30.3.20151 Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
UUSI HANKINTALAKI TUTUKSI Lahti
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
Maaseutuohjelma Väylä vaikuttamiseen, tie toteutukseen
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
– 1 – Sosiaalisten vaikutusten mittaamisesta Jaana Merenmies, Response-projekti
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Elinkeinopolitiikan mittaristo, kevät 2006 Vastausten lukumäärät Koko maan vastausten määrä: 1808 kpl Kyselyyn vastanneiden paikallisyhdistysten.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
Asiakasliittymän tilannekatsaus Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät Seinäjoki Puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.
Pk-yritysbarometri Kevät 2005 Julkaisijat Suomen Yrittäjät ry ja Finnvera Oyj.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
UUDISTUNUT ALUEHALLINTO JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ -SEMINAARI Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän merkitys yrityksille.
Hankintailta YRITTÄJYYS KANTAA SUOMEA.
Julkiset hankinnat ja julkisen sektorin oma elinkeinotoiminta Puheenjohtaja Mikko Simolinna Tornio.
OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN TULEVAISUUSSEMINAARI SY:n ja oppisopimuskoulutuksen yhteistyö Seinäjoki Suomen Yrittäjät johtaja Martti Pallari.
RAKENTAJIEN LAMANTORJUNTATALKOOT Rakennusalan työntekijöiden ammattitaidon, ammatti- identiteetin ja osaamisen ylläpito ja kehittäminen taloudellisessa.
VARKAUDEN KAUPUNKI VARKAUS VISIO 2012 Kehittyvä, kilpailukykyinen, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuusseutu Turvallinen, elinvoimainen ja.
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Esteettömyys erityisissä liikkuvissa ympäristöissä SOME & mobiili erityisille oppijoille Lehtori Irmeli Lignell HAMK/AOKK
Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät Strategiset menestystekijät Painopistealueet, toiminnot Toimintasuunnitelmat,
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
YTR:n ulkopuolinen arviointi – ryhmätyö Hanke- ja ohjelmatoiminnan kehittäminen Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere
Matkareppu: mikä on olennaista? Määrästä sisältöön vs. sisällöstä määrään Avoin kaupunki: yhdyskuntarakenteen muutoksen hallinta Yhdyskuntarakentamisen.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Synnyttäjät ja synnytystoimenpiteet sairaaloittain 2012−2013 Eija Vuori Mika Gissler.
Sairaaloiden tuottavuus 2013 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2013 – Tilastoraportti 3/2015.
Asiantuntijayrittäjyyden monimuotoisuus
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
AJATUKSIA IHMISTEN VÄLISESTÄ KOHTAAMISESTA
30. maaliskuuta Pohjois-Karjalan avoin kirjasto Taustalla tarve uusia kirjastojärjestelmä Pohjois-karjalassa 3 kirjastoryhmää ja yksi yksittäinen.
Lapin ELY-keskus, Satu Ihanamäki, E-vastuualue1 Kirjastojen hankerekisteri.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Keski-Suomen Yrittäjät Keski-Suomen Yrittäjät Suomen Yrittäjät on elinkeinoelämän suurin, yli jäsenyrityksen keskusjärjestö.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Tutkiva & kehittävä yhteistoiminnallinen oppiminen 1. 6
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Miten vaikutuksia mitataan?
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammikuussa 2015 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
Internalismi ja eksternalismi
Erikoiskauppa Rakokivessä Osta läheltä – kehitä kuntaasi seminaari Mervi Lilja Liikkeenharjoittaja Nastolan Kirja ja Lelu
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Innovatiiviset kaupungit
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Palveluseteliseminaari Kajaani Suomen Yrittäjät Elinkeinoasioiden päällikkö Kari Jääskeläinen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Arvot julkisten hankintojen taustalla
Esityksen transkriptio:

Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja

Kunnan tehtävä elinkeinopolitiikan edistäjän Kunnan toiminta-ajatus Kunnan elinkeinopolitiikan visio Kunnan toiminta-ajatuksen toteuttaminen

Kunnan nykytilan kuvaus Elinkeino- ja väestörakenne Infrastruktuuri Palvelurakenne Kunta-analyysi kunnan oma arvio ja ulkopuolisten tekemät arviot elinkeinoilmastosta, esim. Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan mittaristo vertailu muihin kuntiin

Elinkeinopolitiikan toimintaperiaatteet ja lähtökohdat Määritellään elinkeinopolitiikan tavoitteet ja tahtotila. Pohditaan elinkeinopolitiikan asema ja merkitys kotikunnalle. Elinkeinopolitiikan painopistealueet (1-5 kohtaa) ja miksi ne on valittu? Miten elinkeinopolitiikka ja sen tavoitteet tukevat kunnan kokonaisstrategian toteuttamista ja päinvastoin? Millaisilla taloudellisilla resursseilla elinkeinopolitiikkaa tehdään?

Elinkeinopolitiikan päämäärät: elinkeinoelämän kehittäminen Yrittäjyyskasvatus Yritysten osaamis- ja kehittämispalvelut Yritysilmasto Hanketyö ja projektit Tontti- ja toimitilapolitiikka Kuntamarkkinointi Työvoiman saatavuus

Elinkeinopolitiikan päämäärät: elinkeinotuet Yrityslainojen takaukset Avustukset Palvelujen, tonttien ja kiinteistöjen hinnoittelupolitiikka Yritysten kehittämishankkeiden rahoitus Palkitsemiset ja huomionosoitukset

Elinkeinopolitiikan päämäärät: elinkeinopolitiikan muut resurssit Yritysneuvonta Hanketyöhön osallistuminen Taloudelliset resurssit/budjetointi Käytännön elinkeinoasioiden päätöksenteko Elinkeino-ohjelmatyön ylläpito Elinkeinopolitiikasta tiedottaminen

Elinkeinopolitiikan päämäärät: julkiset hankinnat Kunnan hankintapolitiikka Mitä hankintapolitiikalla tavoitellaan? Onko kunnassa hyväksytty hankintastrategia ja – ohjeet? Onko linjauksista ja menettelytavoista keskusteltu paikallisten yrittäjien kanssa? Hyödyntääkö kunta markkinoita peruspalvelujen tuotannossa? Edistääkö hankintojen järjestämistapa pk-yritysten tarjousmahdollisuuksia?

Elinkeinopolitiikan päämäärät: julkiset hankinnat Kunnan hankintojen järjestäminen Miten kunnan hankinnat on organisoitu? Miten kunnan hankinnoista tiedotetaan? Miten on varmistettu hankkijoiden riittävä markkinatuntemus ja hankintaosaaminen?

Elinkeinopolitiikan päämäärät: yhteistyö ja verkottuminen Kunta- ja seutukuntayhteistyö Yhteydet maakunta- ja valtionhallintoon Kansainvälinen yhteistyö Yhteyden yrittäjiin, yrittäjävaltuutettuihin ja yrittäjäjärjestöön Muu sidosryhmäyhteistyö Elinkeinopolitiikan tiedotus

Suunnitelmien ja päätösten yritysvaikutusten arviointi Suunnitelmien yritysvaikutusten arvioinnilla voidaan ennakoida tulevien päätösten vaikutuksia yritystoiminnalle ja kunnan kehitykselle. Arvioinnissa keskeisiä osa-alueita ovat toimintaympäristö ja talous markkinoiden toimivuus ja yritysten välinen kilpailu työllisyys investoinnit ja uusi yritystoiminta.

Elinkeinopolitiikan toimenpiteet Kirjataan lähiajan selkeät käytännön toimenpiteet ja hankkeet, jotka tukevat elinkeinopolitiikan tavoitteiden saavuttamista. HankeBudjettiVastuutahoAikatauluTiedotus