Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?"— Esityksen transkriptio:

1 JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI 2017-2018?
OPISTOINFO Kevät 2017

2 Haku lukuvuodeksi Hakuaika Opistovuosi -linjalle on -> SÄHKÖINEN HAKU NETTISIVULLA Huom! Yrittäjyys -pitkään valintaan on lisäksi pääsykoe huhti-toukokuun vaihteessa! Hakuaika Erityisoppijoiden opistovuosi -linjalle on > PAPERINEN HAKU (hakulomake tulostettavissa nettisivulta) Hakuaika Teologisten opintojen linjalle on > SÄHKÖINEN HAKU NETTISIVULLA

3 Opistovuosi -linja Opistolainen kokoaa itselleen oman opinto-polun. Jokainen opistoon hakeva valitsee itselleen pitkän valinnan, jonka sisältämiä oppiaineita opiskellaan keskimäärin viisi tuntia viikossa. Pitkien valintojen lisäksi jokainen hakija valitsee itselleen lyhyitä valintoja eli valinnaisia aineita laajasta valikoimasta (lukiokursseja, musiikin kursseja sekä mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja)

4 Englannin kieli, kulttuuri ja kirjallisuus
Opinnot tähtäävät siihen, että opiskelija oppii käyttämään englantia sujuvasti ja monipuolisesti. Kieli tulee tutummaksi kulttuuriopintojen ja kirjallisuuden kautta, ja kulttuuritietous monipuolistuu kielitaidon kasvaessa sekä kirjallisuutta tutkiessa. Opetus tapahtuu pääasiassa englanniksi.

5 Finnish as a second / foreign language
Tämä pitkä valinta on tarkoitettu heille, jotka puhuvat suomea toisena tai vieraana kielenä ja haluavat parantaa suomen kielen taitoaan.

6 Kotitalous Opinnot sisältävät ruoanlaittoa ja kokkausta, kirjanpitoa ja pyykkihuoltoa, juhlien valmistelua sekä kuluttajakasvatusta. Opiskelija perehtyy kansainvälisiin keittiöihin ja erityisruokavalioihin.

7 Musiikki Opinnot sisältävät monipuolisesti erilaisia musiikkiopintoja, mm. kuoronjohtoa, soiton opetusta, urkujen viritystä ja virsitietoa.

8 Tavoitteena lukio Opiskellaan lukion kursseja. Tarkoituksena on oppia lukion työskentelytapoja ja samalla suorittaa lukion kursseja englannissa, matematiikassa, terveys-tiedossa, uskonnossa, äidinkielessä ja ruotsissa.

9 Tekninen työ Opinnot sisältävät erilaisia teknisiä töitä, kuten auto- ja konetekniikkaa, materiaali- ja pintakäsittelyä sekä kiinteistönhoitoa.

10 Yrittäjyys "Opistossa yrittäjäksi? Kyllä!" Tiimiyrityksen toiminnassa opit kattavasti yritystoiminnassa tarvittavia tietoja ja taitoja. Oman yrityksen kautta opit ja koet käytännössä koko yrityksen elinkaaren. Turvallisesti, opistossa.

11 Teologisten opintojen linja
Tarkoitettu täysi-ikäisille, asuminen Jämsässä erillään opistosta Opistovuoden aikana voit suorittaa Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintoina yleisen teologian perusopinnot 25 op ja aineopinnot 35 op sekä Raamatun heprean perus- ja jatkokurssin 10 op. Lisäksi saat valmennusta akateemiseen opiskeluun, voit valita linjan omien opintojen lisäksi oppiaineita opistomme runsaasta kurssitarjottimesta, elät opistoyhteisön jäsenenä huolehtien eri vastuutehtävistä ja saat mahdollisuuden osallistua opiston yhteisen opintomatkan lisäksi linjan omaan opintomatkaan.

12 Lyhytkurssit Opistollamme on vuosittain n. 100 lyhytkurssia
Tarjontaa on eri-ikäisille Kursseja on kaikenlaisia Lisätietoja:

13 Jämsän opistoseurat Kesällä 2016 seuravieraita oli yli 15.000.
Opiston johtokunta perusti kokouksessaan työryhmän selvittämään, miten opistoseurojen käyttöön saataisiin isompi seura-alue. Opiston läheltä ei saatu tarvittavaa lisäaluetta. Opistoseurat on siksi kokeiluluontoisesti Keuruulla Ison Kirjan kansan-opiston alueella.

14 UUDEN SEURA-ALUEEN SIJAINTI

15 Jämsän Kr. Kansanopiston alue 13,5 ha Ison Kirjan kansanopiston alue n. 60 ha

16 ISON KIRJAN KANSANOPISTON ALUE

17 Ilmakuva Ison Kirjan kansanopiston juhannuskonferenssista


Lataa ppt "JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google