JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Advertisements

Lavian lukio.
10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Historian ja äidinkielen yhteistyöprojekti 7. luokilla syksy 2012 Marja Haapalainen.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
. Rauman freinetkoulu.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Norssi ja Varis juttusilla
Tiistaina klo 18 6B-luokassa
Kampanja erilaisten hyvien tekojen huomaamiseksi on viikoilla 7 ja 8. Tee itse hyvää ja ilmianna kaverisi! Huomioi toisia edes pikkuriikkisen paremmin.
9.Lk Biologian laborointikurssi
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
PÄTKÄ MIKON KOULUPOLKUA NIVELVAIHEESSA – KUVITTEELLINEN ESIMERKKI PERUSKOULUSTA Sanna Multala
Korkeakouluopiskelija yhteis- kunnallisena toimijana tiimi: PirAMK, SeAMK, VAMK Taru Kiuru
Pedagogisen toimikunnan kymmenennen kokouksen muistio
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Työssäoppiminen eli TOP
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
5B -luokan vanhempainilta
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
MOTIVAATIO.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Hatanpään koulun tuettu perusopetus ja ohjaus (TUPO) Arto Nieminen ja Merja Wahra.
JOUSTAVA PERUSOPETUS ELI JOPO LUKUVUOSI
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
Yrittäjyyskasvatusprojekti Veera Sonninen ja Kaisa Kosola Kevät 2015 Yhteyshenkilö: Ilkka Kinnunen, Pohjanlammen koulu.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Yhteishaku
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Tämä on mun juttu – yrittäjyyskasvatusta alakoululaisille
Hymy-veistokset Telakalla
Kysely ykkösille 16AB 2016.
Hyvinvointiraportti-hanke
Vanhempainilta
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Joustava perusopetus eli JOPO
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Tervetuloa Joensuun Lyseon peruskouluun
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Haapaniemen koulun musiikkiluokka
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
1. luokkien vanhempainilta
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Dino isona YÖ-ryhmän tapaaminen
JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
3. luokka Lukuvuosi
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Esityksen transkriptio:

JOPO, joustava perusopetus 8-9 lk.

Mitä erilaista verrattuna peruspuoleen? paljon koulun ulkopuolista toimintaa esim. käynti krematoriossa sekä hautaustoimistossa, vanhusten luona vierailut, kahvitukset eri tilaisuuksissa, työssäoppimiset, leirikoulut (Turkki, Marttinen, Ruka), diskot ala-asteelaisille, pelikorttien ja erilaisten lehtien tuottaminen ja myyminen jne.

- pöydissä on aina omat viikkotavoitteet, jotka määräävät työtahdin - pöydissä on aina omat viikkotavoitteet, jotka määräävät työtahdin. Jos on ehtinyt tehdä kaikki viikkotavoitteen tehtävät, saattaa olla vapaa-aikaa. - JOPOssa kokeet eivät ole arvioinnin tärkein osa, vaan numero tulee tuntityöskentelystä ja erilaisista projekteista

- JOPOssa on enemmän tehtäviä ja itsenäisesti tehtäviä urakoita, mutta siellä tulee myös vähän läksyjä. Pitää pystyä itse etsimään tietoa ja siirtymään tehtävästä toiseen. - JOPOssa on myös tietokoneet ja tabletit käytössä tiedon etsinnässä ja kappaleitten kuuntelemisessa, sekä omien tuotoksien valmistamisessa.

- JOPOssa on vuodessa neljä työässäoppimisjaksoa eli suunnilleen 50 päivää. Topissa ollaan koulussa osa viikosta ja osa viikosta työässäopissa. Topista kirjoitetaan aina 200-300 sanainen raportti. - JOPOssa on aina ollut hyvä luokkahenki. Siellä halutaan, että on mukava aina tulla aamulla kouluun ja aina on hauskaa. Siellä pyritään hyvään sosiaalisuuteen.

oppilaita on 8-9 luokkalaisia noin 10 JOPOssa on vain kaksi opettajaa ja kaksi avustajaa (koirat). Vallinaisaineet opiskellaan perusryhmien mukana.

JOPON plussia ja miinuksia Plussat: - Käydään monissa leirikouluissa, esim. Ruka, Marttinen ja Turkki. - Siellä on rento ilmapiiri, pikkaisen tuhma. - Erilaiset oppimisympäristöt ja työskentelytilat - Kahvia ja pullaa saa välillä, jos on ollut kiltisti ja tehnyt ahkerasti töitä. - Saa hyviä luokkakavereita - Hyvä yhteishenki - Tienataan itse rahat matkoihin

Miinukset: - Paljon tehtäviä - Tulee läksyä - Vapaa-aikaa menee esim Miinukset: - Paljon tehtäviä - Tulee läksyä - Vapaa-aikaa menee esim. kahvituksiin ja yhteisiin tienestihommiin. - Aina ei apua tule heti - Numerot voivat myös laskea - Tunneilla pakko tehdä ja osallistua keskusteluihin, jos haluaa numeroa

Mitä vaaditaan Jopo-oppilaalta JOPO-oppilaalta vaaditaan yritteliäisyyttä, omatoimisuutta, valmis koulun ulkopuoliseen toimintaan, kaverin kannustamista, osata nauraa itselleen. Huumorintajua ja valmis tekemään isojakin urakoita.

JOPOON HAKEMINEN - Jokainen voi hakea JOPOon hakulomakkeella, joka jaetaan maaliskuussa - Jokainen hakija haastatellaan - Koulun opettajakunta valitsee oppilaat JOPOon kevään aikana