C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Testaus ja testausympäristöt
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Tietopaketti Big Datasta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Kasvaako pääni, kun opin?
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
Testaus ja testausympäristöt
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Musiikin ryhmäkoulutus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Olipa kerran nainen jolla oli kolme tytärtä. Eräänä päivänä hän päätti testata kolme vävyään.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Ajatuksia oppimisesta
VARHAINEN PUUTTUMINEN
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Oletusasetusten tekeminen Päävalikolla voit aluksi tehdä kaikki oletusasetukset, jotka sitten ovat voimassa aina kun käytät RI400. Voit toki tehdä ne myöhemminkin.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teoria yhteiskuntatieteessä  teoria voi tarkoittaa –yleistä viitekehystä, kohdeilmiötä koskevaa aiempaa tieteellistä keskustelua.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Virheenarvaus.
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Käytettävyystestaus.
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
1.0 TE DiplomityöEsitelmä/ / JT Soveltuvuustutkimus Lifebelt-ohjelman ideologian käytettävyydestä olio- orientoituneeseen ohjelmointiin Jukka.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut KOKO Laajennettu projektiryhmä
Vaatteiden kierrätys Inka Leskelä. Sisällys Korjaa Tuunaa Myy kirpputorilla Vaihda Kaverin kanssa Lahjoita hyväntekeväisyyteen Vie tekstiilikeräykseen.
18. Testaus.
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Tietoturva.
Päihdyttäviä paineita
Olipa kerran nainen jolla oli kolme tytärtä.
Tietoturva Internetissä
Logbook Yhteisöllisen nuorisotyön päällikko Kimmo Hölkki.
OC-Raportoinnin ja OC-KVH toimintatavan automatisointi
Esityksen transkriptio:

c 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja toimintoja joita käydään läpi, on myös tärkeää ymmärtää että testauksen jättäminen tälle tasolle luo liian kevyen joukon testejä. Monet vuorovaikutuksista ovat niin monimutkaisia, moniselitteisiä ja muuttuvia että niitä ei voida kuvata järkevästi etukäteen. 2. Testaus tarkoittaa samojen asioiden toistamista kerta toisensa jälkeen Jos testitapauksella ei alkujaan löydy virhettä, on todennäköistä että sillä ei koskaan löydy virhettä ellei järjestelmään ilmaannu uutta virhettä. Jos testeissä on vaihtelevuutta, kuten yleensä käsin testatessa on, myös jo olemassa olevien virheiden paljastuminen on mahdollista uusien syntyneiden lisäksi. Bach raportoi Borlandin kehityksessä useiden automatisointivuosien jälkeen yli 80 % virheistä löytyneen edelleen käsin tehtävillä testeillä. Erittäin toistettavat testit voivat itse asiassa minimoida mahdollisuuden löytää tärkeitä ongelmia, vähän niinkuin se että kävelisi miinakentällä toisen jalanjäljissä minimoisi mahdollisuuden räjäyttää miina.

c 3. Voimme automatisoida testauksen toiminnot Jotkut asiat ovat vaikeita koneelle, mutta helppoja ihmisille. Erityisesti testauksen tulosten arviointi ”onko tämä oikein” on moniulotteista ja kaikkia ulottuvuuksia ei voi automatisoida. Eikä välttämättä edes ajattele ennen kuin niihin törmää käytännössä. 4. Automatisoitu testi on nopeampi koska se ei tarvitse ihmisen puuttumista asiaan Kaikki automatisoidut testit vaativat ihmisen puuttumista asiaan, ainakin rikkinäisten testien korjaamisessa ja tulosten analysoinnissa – onko virhe testissä vai testattavassa sovelluksessa. 5. Automaatio vähentää ihmisten tekemiä virheitä Automaatio vähentää joitain virheitä, mutta toisaalta luo toisenlaisia virheitä. Automaatiolla voi päästä eroon virheistä joita ihmiset tekevät kun annetaan tehtäväksi lista yksinkertaisia ja puuduttavia tehtäviä. Ihmisillä on ainakin periaatteessa paremmat mahdollisuudet käyttää järkeään samalla ja ajatella niissäkin ulottuvuuksissa joita ei ole tullut automatisoitua.

c 6. Käsin tehtävän ja automatisoidun testauksen kuluja ja hyötyjä voidaan järkevästi verrata Käsin testaaminen ja automatisoitu testaaminen ovat hyvin erilaisia prosesseja eivätkä kaksi tapaa suorittaa sama prosessi – ihminen kykenee näkemään asioita moniulotteisesti samaa prosessia suorittaessaan ja tämä ero on merkittävä. Niillä on tapana löytää erilaisia virheitä. Niinpä suora vertailu on mahdollista, mutta merkityksetöntä. Tasan samoja testejä tuskin tehtäisiin käsin tai välttämättä olisi oikeasti tarpeenkaan tehdä käsin. Automaatio on osa moniulotteista hyvää testausstrategiaa. 7. Automaatio johtaa merkittäviin resurssikustannussäästöihin Automaation kustannus muodostuu automaation kehittämisestä, käyttämisestä, ylläpitämisestä ja automaation aiheuttaminen uusien tehtävien tekemisen kustannuksesta (testitapauksien tarkempi dokumentointi, automaation testaaminen ja dokumentointi, tulosten läpikäynti, muutosten analysointi automaatiovaikutusmielessä, jaetun automaatiotestijakson kehittämisen koordinointi, testien toimivuus useissa ympäristöissä). Jäljelle jää edelleen paljon käsin tehtävää testausta. Automaatiolla ei yleensä vähennetä työtä. 8. Automaatio ei vaikuta heikentävästi testausprojektiin On vaarallista automatisoida jotain mitä ei ymmärretä. Testausstrategia ja automaation osuus siinä pitää ymmärtää ennen automaatiota, tai tekninen ihmetys saattaa peittää alleen todellisen tavoitteen eli sovelluksen testaamisen. Vanhoja testejä edellisiltä kehittäjiltä ei uskalleta heittää pois, vaan niitä korjaillaan puolisokkona, koska ne saattavat olla oleellisia.