Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Helsinki Toiminta-ajatus Evira varmistaa tutkimuksella ja valvonnalla elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä kasvien ja eläinten terveyttä. Visio Evira on asiakaslähtöinen, laajasti arvostettu tutkimuksen ja valvonnan edelläkävijä ja vaikuttaja. Arvot Asiantuntijuus, palveluhenkisyys, eettisyys, innovatiivisuus
Helsinki Eviran organisaatio
Helsinki Euroopan unionin toimielimet Euroopan parlamentti (EP) – edustaa EU:n kansalaisia Euroopan unionin neuvosto – edustaa yksittäisiä jäsenvaltioita Euroopan komissio – puolustaa koko unionin etuja
Helsinki Asetukset Direktiivit Päätökset EY lainsäädäntö
Helsinki Komissiolla aloitemonopoli Valmistelu komissiossa työryhmissä (yleensä osa jäsenvaltioista mukana) Kuulemismenettely sidosryhmien kanssa Velvoittavuus ja soveltamisala Voimaantulo Siirtymäsäädökset (voidaanko joustaa?) EY lainsäädännön valmistelu
Helsinki
Helsinki EY lainsäädännön tarkentaminen Lait Asetukset Päätökset Viranomaisohjeet (Evira) Kansalliset säädökset
Helsinki Alueelliset koulutustilaisuudet (2 krt/vuosi) -Seinäjoki, Helsinki, Tampere, Oulu, Turku, Lappeenranta Tullin koulutustilaisuudet -Helsinki, Lappeenranta Koulutus kala-alan laitoksille - Oulu, Varkaus, Turku - vierailuluennot (n. 5 luentoa/vuosi) Koulutus
Helsinki Säädökset ja ATP-sopimus Kuljetusvälineiden testaaminen Kuljetusyrittäjien toiminta Kuljetusvälineen hyväksyminen ja valvonta Painopistealueet
Helsinki Antaa toimijoille tietolähteitä Ohjata toimijoita säädösten mukaiseen toimintaan Vahvistaa toimijoiden osaamistasoa Laajentaa toimijoiden näkökulmaa omavalvonnasta ja hygieniasta Koulutuksen tavoite
Helsinki Jakaa ajankohtaista tietoa valta- kunnallisesti Tiedottaa lainsäädännön uudistuksista Edistää laadukasta toimintaa Varoittaa toimintaan liittyvistä riskeistä Koulutuksen tarkoitus
Helsinki Hyväksymispaikkakunta Tilojen tarkastaminen Hyväksymispäätös – Elintarvikehuoneisto – Omavalvonta Käsittelymaksu Elintarvikehuoneiston hyväksyminen
Helsinki Valvonnan menettelytavat Tarkastukset Valvonnan auditoinnit – Viranomaiset – Elintarvikealan toimijat Koulutuksen ja ohjeistuksen lisääminen Seuraamusjärjestelmien ja sanktioiden käyttö Elintarvikevalvonnan toteutus
Helsinki Yhtenäinen hyväksymis- ja tarkastusmenettely Hyväksymishakemuksen käsittelyaika Yhtenäiset vaatimukset valtakunnallisesti Uuden kuljetusvälineen hyväksyminen Hakemuksen käsittelymaksut Lämpötilavaatimukset Lämpötilapoikkeamat käytännön seikkojen vuoksi Käytännön ongelmia