Www.komiti.fi TieVie-asiantuntijakoulutus Helsingin lähiseminaari 26.10.2006 KoMiTi-hankkeen esittely Kirsi Levänen ja Katri Rintamäki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Nuorten yhteiskuntatakuu –ryhmän kokous Janne Koskenniemi & Suvi Eriksson SYL Valmistumassa olevien ja vastavalmistuneiden palvelut ja työllistyminen.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Pedagogisia verkkoja kokemassa Mitoitus oppimisen mahdollistajana Kirsi Levänen Kuopion yliopisto.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Näkymättömästä näkyvää – kompetenssit ja mitoitus verkko-opiskelussa -koulutus Vaasa Tuire Palonen, Kirsi Levänen ja Tomi Kontio.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Pirjo Rauhala, Tampereen e-oppimisen talkoot 1 Yliopisto eOppimisen toimijana Tampereen eOppimisen talkoot Seminaari
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tervetuloa Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistoon Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen.
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
KOKOELMAKARTTAHANKE YLIOPISTOKIRJASTOJEN NEUVOSTO Anna-Kaisa Sjölund Kirjastosuunnittelija/biblioteksplanerare (SeAMK) Tel
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
W5W ja opintojen uusi mitoitus Tanja Lapinlampi W5W-suunnittelija.
Aikaa taitojen kehittämiseen -koulutus Helsinki Tuire Palonen, Kirsi Keskisärkkä ja Tomi Kontio.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Näkymättömästä näkyvää VVYOP'
Vaasan yliopisto Arviointiprojektin käynnistysseminaari Ilkka Virtanen Kauppatieteiden ja liiketalouden korkeakoulutuksen arviointi-
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Verkko-opetuksen laatu yliopisto-opetuksessa Vopla-hankkeen esiselvityksen tulokset Janne Sariola, HY Annikka Nurkka, LTY Sari Tervonen, KuY Verkko-opetuksen.
AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN LÄHTÖKOHTIA
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Ilkka Virtanen Vaasan yliopisto & KKA:n Erikoistumisopintolautakunta1 Erikoistumisopintojen arviointi ja akkreditointi Yliopistojen täydennyskoulutuskeskusten.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
For learning and competence Virtuaalikyläseminaari Susanna Tauriainen.
Katariina Alha 2003 Opetussuunnitelmatyö Siirtyminen kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen.
Opetussuunnitelmatyö - keskiössä OPSviestintä Katariina Alha Jyväskylän yliopisto
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Opintojen mitoitus korkeakouluissa Marianne Isola / Suvi Jutila W5W.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
AHOT Vaasan ammattikorkeakoulussa Lomakkeet ja ohjeet
FUNIMA Finnish Universities International Marketing and Admissions Helsingin yliopisto Rebekka Niskanen.
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö / Markku Mattila/pm/ /1. BOLOGNAN PROSESSI Berliinin ministerikokous 1.Prosessin.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Opetussuunnitelmatyö
Opintojen mitoitus suhteessa opintopistemäärään
Esityksen transkriptio:

TieVie-asiantuntijakoulutus Helsingin lähiseminaari KoMiTi-hankkeen esittely Kirsi Levänen ja Katri Rintamäki

Yhteistyöhanke Kuopion yliopisto, Turun yliopisto ja Tritonian oppimiskeskus (Vaasan yliopisto, Åbo Akademi i Vasa, Svenska handelshögskolan) toteutetaan vuosina vastuunjako kompetenssit - Turun yliopisto mitoitus - Kuopion yliopisto tilastointi - Tritonia tavoitteena edistää yliopisto-opetuksen läpinäkyvyyttä verkko-opiskelun osalta Bolognan prosessiin liittyen

Kompetenssit tuotetaan yliopistojen opetussuunnitelmatyön tueksi tietoa siitä, miten erilaiset verkko-opiskelumuodot edistävät yleisten akateemisten valmiuksien kehittymistä lisätään opetussuunnitelmien läpinäkyvyyttä määrittelemällä verkko-opiskelun tuottamat kompetenssit ja kytketään ne osaksi opetussuunnitelmien tavoitteita kehitetään ja arvioidaan kompetenssien saavuttamista tukevia opiskelijan ohjausmenetelmiä

Mitoitus edistetään verkko-opintojen mitoituksen suunnittelun ja toteutuksen laatua kehitetään ja arvioidaan mitoituksen perusteita luodaan malleja hyvistä mitoituskäytännöistä laaditaan ohjeita opiskelijoiden ajankäytön suunnitteluun

Tilastointi luodaan verkko-opetuksen tilastointiperusteet kehitetään ja arvioidaan toimivia käytäntöjä verkko-opiskelun ja -opetuksen määrän arviointiin ja toiminnan tilastointiin edistetään tiedekuntien ja yliopistojen välistä opintojaksojen vertailtavuutta ja vaihdettavuutta laaditaan perusteita luotettavan seurantatiedon kokoamiseksi virtuaaliopetuksen kehittymisestä yliopistoittain ja valtakunnallisesti

Koulutus vuonna 2006 pitkäkestoinen pilottikoulutus (kutsumenettely) pilottien valinnan perusteena monimuotoisuus pilottien toiminta on koostunut oman opetuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista kompetenssit, mitoitus ja tilastointi huomioiden pilottikurssien tavoitteiden asettelussa huomioitu myös yleiset akateemiset kompetenssit ja niiden painottuminen pilottikurssien mitoituksessa hyödynnetty mitoituskehikkoa ja kuormittavuuden arviointiin kiinnitetty erityistä huomiota tilastointikäytäntöjä ja -tarpeita kuvattu, testataan laadittua tilastointilomaketta

Koulutus vuonna 2007 kaikille avointa lyhytkestoista koulutusta hyödynnetään esiselvitystyön ja pilottikoulutuksen tuloksia esitykset valtakunnallisten seminaarien ja konferenssien yhteydessä paikalliset koulutukset räätälöidyt tilauskoulutukset

Esiselvitys: Näkymättömästä näkyvää Sari Tervonen ja Kirsi Levänen (toim.) Näkymättömästä näkyvää. Verkko-opiskelun kompetenssit, mitoitus ja tilastointi (KoMiTi) -hankkeen esiselvitys. selvitettiin verkko-opiskelun kompetenssien, mitoituksen ja tilastoinnin nykytilaa mm. kirjallisuuskatsauksen ja teemahaastattelun avulla kompetenssien ryhmittely välineellisiin, yhteistoiminnallisiin ja itsenäisen toiminnan kompetensseihin mitoituksen tueksi tarvitaan ohjeita ja välineitä -> Aaron tilastointitarpeet ja -toiveet julkaisu saatavana KoMiTi-hankkeen www-sivuilla

Lisätietoja tai KoMiTi –hankeryhmä: projektikoordinaattori Sari Tervonen (at) uku.fi suunnittelija Kirsi Levänen (at) uku.fi (mitoitus) suunnittelija Tuire Palonen (at) utu.fi (kompetenssit) suunnittelija Katri Rintamäki (at) tritonia.fi (tilastointi)