TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä

Samankaltaiset esitykset

Esitys aiheesta: "TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä"— Esityksen transkriptio:

1 TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
24 sekunnin pitäjä (heittokellon valvoja) Pienten peleissä tuomari laskee hyökkäysajan Tekniset varusteet Pelikello (sekuntikello, koulun taulu, netistä ladattava kello (google hakusanalla löytyy ”zen basketball scoreboard ”) Pöytäkirja Vuorohallinta – vuoro-osoitin (nuoli/kynä) Joukkuevirhemerkit Tilannetaulu (pöytätulostaulu, netti, omatekoinen kansio) (24 sekunnin laite)

2 TOIMITSIJAOHJE Koriksen ABC Säännöt Toimitsijaohje Tilastointointiohje
Basket.fi> asiointi ja info> Koriksen ABC Säännöt Toimitsijaohje Tilastointointiohje TARKKOJA OHJEITA!

3 AJANOTTAJA 4x 8 minuuttia minit/mikrot jatkoaika 3 minuuttia, puoliaikatauko 8 min, erien väliset 2 min.

4 AJANOTTAJA Pelikello käynnistetään, kun:
hyppääjä on laillisesti lyönyt palloa ylösheitossa sisäänheiton jälkeen pallo koskettaa kentällä olevaa pelaajaa. pallo jää eloon epäonnistuneen ainoan tai viimeisen vapaaheiton jälkeen ja koskettaa kentällä olevaa pelaajaa

5 AJANOTTAJA Pelikello pysäytetään, kun:
erotuomari viheltää pallon ollessa elossa neljänneksen (erän tai jatkoerän) peliaika päättyy, ellei pelikello pysähdy automaattisesti aikalisää pyytäneen joukkueen vastustaja tekee pelitilannekorin tehdään pelitilannekori ottelun neljännen erän tai jatkoerän kahden (2) viimeisen minuutin kuluessa 24 sekunnin kellon äänimerkki soi pallon ollessa joukkueen hallussa.

6 24 sekunninlaite + toimitsija
Hyökkäys saa kestää 24 sekuntia, puoli kenttä ylitettävä 8 sekunnissa. Tuomari hoitaa pienten peleissä Mikäli sisäänheitto suoritetaan etukentältä , ja se on seurausta virheestä tai muusta sellaisesta syystä, jonka perusteella heittokello tulee asettaa näyttämään täyttä hyökkäysaikaa (ei siis koske pallon ulosmenoa), heittokello tulee asettaa seuraavasti:: - mikäli pelin keskeytyessä heittokello näyttää 14 sekuntia tai enemmän, laitetta ei säädetä vaan joukkueella on käytössään heittokellon osoittama aika. - mikäli pelin keskeytyessä heittokello näyttää 13 sekuntia tai vähemmän, laite säädetään näyttämään hyökkäysajan pituudeksi 14 sekuntia.

7 Vuorohallinta ja vuoro-osoitin
Vain ensimmäinen erä aloitetaan ylösheitolla Kaikki muut erät aloitetaan vuorohallintamenettelyn mukaisesti sisäänheitolla Se, joukkue, joka ei saa palloa haltuunsa ottelun aloittavan ylösheiton jälkeen, saa ensimmäisen hallintavuoron Kiistapallot, pallo tarttuu koritukiin

8 PÖYTÄKIRJA Täytettävä hyvissä ajoin
Valmentaja merkitsee aloitusviisikon Neljä väriä helpottaa kirjuria järjestys: sininen, vihreä, musta, punainen Merkitään pisteet 1 piste /vapaaheitto pisteellä 2 pistettä kenoviiva 3 pistettä kenoviiva + korintekijän pelinumeron ympyröinti katso keskituomaria, joka näyttää, onko 3 tai 2 pisteen heitto

9 PÖYTÄKIRJA Virheet Kosketusvirhe P Tekninen virhe T
Epäurheilijamainen virhe U Valmentajalle tuomittu tekninen virhe henkilökohtaisesta epäurheilijamaisesta käytöksestä merkitään C, muusta syystä B Pelistä erottamiseen johtava virhe D Jokainen virhe, josta seuraa vapaaheittoja, merkitään lisäämällä heittojen määrää ilmaiseva numero 1,2,3 kirjainmerkkiin

10 PÖYTÄKIRJA Aikalisät ensimmäisellä puoliajalla 2
toisella puoliajalla 3 jatkoerät 3 Merkitään kirjoittamalla erän tai jatkoerän peliajan minuuttilukema asianomaiseen ruutuun.

Lataa ppt "TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä"