Www.vjs.fi Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Advertisements

TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Tikkurilan Palloseura
Talvikauden harjoittelu
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
P06-joukkueen vanhempainilta
FC HALIKKO P07-turnaus Otteluohjelma Paikka: Hippo-arena KHT, Halikko (kolme kenttää) Alkaen: Klo 10:00 Liiga-taso: kuusi joukkuetta Ykkös-taso:
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
TERVETULOA FC POHU T00 HAASTE- JA HARRASTETURNAUKSEEN! LA-SU PITÄJÄNMÄEN TEKONURMI Pelitapa: Haaste 9v9, harraste 7v7, puolikas kenttä,
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
FC POHU NAISET HARRASTETURNAUS LA PITÄJÄNMÄEN TN
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
PELINOHJAAJAKOULUTUS. Pelinohjaaja Valioerotuomari Erotuomarikokelas Piirin erotuomaritoiminta Liiton erotuomaritoiminta Pelinohjaaja toimii alle 12 –vuotiaiden.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
P07 WARASTO-Turnaus Hippo-areena KHT, Halikko Lauantaina
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Syysturnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarja alla olevien otteluohjelmien mukaisesti Kilpasarjassa pelaavat: Ylämyllyn Yllätys, MP Sininen, LAUTP kilpajoukkue,
Jalkapallo Aapo Manni.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
PELIN IDEA.
Urheilu YhdYsvallat.
Salibandy.
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ORGANISOINNIN PERUSTEET
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
Salibandy Niko Malm.
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Komeetat 05 vanhempainpalaveri
NappuLaLiiga la TYTÖT -09 X TYTÖT-09 Y SALAMAT X
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Jalkapallo.
Komeetat 05 vanhempainpalaveri
Ohjeita Valmentajille/ joukkueenjohtajille tehtävät ennen fba tapahtumaa - pelaajien lisäys - joukkuetapahtumien lisäys (valmentaja)
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3

Taustaa Aikaisempina vuosina (ennen 2005) nuorimmat VJS-joukkueet osallistuivat sarjaan, jossa pelimuotona oli 7v7 (6+ maalivahti). Pelimuodon ei kuitenkaan katsota sopivan parhaalla mahdollisella tavalla pienempien lasten pelaamistavaksi muutamasta syystä 1. Suuri pelaajamäärä johtaa passivoitumiseen usean pelaajan osalta 2. Pallokosketukset ovat huomattavasti vähäisemmät kuin vähemmällä pelaajamäärällä pelatessa. 3. Tutkimusten mukaan pienet lapset pystyvät sitä huonommin hahmottamaan ja sitä kautta tekemään onnistuneita ratkaisuja ja suorituksia, mitä enemmän pelaajia on kentällä Koska osallistuminen, pallokosketukset ja onnistumiset ovat pelaajan kehittymisen, pätevyyden kokemuksen ja motivaation kannalta merkittäviä tekijöitä, on VJS päättänyt järjestää oman 3v3 + maalivahdit –pelimuodon. Juuri aloittaneet pelaajat pelaavat ensimmäisenä vuonna miniturnauksia, joka on nimeltään Copa Del VJS.

Tapahtuman kuvaus Pelit pelataan 3v3+maalivahdit kahdeksalla kentällä 2x10 minuuttia. Joukkueet pelaavat 2-4 pienemmässä joukkueessa ja näin ollen kaikille kertyy riittävästi peliaikaa. Pelituloksia ei kirjata mihinkään ylös

Copa Del VJS -säännöt Pelikenttä: 15x25m Maalit: Jalkapallomaalit ja tötsämaalit Peliaika: 2x 10min Sivurajat: kuljettamalla kentälle Kulmapotkut: normaalisti Maalipotkut suoritetaan heittämällä Peluuttaminen: jokaisen pelattava vähintään puolet pelistä

Joukkueiden muodostus Jokainen joukkue pelaa 2-4 joukkueella (riippuen joukkueen pelaajamäärästä) Joukkueita voi muokata jokaisella kierroksella. Joukkueista tulee tehdä mahdollisimman tasaiset Maalivahtia tulee vaihtaa puoliajalla ja kaikki saavat mennä jossain sarjan vaiheessa myös maaliin

Otteluohjeet Pelin tuomarionnista vastaa koulutettu pelinohjaaja ja peli alkaa aloittajan valinnalla (teikkauksella, jonka tuomari hoitaa) Vaihdot tapahtuvat puoliajan aikana (peliaika: 2x10 minuuttia) Jokaisen pelaajan pelattava vähintään toinen puoliaika Kannusta pelaajia ottamaan pallo haltuun, älä salli pallon roiskimista yhdellä kosketuksella Kannusta pelaajia olemaan aktiivisia (sekä hyökkäämään että puolustamaan). Kannusta siis ahkeruuteen! Ei pelipaikkoja vaan kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat (ainoastaan maalivahti nimetään pelipaikkana) Jos pelaajia ei riitä, voi toisista joukkueista mainiosti lainata (vain tarvittaessa)

Pelinkentät (8kenttää) 15m 3m 25m Maali

Muita ohjeita Kentälle tulee saapua hyvissä ajoin Vanhemmat tulee ohjeistaa ilmoittamaan, jos lapsi ei pääse peliin Peleissä hyvä tunnelma syntyy kannustavasta palautteesta, jossa etsitään onnistumisia ja vahvistetaan kiittämällä oikeaa tapaa toimia (olla aktiivinen, ottaa pallo haltuun, kuljettaa pitkän matkan, syöttämään pelikaverille pallo, torjua, puolustaa ahkerasti jne…)