HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Advertisements

Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
. Rauman freinetkoulu.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Tammikuu  9.1. Japanilainen ateria  Kotiruokaa  Karjalaiset piirakat  Kalankäsittely  Makkaraa itse tehden  Mannerheimin.
Lyhyt musiikki: 8. luokalla 2h läpi lukuvuoden Vaihtoehtoina : 1) musiikki (bändi) tai 2) musiikkiteatteri Pitkä musiikki: 8. ja 9. luokalla 2h läpi lukuvuoden.
Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.
RIKASTAMO Sinun urasi Klondike? Haluatko jo ulos luokkahuoneesta?
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Ammattiosaajan työkykypassi Sari Möller-Välinen, KPAO
8 -luokan biologian maasto-opiskelua
9.Lk Biologian laborointikurssi
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Kuvaus – Kamera - Käy. Ideoidaan. Suunnitellaan. Käsikirjoitetaan. Kuvataan. Näytellään. Editoidaan. Esitetään. Arvioidaan.
KOTITALOUS EVÄSTÄÄ ELÄMÄÄN.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Omavalvontasuunnitelma
VIESTINTÄ Piia Kvist. 7. LUOKAN VALINNAINEN VIESTINTÄ  Kurssit 1 - 2: Mediakurssi ja videokurssi  Mediakurssi: Katsellaan ja arvostellaan elokuvia,
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Viitaniemen koulu Oppilaanohjaajat Heli Jakosuo ja Essi Riihinen
DIAN SUUNNITTELU. Huomioitavaa: Dia toimii tukisanalistana. Mieti siis esityksesi sisällön pääasiat ja kirjoita ne diaan. Älä kirjoita liian paljon asiaa.
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Yrittäjyyskasvatusta yläkoululaisille Kolme 9. -luokkalaisille suunnattua yrittäjyyskasvatus tuntia.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
7. lk. vanhempainilta Kurssivalinnat 8. ja 9. luokille.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Tervetuloa vanhempainiltaan. Opiskelu lukiossa Lukion oppimäärä 75 kurssia ( 3v) Lukion päättötodistus edellytys ylioppilastutkintotodistuksen saamiseksi.
Tervetuloa kielivalintailtaan
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
painotuslinjan esittely
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?
Kaksoistutkinto-opiskelu
YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä
OP1.3 Jussi Lounassalo.
MIKSI LUKIOON???.
ASIANTUNTIJAESITYKSEN LAATIMINEN
OPS 2016 Valinnaisuus.
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Norssin kerhot
Kotitalouden kurssit lukiossa
TUNNE TOISET - TUNNE ITSESI
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Lukio.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
MIKSI LUKIOON???.
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
A2-kieli-info.
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Opiskeluhuollon palvelut
Kaikenkarvaiset ystävämme
Tervetuloa uudelle luokalle!
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Valinnaisaineet Hiidenkiven koulussa
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
7lk valinnaisainepäivä
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Esityksen transkriptio:

HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden kurssin kahdeksannelle tai kaikki kolme kurssia Kahdeksannella luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta yhden kurssin yhdeksännelle sekä hygieniapassikurssin pitkä valinta jatkuu… Kuudennella luokalla oleva oppilas voi valita kahden tunnin Omat eväät - kurssin seitsemännelle luokalle Seuraavissa dioissa on lisää tietoa jokaisesta kurssista: Tarkemmin tuntien sisällöt sovitaan yhdessä, jokainen pääsee vaikuttamaan siihen, mitä tunneilla tehdään Valokuvat on kuvattu kotitalouden tunneilla Jos haluat tarkempaa esittelyä, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti.

Kahden tunnin valinta kahdeksannella luokalla Rutiinia ruoanvalmistukseen Kalenterivuoden juhlat Perhejuhlat Suomalainen keittiö Eurooppalaiset keittiöt

Lapin herkkuja suomalaisesta keittiöstä

Kalenterivuoden juhlia ja käytöstapoja

Perhejuhlat: suunnittelu ja toteutus

- Jatkuu 9:llä luokalla……. Tuttuja ja tuntemattomia ruoka-aineita monipuolisesti valmistettuna ja tarjoiltuna Ruokaohjeiden muuntelu Helppoa ja edullista kotiruokaa Vastuulliseksi aikuiseksi Aasia, Afrikka, Amerikka Vieraana juhlassa

Kotitalouden yhden tunnin valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle

Suolaista ja makeaa – leivontakurssi (1 tunti) 8:lle luokalle

Opetellaan… - sämpylät ja pullat - patongit - hiivaleivät ja rieskat - piirakat, kakut ja tortut - pikkuleivät Arviointi: ahkera, innokas ja yritteliäs asenne Ei teoriakokeita Valitse, jos tykkäät leipoa tai haluat oppia lisää leipomisesta! Voit itse vaikuttaa siihen mitä leivotaan!

Ruoanvalmistuksen ja leivonnan tehokurssi 1 tunti yhdeksännelle luokalle Arviointi: ahkera, innokas, luova ja yritteliäs asenne. Ei teoriakokeita

ruokaa mikrossa ja grillissä Ruoanvalmistusmenetelmät …keittäminen ….paistaminen pannulla tai uunissa laatikkoruokia kastikkeita pataruokia keittoja jälkiruokia Leivonnaisia! Mieti, Hyvä valinta tulevaisuuteen! Voit vaikuttaa sisältöön, suunnitellaan yhdessä

Kahdeksannella luokalla voi valita myös 1 tunnin Hygieniapassikurssin yhdeksännelle luokalle Arviointi: opiskelutehtävien suorittaminen, hyväksytysti suoritettu hygieniapassitesti tai kurssikoe

Opiskelu kurssilla antaa valmiudet suorittaa hygieniaosaamistestin (hygieniapassi) Helpottaa nuorten sijoittumista kesätöihin Jos valitset jatko-opinnoissa ammattialan, jossa vaaditaan hygieniapassi, suoritettu todistus hygieniaosaamisesta luetaan korvaavaksi opiskeluksi. TAVOITTEET

teoriaopetusta harjoituksia atk-luokassa tehtäviä mahdollisuuksien mukaan yritysvierailuja elintarvikealan yrityksiin ja keittiöihin / ruokakauppoihin Toteutus

Omat eväät Tavoitteena on oppia tietoja ja taitoja, joita jokainen tarvitsee elämässään Ruoanvalmistusta, valintoja ja vastuuta, päätöksenteko-ja yhteistyötaitoja Sisällöt suunnitellaan oppilaiden oman kiinnostuksen mukaan Arviointi: ahkera, innokas, luova ja yritteliäs asenne. Ei teoriakokeita

Tervetuloa kotitalouteen!