— Esityksen transkriptio:

1 Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö
Palvelukeskuskyselyn tulokset ja KATE2-hankkeen jatkokausi AAPA-kokous Helsinki Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

2 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
Kysymys A. A. Korkeakoulumme mielestä suunnitelmassa ehdotettu uusi yhteinen toimintamalli on ajankohtainen ja jatkotoimenpiteenä suosittelemme: Suunnitelmaa tulee viedä ripeästi eteenpäin ja käynnistää toteutus Suunnitelma on hyvä, mutta sen yksityiskohtia kannattaa vielä tarkentaa Ehdotus on yksi hyvä vaihtoehto, mutta toivomme myös muita vaihtoehtoisia toimintamalleja Meillä on vastaavia muita ICT uudistussuunnitelmia, joten ajankohta ei ole paras mahdollinen Uusi yhteistyömalli ei ole meille ajankohtainen Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

3 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
Kysymys B. B. Korkeakoulumme on kiinnostunut osallistumaan yhteisen palvelukeskuksen toimintaan Olemme kiinnostuneita pääosakkuudesta (ks. Pääoman määrän laskentataulukko) Olemme kiinnostuneita pienosakkuudesta (ks. Pääoman määrän laskentataulukko) Olemme kiinnostuneita olemaan asiakkaita Asia ei ole meille ajankohtainen Emme osaa sanoa Kiinnostus: Kyllä (1,2,3) = Ei (4,5) = 9 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

4 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
Kysymys C. C. Jos haluaisit osallistua pääosakkaana palvelukeskukseen, mikä sijoitusmuoto sinua kiinnostaisi eniten? Oma pääoma maksetaan rahana (korkeakoulun koon suhteessa HTV) Oma pääoma tai sen osa maksettaisiin liikkeenluovutuksena (sovitut palvelut, laitteet ja henkilöt myydään palvelukeskukselle) Oma pääoma tai sen osa maksettaisiin apporttina (sovittu omaisuus siirtyy palvelukeskuksen taseeseen) Omaa pääomaa voitaisiin pienentää ja ottaa tarvittava käyttöpääoma yhtiön lainana amk:n vakuutta vastaan Haluan osallistua osakkaana, mutta mahdollisimman pienellä pääomalla (pienosakas), jotta voin ostaa palveluita kilpailuttamatta Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

5 JOHTOPÄÄTÖS KYSELYSTÄ
AAPA:n yhteinen ICT-palvelukeskus herätti kiinnostusta ja suositeltiin sen edelleen kehittämistä. Yli puolet vastaajista oli kiinnostunut palveluiden ostamisesta osakkaana tai asiakkaana. Pääosalla Amkien johdolla ei ollut näiden alustavien suunnitelmien pohjalta vielä valmiutta tehdä sitoumusta palvelukeskukseen sijoittamisesta pääosakkaana esim. liikkeenluovutuksella. Vastausten perusteella työtä pitää jatkaa… Analysoidaan tulokset ja tehdään tarkennettu uusi esitys korkeakoulujen johdolle. Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

6 JOHTOPÄÄTÖS PROSESSISTA
AAPA:n IT-johtajien yhtenäinen tahtotila ja hyvä tuki yhteistyömallin kehittämisessä on ollut erinomaista ja kannustavaa. OKM:n ja VM:n edustajat rohkaisivat jatkamaan yhteisten palveluiden kehittämistä ja pitivät uutta ehdotettua palvelukeskusmallia nykyistä toimintatapaa parempana. Ammattikorkeakoulujen halu investoida palvelukeskusmalliin aiheuttaa varovaisuutta joidenkin kansallisten huonojen esimerkkien johdosta. Palvelukeskuksen perustamiseen on mahdollista hakea ulkopuolista rahoitusta esim. pääomasijoituksina, lainana tai avustuksina, jos hanke koetaan liiketaloudellisesti järkeväksi. Asiantuntijat pitävät osakeyhtiömallia parhaana juridisena toimintamallina. Seudullisten yhteistyö on merkittävää ja se voi laajentaa yhteisen palvelukeskuksen volyymeja (II-aste , YO, muu koulutus) Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

7 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
Päätösesitys AAPA -jäsenet päättävät seuraavaa: AAPA -tvlk ja KATe2 neuvottelee ARENE/rehtoreiden, OKM:n, FUCION ja CSC:n kanssa ja kokoaa asiantuntijoiden kanssa tarkennetun uuden suunnitelman yhteisen palvelukeskuksen toteuttamiseksi Tiedotetaan ja käydään keskusteluja valmistelusta amkien it-johtajien kanssa säännöllisesti ja uusi tarkennettu suunnitelma esitellään talviseminaarissa Jyväskylässä Valtuutetaan KATe2-hanke hoitamaan asiaa asti Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

8 KATe2-hankkeen jatko -> 30.6.2015
Jatketaan yhteistyön syventämistä mm. seuraavilla asioilla: Yhteistyön organisoinnin jatkokehittäminen ja uuden mallin esittäminen Perustetaan tiimi, joka vie asioita eteenpäin (maksetaan KATe2- hankkeesta asiantuntijatyö). Hankintayhteistyön edelleen kehittäminen ja kansainvälisen yhteistyön edistäminen. Varmistuspalvelun kilpailutus + yhteistyön käynnistäminen. Kajaanin ”korkeakoulu-konesalikontin” hyödyntäminen + EAKR investointi-hanke varmistus-, palvelin- ja tallennuslaitteiden investointiin yhdessä kiinnostuneiden korkeakoulujen ja CSC:n kanssa. Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

9 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
Päätösesitys AAPA -jäsenet päättävät seuraavaa: Valtuutetaan KATe2-hankkeen nykyinen johto- ja ohjausryhmä toimimaan KATe2-hankkeen jatkoajaksi Valtuutetaan KATe2-hanke toimimaan mm. seuraavissa asioissa: Hoitamaan palvelukeskuksen jatkoselvitystä. Koordinoimaan varmistuspalvelun ulkoista kilpailutusta ja yhteistyötä. Selvittämään Kajaanin konesalin EAKR-hakemuksen eteenpäin viemistä kiinnostuneiden amkien ja CSC:n kanssa. Hoitamaan hankintayhteistyön edelleen kehittämistä. Hoitamaan mahdollisia muita asioita, jotka KATe2-ohjausryhmä näkee tarpeelliseksi hoidettavaksi KATe2-hankkeen avulla ja rahoituksella. Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)

10 Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)
KIITOS Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajien verkosto (AAPA)


Lataa ppt "Ammattikorkeakoulujen ICT-yhteistyö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google