OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa,
Advertisements

Ohjeita kotiopiskelun tueksi
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Ajankäytön hallinta Ajankäytön hallinta
Syömisen hallinta - käyttäytymisketju vihje tunteet ajatuksia valinta.
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Listening comprehension
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Lukemaan oppii vain lukemalla
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Kooste UKJ-asiantuntijaryhmien palautekyselystä
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Käsityön opetustuokio
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
What to do next?. OPA1 = PAKOLLINEN KURSSI, josta 1. vuonna suoritettu1/3 kurssia, 2. vuonna 1/3 ja abivuonna suoritetaan 1/3 kurssia suoritusmerkintä.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Jessen seikkailu.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Opiskelutaidot Pohdi, mitä tiedät opittavasta asiasta jo etukäteen Ole utelias ja etsi lisätietoa  opiskelija on toimija! Aloita uuteen asiaan tutustuminen.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Pysy hyvässä työvireessä
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Turnauksien säännöt sekä valmistautuminen turnauspäivään
Urheilijan syöminen ja energiatankkaus
MIKSI LUKIOON???.
Valmistautuminen kilpailuihin Jussi Heikonen
ORGANISOINNIN PERUSTEET
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Laurin seikkailu.
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Ideaa lukemiseen Taina Kylmänen/OSAO
Jessen seikkailu.
Tervetuloa kouluun!.
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
MIKSI LUKIOON???.
SÄÄNNÖT.
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Esityksen transkriptio:

OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE

 Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on haasteellista.  Muutamassa päivässä ei ole mahdollista omaksua laajoja tietokokonaisuuksia.  Tämän vuoksi on tärkeää laatia opiskelusuunnitelma ja asettaa opiskelulle selkeät tavoitteet.  Huolellinen valmistautuminen antaa varmuutta ja tekee suorituksesta onnistuneemman.

 Hahmota itsellesi luettavan aineiston kokonaisuus: kuinka monta ainetta, kuinka monta kirjaa, kuinka monta sivua. Jaa se ”päiväannoksiin”.  Mieti, kuinka monta tuntia päivässä varaat lukemiselle, kirjaa se ylös ja pidä suunnitelmasta kiinni!  Mieti, mihin sinun täytyy erityisesti panostaa, mikä osuus on hyvin hallinnassa.  Kertaa pakollisten ja syventävien kurssien sisällöt, syvenny ja muodosta asioista kokonaiskuva.

 Valitse itsellesi sopiva lukupaikka ja -aika. Kokeile esimerkiksi kirjastossa opiskelua.  Työskentele tehokkaasti, jätä riittävästi aikaa nukkumiseen, syömiseen, harrastamiseen ja kavereille.  Pidä hyvää huolta omasta hyvinvoinnistasi ja jaksamisestasi. Hae ammattiapua, jos tunnet, että stressi muodostuu ylivoimaiseksi.

Muista ylioppilaskokeessa  Vietä koetta edeltävä päivä hyvin. Varaa aikaa pienelle kertaukselle, mutta ennen kaikkea virkistymiselle ja rentoutumiselle. Hyvä uni tulee paremmin stressittömän päivän jälkeen.  Herää ajoissa koepäivän aamuna. Syö rauhassa aamupala ja muista ottaa eväät mukaan. Vältä kiirettä. Ole ajoissa paikalla!  Huolehdi tarvittavat välineet mukaan.

 Pukeudu mukavasti, mieluiten kerroksittain, jotta voit vähentää tai lisätä vaatteita tarpeen mukaan. Varaa mukaan villasukat tai mukavat kengät.  Keskity ja ole huolellinen itse koetilanteessa ja tarkista vastauksesi.  Ole rauhallinen ja tee parhaasi.