Itävalta – GRAZ, Kevät 2008 Andreas Ojala KOT5SN3.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Advertisements

Kuvia Suomen muinaistaideseura ry:n kulttuurimatkasta
Hitsaus ja kokoonpanotöitä tehnyt kyseisten erikoistuotteiden parissa.
-Päivänn ohjelma alkoi normaaliin tapaan aamiaisen merkeissä ja arkeologiselle museolle matkattiin kävellen. Room 111 – Karri, Juhis, Ja Tuomo.
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Syksy 2010 Vancouverissa. Vancouver, BC • asukasta, Suur-Vancouver 2,2 milj. • Kanadan 3. suurin kaupunkialue • Vanha sahakylä!!! • Lauhkea ja.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
"HERE WE LIVE – COME AND VISIT US" Kymentaan koulun Comenius-projekti 2006 – 2008 Koordinaattori Taina Mikkola.
Kanda.
Harjoitteluvaihto Portugali
Tikkurila 10 The City of dreams
Johanna Leppävirta Kasvatustieteen päivät 2006 Sähkömagnetiikan oppimisen tukeminen ja arviointi Johanna Leppävirta Sähkömagnetiikan laboratorio Sähkö-
OpinTori Marjatta Jomppanen Giellagas-instituutti.
 Italiassa kielitaito tärkeä  vähintään perus- ja jatkokurssit käyty  Padovassa asuminen ja eläminen Suomeen verrattuna halvempaa, joten Erasmus-tuella.
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Ajatuksia oppimisesta
UNKARIN KIERTOMATKA.
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Latinalaistansseja Tervetuloa latinalaistanssien kuumiin rytmeihin mukaan. Latinalaistansseja on tanssittu läpi aikojen. Tunnetuimpia tansseja ovat samba.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
ROT
, Karelian Martat ry. Lauantaina yhdistyksemme taitoavain I:stä suorittamassa olleet 7 marttaa järjestivät taitoavainsuoritukseen kuuluvan luontoretken.
Koe ja kansainvälisty Bastian Fähnrich & Katja Kurasto Intensiiviviikko 2009.
Koovee-kuulumisia Bastian Fähnrich Intensiiviviikko 2008.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Kotiin – Behind the Scenes
Ohjelmistotuotanto- miniprojekti Suunnittelu. Ohjelman toiminnot Kurssin tai tapahtuman  Lisäys  Poisto  Muokkaus Viikon lukujärjestyksen tarkasteleminen.
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Suomi 1B Harjoitus 23 A (s. 102) Kuunteluharjoitus 14 Kotitehtävä: harjoitus 18 & 21, 22.
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
MAT PÅ SVENSKA / OPINTOMATKA KÖÖPENHAMINAAN
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Opiskelijoiden palautteita Villa Elban ryhmäytymispäivältä ”Terveisiä Villa Elbaan!” Kansilehtivaihtoehto.
Sanatyypit ja sijamuodot.
VENÄJÄN KIELI on slaavilainen kieli
Tervetuloa kurssille Suomi 3A!
Teleporttaa avatarisi Sotunkiin!
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Havaintokanavatestin pisteytys
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Keskiajan kaupungissa
Ready, steady. FLY FURTHER. Kansainvälisyys on taitolaji katja
Suomi 4B 9. luento Hienoa!.
Huoltajakysely lukuvuoden opiskelijoille
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Terveiset Yö-ryhmästä
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Facebook ryhmäytymisen ja ohjauksen tukena – vai oliko niin?
Tallinnan teknillinen yliopisto
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Itävalta – GRAZ, Kevät 2008 Andreas Ojala KOT5SN3

Graz, Itävallan toiseksi suurin kaupunki n Graz, Itävallan toiseksi suurin kaupunki n. 250 000 asukasta, joista 40 000 on opiskelijoita. Kaupunkia koristaa Schlossberg ja sen päälle rakennettu kellotorni. Rakennukset koostuu pääasiassa vanhoista rakennuksista, mutta mukaan on mahtunut myös jotain uutta...

…Kaupungin läpi virtaa Mur-joki, jonka keskelle on rakennettu moderni keinotekoinen saari, Murinsel . Oikealla kuvassa näkyy nykytaiteen museo Kunsthaus yöllä.

…Grazin yksi mukavimmista levähdyspaikoista, Stadtpark …Grazin yksi mukavimmista levähdyspaikoista, Stadtpark. Kuvissa Vapun viettoa sekä frisbeetä.

Asuntola; Asuin ulkomaalaisille opiskelijoille pyhitetyssä kerrostalossa, joka sijaitsi Neubaugassella. Talo oli valmistunut 2006. Huoneistot olivat siistit ja hyvin varustetut.

Asuntola; Joissakin asunnoissa oli parvekkeetkin, kivalla näköalalla. Kerran viikossa kävi siivoja. Juhliahan niissä ”ei” saanut piettää…

Opiskelu; Opiskelin Kevät lukukauden FH Joanneumissa autotekniikkaa. Kurssit olivat käytäntöpainotteisia ja sikäli ihan mielenkiintoisia. Mieleen jäivät erityisesti testiajo-, suunnittelu-, sekä projektityökurssit.

Testiajokurssi: Yksi mukavimmista opiskelupäivistäni. Magna Steyrin asiantuntijoiden järjestämä kurssi, heidän testiradallaan. Kurssissa käytiin läpi testiajossa huomioitavia seikkoja. Sekä tietenkin itse ajamista.

Projektityö: Meidän ryhmämme sai projektityöksi mitata autoista lähteviä ääniä. Päätimme mitata ovesta sekä moottorista aiheutuvaa ääntä. Työt/mittaukset tehtiin omalla ajalla. Käytössämme oli kaiuton tila, tarvittavat laitteistot sekä koulun testiautoja.

Yleensä kursseista suoriutumiseen piti tehdä loppu raportti, tehtävä tai lyhyt kirjallinen koe/testi. Yhteen kurssiin järjestettiin suullinen tentti. Jotkut kurssit olivat helpompia ja jotkut taas vähemmän tai enemmän haastavampia.

Eläminen Itävallassa oli helppoa, kulttuuri ei juuri eronnut suomalaisesta. Kunhan vain muisti käyttäytyä kohteliaasti. Hintataso oli hiukkasen halvempaa ja alkoholituotteet aika paljonkin Suomeen verrattuna.

Reissuja pitkin Etelä-Eurooppaa…

Itävalta itsessäänkin on todella kaunis maa ja siellä on paljon nähtävää ja tekemistä. Reissaaminen Itävallasta muualle Eurooppaan on helppoa ja Suomeen nähden halpaa, esim. edestakainen bussimatka Zagrebiin 22€, lento Graz-Barcelona 10€ (suunta).

Minuun saa rohkeasti ottaa yhteyttä jos tulee jotain kysymyksiä, kommentoitavaa tai ihan mitä vain!  andreas.ojala@gmail.com