29.11.2014 Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
SKAL PAIKALLISYHDISTYSKANSIO Järjestöpäivä Oik. yo. Inka Saarvio.
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
1. varapresidenttien koulutus
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
Aavikko leviää Kansalaisjärjestöjen ratkaisut Tuuli Kaskinen
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Kokemuksia esimiestiimin työskentelystä Palvelupäällikkö Marja Hänninen Forssa
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Globaali on-line markkinointi ja sen tulevaisuus High Tech Center, Helsinki
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Helsingin VALIKKO ryhmän toimintasuunnitelma Mustasaari Saara Jäämies ja Hanna Lipasti-Raulus, 08/2012.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Kyllä kansa tietää..... Sosiaalinen media tietolähteenä Marjukka Nyberg /28/2015COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Tulevaisuuden yhdistys Lea Lihavainen OK-opintokeskus Huhmari
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Ihmisoikeuskeskus - osa Suomen kansallista ihmisoikeusinstituutiota VALTAKUNNALLISET VAMMAISNEUVOSTOPÄIVÄT
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Mikä on Suomen Romanifoorumi?
Tutustumme Kokoomukseen
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Maailmanlaajuinen johtajakoulutusryhmä
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Järjestötoiminnan ABC
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Yhteinen keittiö -hanke
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
ROMPO2 - ohjelman toimeenpano ( )
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

Järjestöpäivät

Romanifoorumin löydät netistä:

Historiaa:  Presidentti Tarja Halonen puhui vuonna 2001 Euroopan neuvoston yleiskokouksessa ihmisoikeuksien tilasta Euroopassa  Hän vetosi, että romanien asema ja osallistuminen tulisi turvata luomalla heille "yhteinen ääni", eli edustuselin Euroopan tasolla.  Aloite sai kannatusta (romanit + EN)  European Roma and Travellers Forum (ERTF) sai alkunsa

 V RONK toimi järjestöjen koollekutsujana; nimettiin työryhmä valmistelemaan romanikattojärjestön perustamista Suomessa  Vierailu presidentti Halosen luona; hän piti hanketta tärkeänä ja ajankohtaisena myös kansainvälisen yhteistyön kehittämisen kannalta  Valmisteltiin alustava sääntöluonnos ja järjestettiin kuulemistilaisuuksia  FRF:n perustamiskokous pidettiin v  Lisää tietoa historiasta; Lisää tietoa historiastawww.romanifoorumi.fi

Edustustehtävät: FRF:lla on edustus seuraavissa toimielimissä: Eduskunnan oikeusasiamies: Ihmisoikeusvaltuuskunta Ihmisoikeusvaltuuskunta Sisäministeriö/ Vähemmistövaltuutetun toimisto: Vähemmistöasiain neuvottelukunta (VÄNE) Vähemmistöasiain neuvottelukunta Kirkkohallitus: Romanit ja kirkko -neuvottelukuntaRomanit ja kirkko -neuvottelukunta Kotimaisten kielten tutkimuskeskus KOTUS: Romanikielen lautakunta Romanikielen lautakunta Euroopan Unioni/ Komissio: European Platform for Roma Inclusion –työryhmäPlatform for Roma Inclusion Sosiaali- ja terveysministeriö: Romaniasiain neuvottelukunnan työryhmä Hirundon ohjausryhmä, Helsingin DIAK

Toiminnan tavoitteet:  kehittää romanijärjestöjen osallistumisvalmiuksia, ja verkostoitumista  osallistua ihmisoikeustyöhön ja yhdenvertaisuuden edistämiseen  toimia jäsenjärjestöjensä edustajana kunta- ja valtionhallinnon työryhmissä sekä neuvottelukunnissa  tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja  osallistua kuulemistilaisuuksiin

Käytännön toimenpiteet:  Koulutukset, seminaarit  Järjestöpäivät  Konsultointi (järjestöt ja aktivistit)  Yhteydenpito jäsenjärjestöihin  Tiedottaminen, viestintä  Materiaalin tuottaminen  Edustaminen työ- ja ohjausryhmissä  Asiantuntijapalvelut  Toimintatonniavustukset jäsenjärjestöill e

Toiminta-avustukset netissä: /avustusten-haku/

Hyvin toimiva yhdistys 1. Jäsenet tietävät miksi yhdistys on olemassa ja mikä on toiminnan tarkoitus. 2. Toiminnalla toteutetaan yhdistyksen perustehtävää ja se on monipuolista ja kiinnostavaa. 3. Jäsenet tekevät yhdistyksen asioita yhdessä ja sitoutuvat toimintaan. 4. Jäsenet voivat osallistua ja vaikuttaa yhdistyksessä. 5. Jäseniä ja heidän osaamistaan arvostetaan: he ovat yhdistyksen tärkein resurssi. 6. Yhdistyksessä arvostetaan ja tehdään yhteistyötä, luodaan kumppanuuksia ja verkostoja. 7. Yhdistys haluaa oppia ja kehittää toimintaansa jatkuvasti.

Vuoden 2015 koulutus-työpaja esimerkki järjestöille suunnatusta koulutuspäivästä Aamupäivällä Hallitustyöskentely Hallituksen jäsenten roolit, vastuut ja velvollisuudet? Mitä yhdistyslaki määrää yhdistystoiminnasta? Miten kokoukset järjestetään ja pidetään? Minkälaisia asiakirjoja niistä tehdään? Iltapäivällä Nettisivut Miksi yhdistys tarvitsee nettisivuja? Kuinka ne tulisi perustaa? Entä ylläpito? Kuinka voimme kehittää nettisivujamme? Entä miten toimia sosiaalisessa mediassa? Koulutus toteutetaan työpaja-tyyppisenä, käytännön työtehtäviä tekemällä.