MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI 6.6.2007 Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TtL, Seutukuntajohtaja Kirsti Ylitalo
Advertisements

HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Kuntamarkkinat Helsinki
Puitelaki ja sen tulkinta - oikeudellista tarkastelua
Olli-Pekka Salminen kaupunginsihteeri
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Toimialaorganisaatio
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Esitys Juha Mieskolainen
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT Kuntaneuvottelut syksy 2013 Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Sairaanhoitaja/kipuhoitaja Turun yliopistollinen keskussairaala
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Sakari Möttönen Mikael Palola
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Muutos - mahdollisuus vai uhka?
Mihin vie Sote-uudistus sosiaalipalvelut? Helsinki
Perusturvalautakunta liite nro 5
JIK-TILAAJALAUTAKUNTA
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä TOIMIVAT TYÖMARKKINAT – OSAAJIA JA TYÖPAIKKOJA KESKI-SUOMEEN Rantasipi Laajavuori
KUNTA- JA PALVELURAKENNE UUDISTUU
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Uuden kunnan palvelurakenteen toteuttaminen UusiKunta kunnanhallitusten yhteiskokous Pääsihteeri Jaana Simola.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Lopetusseminaari
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Kuhmoisten kunta Kunnanjohtaja Anne Heusala.  Terveydenhuollon kuntayhtymä 1970 –luvulta lähtien  Kuntayhtymän jäsenet olivat Kuhmoinen Jämsä Jämsänkoski.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELURAKENNEUUDISTUS O-PL Palvelurakenneuudistuksen.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelma.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Yhteistoiminnan mallintaminen
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus Toivakka
Toivakka Ikääntyneiden palvelut
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Sakari Möttönen Mikael Palola
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Digituki Pohjois-Karjala
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
THL valtionavustukset
OPS 2016 X OPETUSSUUNNITELMAPROSESSI 2015 KUNTARYHMÄT OPS tiimi;
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä 09/01

KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS 1.LAAJAA VÄESTÖPOHJAA EDELLYTTÄVÄT PALVELUT Maa jaetaan erikoissairaanhoitolain 7 §:ssä lueteltuihin kuntayhtymiin, jonka tulee 1.Vastata kunnan osoittamassa laajuudessa erikoissairaanhoitolaissa ja kehitysvammalaissa säädetyistä palveluista 2. Edistää terveyden, toimintakyvyn ja sosiaalisen turvallisuuden huomioon ottamista 3. Hoitaa muut lailla säädetyt tehtävät 4. Hoitaa kunnan osoittamat muut tehtävät Kunnan kuuluttava sairaanhoitopiiriin; yhteen kerrallaan Lainsäädännössä odotettavissa olevat muutokset –Erikoissairaanhoitolain ja kansanterveyslain yhdistäminen –Muutoksia sairaanhoitopiirijaotukseen ? KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä 2.KUNNASSA TAI YHTEISTOIMINTA- ALUEELLA, JOKA HUOLEHTII PERUSTERVEYDENHUOLLOSTA JA SIIHEN KIINTEÄSTI LIITTYVÄSTÄ SOSIAALITOIMEN TEHTÄVISTÄ, ON OLTAVA VÄHINTÄÄN NOIN ASUKASTA Puitelain tavoitteena saada aikaan todellisia muutoksia palvelurakenteessa –Palveluiden järjestäjä, jolla on toimivalta huolehtia riittävän suuren väestöpohjan palveluista Vaihtoehdot –Kunnan väestöpohja asukasta –Yhteistoiminta-alue –kuntayhtymä tai liikelaitoskuntayhtymä –sosiaali- ja terveyspiiri Tavoitteena keskisuomalainen ratkaisu –Kaikille kunnille mahdollisuus Keski-Suomessa asukkaan väestöpohjaan –Toimiva palvelujärjestelmä; väestöpohja –Asioinnin suuntautuminen

3.TILANNE KESKI-SUOMESSA Jämsän ja Jämsänkosken kaupungit yhdistymässä; yli asukasta Kuhmoisten kunta selvittää ja käy läpi eri vaihtoehtoja Jyväskylän seututerveyshankkeessa, joka eri vaihtoehdoissa kattaisi asukkaan väestöpohjan Pohjoisessa Keski-Suomessa Saarijärven seudun kunnat muodostamassa yhteistä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisaluetta nykyisen terveydenhuollon kuntayhtymän pohjalle. Väestö yli asukasta. Uusi Äänekosken kaupunki täyttää väestöpohjatavoitteen. Wiitaunionin väestöpohja ei riitä täyttämään puitelain määräystä. Myös Kinnulan kunta hakemassa ratkaisua. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä

4.ALUEELLINEN JA SEUDULLINEN YHTEISTYÖ Runsaasti sovittuja hoitoketjuja –Alueellistetut käypähoito-ohjelmat Sähköinen lähete-hoitopalautejärjestelmä Sähköiset konsultaatiot Esh:n lääkäreiden vastaanotot terveyskeskuksissa Kumppanuussopimus Jokilaakson sairaalan kanssa –Ortopediset leikkaukset Yhteistyö tutkimus- ja kehittämistoiminnassa Alueellinen koulutus Rekrytointiyhteistyö Laaja yhteistyö lääkinnällisissä palveluissa Yhteistyö tukipalveluissa KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä

5.KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRISTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI Vaihtoehdot –Koko maakunnan kattava piiri –Alueellisesti rajattu Eteläinen Keski-Suomi Keskinen Keski-Suomi Pohjoinen Keski-Suomi Reunaehdot –Riittävä kunta- ja asukasmäärä –Maantieteellinen yhteys –Yhtenevä näkemys järjestämisvastuun sisällöstä –Yhtenevä ja selkeä tahtotila ja aikataulu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla ja yhteistyöllä