Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki."— Esityksen transkriptio:

1 ETELÄ-EUROOPPA

2 Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Rooma. Toiseksi suurin on Espanja jossa on 40,5 miljoonaa asukasta. Espanjan pääkaupunki on Madrid. Toiseksi pienin valtio on Kreikka. Siellä on 10,8 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Ateena. Pienin valtio on Portugali, jossa on 10,7 miljoonaa asukasta, jonka pääkaupunki on Lissabon

3 Euroopan Unioni Kaikki Etelä-Euroopan valtiot kuuluvat Euroopan unioniin.

4 Etelä-Euroopan jokia Etelä-Euroopan isoja jokia ovat Po, Duero, Ebro ja Tajo. Suurimmat joet on Pyreneiden niemimaalla.

5 Maurit :D::D:D:D:D Pohjoisafrikkalaiset maurit hallitsivat suurinta osaa niemimaasta 700-1400 luvuilla. Nykyäänkin monissa etelärannikon kaupungeissa voi nähdä rakennuksia, jotka ovat tämän islaminuskoisen kansan rakentamia. Maurien vaikutus näkyy myös espanjan ja portugalin kieleen jääneissä sanoissa.

6 Alueen luonnonvarat ja elinkeinot yleisimmät luonnonvarat on rusko ja kivihiili sekä maaöljy. Alueen yleisin uskonto on katolilaisuus. Alueen elinkeinoja ovat aa- ja metsätalous, karjanhoito ja viljely sekä Välimeren alueen maatalous. Välimeren alueen maatalous pitää sisällään esimerkiksi oliivipuuviljelmiä, sitrushedelmäviljelmiä sekä viiniköynnösten viljelmiä.

7 Euroopan vuoria ja rajaavia alueita Etelä-Eurooppaa rajaavat Atlantin valtameri, Välimeri ja Adrianmeri. Etelä- Euroopan vuoristoja ovat Alpit ja Pyreneet. Yksittäisiä isoja vuoria on Olympos, Vesuvius ja Mulhacén.

8


Lataa ppt "ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google