Tupakoinnin lopettaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Hyvän mielen talo Pori. Mitä on itsemääräämisoikeus? l Itsemääräämisen keskeinen ajatus on, että henkilö saa itse, ulkopuolisten puuttumatta.
Kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
VARHAINEN TOTEAMINEN – Milloin tarjota hiv-testiä?
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Riitta Johannala-Kemppainen
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
N U O T T A – Haasteellisen hoidon kehittäminen ja haasteellisten potilaiden tavoittaminen ja motivointi (Nurmijärvi, Kotka, Espoo, Jyväskylä)
Akateeminen terveyskeskus/STM.  Valtioneuvoston v hyväksymä kansanterveysohjelma Terveys 2015  Ohjelmassa painotetaan terveyden edistämistä 
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Sähköisen asioinnin visio, toiminta- ja tietoarkkitehtuuri
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
A SVA - HOITAJAN TYÖ M ARTINLAAKSON TERVEYSASEMALLA.
Potilasohjaus- ja neuvonta hoitotyössä  Onko elintapojen muutos mahdollista?  Mitä vaatii onnistuakseen? -hoitajalta? -potilaalta/asiakkaalta.
PROMOOTIO JA PREVENTIO, VÄESTÖSTRATEGIAT
Tervetuloa koulutukseen!. Ryhmätilanteet ja sanaton viestintä.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
12 Vaikeuksia voi ennaltaehkäistä ja niistä voi selvitä Ydinsisältö.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Motivoiva haastattelu
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Elintavat, terveyskäyttäytyminen
KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.
Yhteiskunnallinen osallisuus Toteutusvaihe –tuumasta toimeen
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Hyvinvointia työstä.
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Osallisuuden toimintamalli
Toimintalogiikan kuvaaminen
Osallisuuden toimintamalli
MIELI pt (personal trainer)
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Osallisuuden toimintamalli
Dialogisuus asiakastyössä
Kykyrin käyttö palvelusuunnittelun etukäteismateriaalina
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Tupakoinnin lopettaminen Prochaskan ja DiClementen Transteoreettinen muutosvaihemalli Virve Laivisto

1.Esiharkintavaihe Ei harkitse elämäntapamuutosta tulevaisuudessa Ei tiedosta nykyisten elintapojen yhteyttä terveyteensä On ehkä yrittänyt mutta muutos epäonnistunut Neuvonnassa tärkeää kuuntelu ja aikaansaada asiakas arvioimaan itseään ja tunnistamaan toimintamallejaan Virve Laivisto

8.4.2017 2. Harkintavaihe Asiakas suunnittelee muuttavansa elintapojaan seuraavan puolen vuoden aikana Ymmärtää muutoksen tärkeyden muttei ole siihen vielä täysin valmis Tasapainottelua muutoksen hyvien ja huonojen puolien välillä Terveysneuvonnan keinoin autetaan asiakasta muutokseen (esim. vaakakuppi)

3.Valmistautumisvaihe Asiakas on valmis tekemään muutoksen kuukauden sisällä Asiakkaalla on usein takanaan jo useita epäonnistuneita valmistautumisia ( autetaan tunnistamaan syyllisyys ja tuetaan tulevaan) Ryhmä tai yksilöneuvonta tarpeen Arvokeskustelut, mielikuvaharjoitukset, pystyvyyden tunteen vahvistaminen, vaikutukset identiteettiin Asetetaan päivämäärä jolloin muutos tapahtuu Vähennetään pikkuhiljaa epätoivottua käytöstä

4. Toimintavaihe Tavoiteltu muutos toteutuu Tarvitsee tukea muutoksessa pysymisessä Hyödynnetään ympäristön positiivinen tuki Katse tulevaan Uutta tekemistä

5. Ylläpitovaihe Elintapamuutoksesta kulunut yli puoli vuotta Taistelee edelleen entisiä elintapoja vastaan Ympäristön tuki Asiakkaan omia voimavaroja korostetaan Asiakkaan positiiviset kokemukset auttavat jatkamaan

6. Päätösvaihe Muutos on jo vaihtunut osaksi elämää Houkutukset vanhaan ei enää haittaa. On vakuuttunut päätöksessä pysymisestä