haahuilusta opintosuoritukseksi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VASTAVALMISTUNEEN PUHEENVUORO
Advertisements

Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Olli Silvén Koulutusrehtori. Introduction Research TeachingCooperation Pro gradu –töiden valmistumisprosessissa on vielä vankka paperin maku • tavoitteena.
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
Opinnäytetyöprosessi
Eeva-Leena Aittoniemi
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
Juha T. Hakalan luento Ohjaamisen arkea –tilaisuudessa
Kasarminmäki Living Lab ”Tarjoama”
Mitä kirjoittaminen on?
Opinnäytetyöprosessi
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Opinnäytetyöt Tekniikan näkökulma O’Sata Enterprises Satakunnan ammattikorkeakoulu.
Minkälainen on hyvä gradu?
AINEISTOLÄHTÖINEN (eli LAADULLINEN) TUTKIMUSPROSESSI
Toteuttava taho: nimi: pvm: 11. joulukuuta 2014 OPINNÄYTETYÖ Valttikiri.
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
Diges ry – Kehittää luovien alojen liiketoimintaa.
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tee aikataulu! n Liian moni opinnäyte on jäänyt valmistu-matta aikatauluttomuuden vuoksi n Punakynä käyttöön –kalenteriin merkintä dead linen kohdalle.
TEKNILLINEN KORKEAKOULU HELSINKI UNIVERSITY OF TECHNOLOGY TIMANTTI Kokemusperäisen tietämyksen jakaminen organisaatiossa TKK / BIT-tutkimuskeskus SAFIR-puoliväliseminaari.
750696S Maisteriseminaari Laajuus 4 op / 107 h opiskelijan työtä
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Tutkimussuunnitelma Leikin mahdollisuudet äidinkielen opetuksessa 1. ja 6. luokalla Tanja Kaspala.
RTA seminaarityö sisältöohjeita Juhani Kiiras
Toimitusketjun kehittämisprojekti ** poista tämä sivu ** Katso käyttö- ja täyttöohjeet erillisestä opiskelijan ohjeesta.
Opinnäytetyö: haahuilusta opintosuoritukseksi ja
PIIRILEVYN LUOTETTAVUUSTESTAUS
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Opinnäytetyöprosessi
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaarit Raija-Leena Punamäki, prof. Graduaiheet
Seminaarityön rakenteesta
KANDIRYHMÄ KEMIAN LAITOKSELLA Johanna Kärkkäinen Mentori: Leena Kaila Opintori
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Essee – tekstien jalokivi
Tiivistelmä ja kypsyysnäyte
Aloitusseminaarin ohje
Kandiseminaari Itsensä ilmaisu tieteellisesti Itsenäinen tutkimustyö
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
AINEISTOPOHJAINEN KIRJOITELMA
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Opinnäytetyöprosessi ja valmistumisen aikataulu
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
JOHDANTO.
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Työelämän tekstejä sähköposti.
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Opinnäytetyön otsikko
Tieteellisen kirjoittamisen kurssi
Juha T. Hakala Gaudeamus – Helsinki Tammer - Paino Oy, Tampere 2005
Tekstin kokonaisrakenne ja argumentointi
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
GRADUAHDISTUS Minna Nevala.
haahuilusta opintosuoritukseksi
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Esityksen transkriptio:

haahuilusta opintosuoritukseksi Opinnäytetyö: haahuilusta opintosuoritukseksi Tuija Juntunen, OAMK:n Tekniikan yksikkö. 2011

Mikä opinnäytetyön tekemisessä yleensä tökkii? Liiallinen itsekritiikki Epäonnistumisen pelko Täydellisyyteen pyrkiminen Aikaisemmat kokemukset ankarasta kritiikistä/opettajasta Työn jatkuva siirtäminen Yleinen haluttomuus tehdä kovaa työtä Masennus Kärsimättömyys Työprosessiin liittyvät ongelmat Kirjoittamiseen liittyvät ongelmat

Lisää tökkimistä… Opinnäytetyö tuntuu niin suurelta ja epämääräiseltä. Kuinka sellaista ”avataan” ja havainnollistetaan? Miten norsu syödään? Erityisesti prosessia on vaikea esitellä. Valmis tuote (tutkielma) on ”esine”. Opiskelija ennakoi prosessia valmiiden opinnäytteiden kautta. Prosessiin sisältyy aina ennakoimattomuutta. Jopa nobelisteillakin osa ”ahaan” varassa – tutkimusprosessi on aina yksilöllinen prosessi.

Miten se sitten onnistuu? Päättäväisyys! Tee realistinen suunnitelma järkevä aihe yhdistettynä toimivaan rajaukseen toimiva aikataulu työn tekijä on oma projektipäällikkönsä toimiva työn organisointi johdonmukaisuus napakka raportointi itsenäisen ajattelun näkyminen

Näinhän se on… Lopputulos on tutkielma, opinnäyte, ei elämäntehtävä. Opinnäyte on raakaa työtä, ei henkimaailman asioita. Koska ojan kaivuun sietää joskus päättyä, tulee opinnäytteelläkin olla loppu! Korkeintaan tietyn opintopistemäärän mukainen suoritus. Vaatii oikean asenteen: Ei laajasti leviävä bestseller. Nobelia ei tule, mutta tietämyksesi nytkähtää hivenen eteenpäin. Suurin hyötyjä olet sinä itse. Osoitat osaamistasi myös työn tilaajayritykselle.

Mitä tarvitset? Lujan päätöksen tehdä se: Suhteellisuudentajua: ”Olennaisinta oli, että PÄÄTIN valmistua… Luulen, että se oli enemmän kiinni vankasta päätöksestä kuin käytettävissä olevasta ajasta.” Suhteellisuudentajua: Kaikkiin ongelmiin ei voi löytää ”maailman parasta ratkaisua”. On siis tyydyttävä 3. parhaaseen ja perusteltava.

Opinnäytetyö on prosessi Tulokset, johtopäätökset, opiskelupohdinta, arviointi, lukeminen, muistiinpanot Rajaus, aiheen tarkennus , muistiinpanot, ohjelmien tms. opiskelu, tuotantolinjaan tutustuminen jne. Aihevalinta, aineiston keruu, lukeminen, menetelmät, muistiinpanot

Teoriassa näin: aiheen valinta ja rajaus ajoitus- ja resurssisuunnittelu kirjallisuuden etsintä lukeminen ja muistiinpanot tehtävän tarkennus aineiston hankinta tulokset, kokeilu tai testaus raportointi arviointi

Alustava sisällysluettelo Hyödyksi jo aivan alussa. Ajattelusi mutta ennen kaikkea alitajuntasi virittyy. Liiallinen ”järkevyys” alussa on pahasta. Anna ajatusten viilettää etenkin alussa! Heppoinenkin suunnitelma rauhoittaa opinnäytteen tekijää antaa kuvan, että työllä on päätepiste ja se ylipäätään on hallittavissa.

Kirjoitustyö kannattaa aloittaa mahdollisimman varhain syntyy vaikutelma, että työ valmistuukin joskus. Ole rento, anna näppäinten soida! Tyhjä tekstitiedosto tai suunnitelmapaperi on pahin. Muista, että teksti tuottaa tekstiä. Aseta sormesi rentoina näppäimille. Aloita mistä haluat: alusta, keskeltä, lopusta. Muista: kirjoittaminen on hiomista, tarkentamista.

Aloitteleva kirjoittaja vrt. asiantuntijakirjoittaja Kirjoittajan ABC-kortti: Kirjoittamisprosessi http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kirjoittamisprosessi/toistosta_muokkaamiseen/

Lähteet Opinnäytetyön ohjaukset lukuvuosien aikana. Hakala, Juha T. 2011. Mikä on iso G ja kuinka siitä selvitään. Powerpoint-diasarja. Luento OAMK:n tekniikan yksikössä 30.8.2011 opinnäytetyön, erityisesti pro gradun, tekemisen haasteista ja kokemuksia maisterihautomosta. Saatavissa: http://www.valmistu.net/files/opinnayteluento_-_oulu_2011.pdf. Hakupäivä 6.9.2011.